Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mar 2010 - Anul XV, nr. 69 (4360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Finanţare europeană

Două proiecte de 1,4 milioane de euro la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Sasca Mică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică va fi reabilitat în totalitate cu fonduri atrase prin două proiecte europene. Proiectele au o valoare totală de aproape 5,73 milioane de lei (1,4 milioane de euro), fonduri atrase prin Programul Operaţional Regional, axa pentru îmbunătăţirea infrastructurii sociale. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Vasile Ilie a declarat că unul dintre proiecte, „O viaţă normală în centru – poartă deschisă spre societate” este de 3,499 milioane de lei, iar cel de-al doilea, intitulat „Gospodina”, are o valoare de 2,23 milioane de lei.

Vasile Ilie a spus că prin proiectul „O viaţă normală” se intenţionează modernizarea pavilionului de adulţi, pe o suprafaţă de 764 de metri pătraţi, şi a spălătoriei (174 de metri pătraţi) din Centrul de Recuperare Sasca Mică, lucrările urmând să se realizeze într-o perioadă de 21 de luni. În acelaşi timp vor fi achiziţionate şi 21 de tipuri de dotări, printre care tărgi, aspiratoare, maşini de spălat automate, aragaze electrice, televizoare, mochete, scaune, mese, perdele, calculatoare etc.

„Proiectul contribuie la îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor sociale, prin modernizarea pavilionului de adulţi şi spălătoriei din cadrul acestui centru”, a spus Vasile Ilie.

 

Cantina centrului va fi extinsă

În ceea ce priveşte proiectul „Gospodina”, pe parcursul a 21 de luni urmează să se realizeze lucrări de extindere şi de modernizare a corpului vechi al cantinei din cadrul Centrului de Recuperare Sasca Mică, precum şi achiziţionarea de maşini de gătit, cuptoare şi alte dotări pentru cantină.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor sociale din judeţul Suceava şi ridicarea acestor servicii la standarde europene”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava. El a arătat că în momentul de faţă aparatele de uz casnic din cantină sunt uzate moral şi fizic. De asemenea, pardoseala de ceramică şi mozaic, tâmplăria, tencuiala şi zugrăveala din cantină sunt deteriorate, iar instalaţiile de alimentare cu apă potabilă şi menajeră, canalizarea şi instalaţiile termice şi electrice sunt uzate.

Vasile Ilie a adăugat că beneficiarii direcţi ai proiectului sunt 401 de persoane adulte cu nevoi speciale şi 332 de angajaţi ai acestui centru.

Centru de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică este subordonat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, aflat, la rândul său, în subordinea Consiliului Judeţean Suceava. De serviciile centrului beneficiază 390 de persoane care deţin certificate de încadrare într-o categorie de persoană cu handicap şi 11 persoane care reprezintă cazuri sociale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două proiecte de 1,4 milioane de euro la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Sasca Mică.
 Vizualizări articol: 1428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Două proiecte de 1,4 milioane de euro la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Sasca Mică3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei