Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mar 2010 - Anul XV, nr. 69 (4360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul continuă şi în 2010 programul Euro 200, după ce anul trecut a vrut să-l suspende

Miercuri, 24 Martie 2010 (20:37:57)

Programul guvernamental prin care elevii şi studenţii provenind din familii cu venituri modeste primesc câte 200 euro pentru achiziţionarea unui calculator va fi aplicat şi în 2010, a anunţat, miercuri seara, premierul Emil Boc, după ce în 2009 Guvernul a intenţionat să suspende acest program.

Cuponul în valoare de 200 euro va fi acordat unui număr estimat de 25.000 elevi şi studenţi, similar celui de anul trecut.

"25.000 de elevi şi tineri studenţi vor beneficia de un sprijin financiar în vederea achiziţionării unui calculator, 200 de euro, bani pe care îi vor primi sub formă de cupoane cu ajutorul cărora vor putea să procedeze la cumpărarea unui calculator", a anunţat Boc, în urma şedinţei de miercuri a Guvernului.

El a precizat că elevii şi studenţii vor putea utiliza cupoanele exclusiv în vederea cumpărării unui calculator.

În luna iunie, agenţia MEDIAFAX anunţa că Guvernul a decis suspendarea acestui program pentru anul 2009, cu intenţia de a revizui criteriile de selecţie şi a efectua un control amănunţit al solicitanţilor.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, confirma atunci informaţia şi explica decizia prin faptul că jumătate dintr-un total de 44.000 cereri de înscriere în program au fost depuse de către elevi care declară "un venit zero" pe membru de familie.

Producătorii şi distribuitorii de echipamente informatice au dezaprobat măsura Guvernului de suspendare a programului Euro 200 şi au cerut ministrului Educaţiei să reevalueze această situaţie.

Ulterior, ministerul de resort a anunţat că programul Euro 200 privind acordarea unui ajutor financiar pentru stimularea achiziţionării de calculatoare va fi aplicat şi în 2009 şi că aproape 25.000 de elevi vor putea beneficia de sprijin.

Programul guvernamental a fost iniţiat în urmă cu cinci ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul continuă şi în 2010 programul Euro 200, după ce anul trecut a vrut să-l suspende.
 Vizualizări articol: 371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul continuă şi în 2010 programul Euro 200, după ce anul trecut a vrut să-l suspende0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei