Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mar 2010 - Anul XV, nr. 69 (4360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gest extrem

Un sucevean şi-a tăiat gâtul în puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trimis în puşcărie în toamna anului trecut pentru 7 ani şi 6 luni, Ovidiu Ciosnar, din Câmpulung Moldovenesc, a fost ieri dimineaţă protagonistul unui scandal în care şi-a riscat propria viaţă pentru a demonstra colegilor de celulă că are „demnitate”. Bărbatul şi-a tăiat gâtul cu un cuţit confecţionat artizanal dintr-o lingură de lemn, iar din cauza leziunilor grave pe care şi le-a provocat a fost transferat la Iaşi.

 

Incidentul în care a fost implicat Ovidiu Ciosnar s-a petrecut foarte rapid, iar gardienii de la Penitenciarul Botoşani au fost alertaţi de colegii de celulă. Aceştia au auzit o bufnitură la scurt timp după ce suceveanul a intrat în toaleta celulei, iar când s-au repezit spre locul cu pricina au observat că Ovidiu Ciosnar căzuse într-o baltă de sânge cu gâtul tăiat. Imediat, bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean Botoşani, dar pentru că rănile erau profunde medicii de aici au decis să-l transfere la o clinică universitară din Iaşi.

„Pacientul a fost adus în stare gravă, cu o plagă tăiată regiune cervicală anterioară complexă, de aproximativ 12 centimetri, dispusă transversal. S-a decis explorarea plăgii în sala de operaţii ORL şi ulterior a fost orientat către o clinică de specialitate din centrul universitar Iaşi”, a precizat Petre Rădăuceanu, medic şef al UPU Botoşani.

Conducerea Penitenciarului Botoşani spune că bărbatul nu avea motive să recurgă la acest gest, mai ales că niciodată nu s-a plâns de condiţiile de detenţie. Ovidiu Ciosnar spune însă cu totul şi cu totul altceva.

„Mi s-au scos nişte vorbe în Penitenciar, care să mă denigreze. Şi eu am vrut să le arăt colegilor mei că sunt o persoană demnă”, a spus câmpulungeanul.

Pentru a-şi duce la îndeplinire planul, Ciosnar a confecţionat un cuţit artizanal de aproximativ trei centimetri, dintr-o coadă de lingură de lemn pe care a ascuţit-o foarte bine şi pe care aproape şi-a înfipt-o în gât pentru a se putea tăia. Chiar dacă rana provocată a fost profundă, reprezentanţii Penitenciarului Botoşani cred că Ovidiu Ciosnar a recurs la acest gest pentru a ieşi din închisoare.

Între timp a început o anchetă internă pentru a stabili cu exactitate ce l-a făcut pe acesta să recurgă la gestul extrem de violent. 2În prezent se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanţelor producerii evenimentului, urmând ca în funcţie de concluziile acestora sa fie dispuse măsurile procedurale care se vor impune", a precizat Iulian Dărângă, purtător de cuvânt al Penitenciarului Botoşani.

 

Pentru ce a fost condamnat

Ovidiu Ciosnar a fost condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Faptele s-au petrecut în 2004, dar timp de doi ani dosarul a stat la Parchet pentru că Ovidiu Ciosnar a încercat să-i convingă pe anchetatori că în momentul în care i-a atacat şi lovit pe Ioan Dănuţ Dariciuc şi Lucian Gabriel Bărbulescu, doi tineri din Câmpulung Moldovenesc, nu a avut discernământ. Totul s-a lămurit după o expertiză efectuată la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici Bucureşti, iar în 2006 Ovidiu Ciosnar a fost trimis în judecată.

Nici procesul nu a fost lipsit de surprize, iar prima instanţă, Tribunalul Suceava, a schimbat încadrarea juridică a faptelor din tentativă de omor în vătămare corporală gravă, pedeapsa aplicată în acest caz fiind de 3 ani cu suspendare. În apel situaţia s-a schimbat, iar Curtea de Apel Suceava a revenit asupra modificărilor de la Tribunal şi l-a condamnat pe Ovidiu Ciosnar la 7 ani şi 6 luni de închisoare, pedeapsă menţinută şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean şi-a tăiat gâtul în puşcărie.
 Vizualizări articol: 1302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.69/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 13 voturi
Un sucevean şi-a tăiat gâtul în puşcărie4.7513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lectia de``demnitate`` trimis de
(25 mar 2010, 09:16:46
de cand e Ciosnar campulungean????????...el e din comuna Vama satul Frumosu!
Manevra de doi lei oricum,doar doar iese putin afara de paste...urmeaza cuie`n cap,lame inghitite etc,puscarisme ieftine!
2.   Sanchez trimis de
(25 mar 2010, 23:09:42
satul frumosu e din comuna Frumosu.Ovidiu e din Vama si e baiat de bani gata care a beneficiat de banii lui tata ca sa acopere mereu faptele sale.... Acu nu i-a mai mers figura si a cedat psihic...daca e adevarat ca s-a aruncat de la etajul spitalului la iasi si a murit,Dmunezeu sa-l odihneacsa....Si sa fie invatatura de minte ca banii nu sunt suficienti ca sa te fac OM...
3.   Pentru inteligentul de sanchez trimis de
(26 mar 2010, 20:20:35
sanchez, cred ca te simti ca un ****, nu-i asa? e usor sa faci filozofie cind traiesti ca un vierme intestinal, nu-i asa? stf iubire! viata ta e asa simpla, fetito? idiotcretin ce esti! iti urez o viata frumoasa, probabil cind o sa crapi si tu, lume va zice ca ai facut doar o "puscarisma" ieftina...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei