Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mar 2010 - Anul XV, nr. 69 (4360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

EMEA: Virus porcin descoperit în vaccinul Rotarix, eventuale măsuri vor fi anunţate joi

Miercuri, 24 Martie 2010 (18:33:01)

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMEA) a anunţat că în vaccinul Rotarix au fost descoperite urme ale unui virus care circulă de obicei la porci, însă oficialii au precizat că această descoperire nu reprezintă o ameninţare pentru sănătatea publică, eventualele măsuri urmând să fie anunţate joi.

Agenţia Europeană a Medicamentului a informat toate ţările despre această contaminare, arătând că în vaccinul Rotarix au fost identificate urme de ADN viral provenite de la un virus care circulă de obicei la porci.

"Este vorba de urme ale virusului circovirus PCV-1 descoperite în vaccinul oral", a precizat EMEA într-o informare de presă.

Deocamdată nu se ştie sursa acestei contaminări în vaccinul Rotarix, însă această descoperire nu reprezintă o ameninţare la adresa sănătăţii publice, spun oficialii, motiv pentru care nu au fost încă anunţate măsuri.

"Tulpina de ciorcovirus se găseşte în mod frecvent în produsele din carne şi este consumat în mod regulat, fără a provoca îmbolnăvire", a adăugat sursa citată

Agenţia Europenă a Medicamentului a cerut de urgenţă lămuriri, marţi şi miercuri fiind organizate întâlniri la nivel european pe acest subiect. Eventualele măsuri pe care le-ar putea lua EMEA în urma discuţiilor ar putea fi comunicate joi.

EMEA a solicitat companiei producatoare a vaccinului - GlaxoSmithKline - mai multe informaţii legate de infestarea serului, deocamdată nefiind date că acest virus ar afecta oamenii.

Atât Agenţia Europeană a Medicamentului, cât şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au precizat că prezenţa componentei din PCV-1 în Rotarix nu afectează raportul beneficiu - risc al vaccinului şi nu au recomandat specialiştilor din sănătate schimbarea modului de utilizare pentru Rotarix.

"Însă, în acelaşi timp, este clar că în compoziţia vaccinului nu ar trebui să se găsească ADN viral", a mai arătat autoritatea europeană.

Compania GlaxoSmithKline a informat că "acest virus nu se multiplică la oameni şi nu există informaţii potrivit cărora ar produce boala la om".

În UE, vaccinul Rotarix este aprobat din 2006.

Rotarix este un vaccin administrat pe cale orală, conţinând o formă atenuată a rotavirusului uman. Vaccinul se utilizează la sugari începând de la vârsta de şase săptămâni, pentru a-i proteja împotriva gastroenteritei (diaree şi vărsături) cauzate de infecţia cu rotavirus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului EMEA: Virus porcin descoperit în vaccinul Rotarix, eventuale măsuri vor fi anunţate joi.
 Vizualizări articol: 773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EMEA: Virus porcin descoperit în vaccinul Rotarix, eventuale măsuri vor fi anunţate joi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei