Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mar 2010 - Anul XV, nr. 69 (4360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape 4.000 de cadre didactice au pornit într-un marş de protest pe străzile municipiului Buzău

Miercuri, 24 Martie 2010 (13:18:15)

Aproximativ 4.000 de cadre didactice din Buzău s-au strâns, miercuri, în Piaţa Dacia, din municipiu, şi au pornit ulterior într-un marş de protest pe străzile oraşului, punctul final al manifestării fiind Prefectura judeţului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Timp de aproximativ o oră, profesorii buzoieni au scandat în Piaţa Dacia din muncipiu, au fluierat şi au huiduit, purtând pancarte cu mesaje la adresa guvernanţilor, a salariilor pe care nu şi le-au primit şi a şefilor din învăţământul local: "Guvernul nu acceptă concurenta", "În România, legea nu este respectată", "Funeriu şi cu Boc, de profesori îşi bat joc", "Am făcut demersuri/dar n-am avut succesuri/ şi-om rămâne tot aşa, dacă-n clase vom intra/ei salarii nesimţite/noi cu buzunarele golite."

În jurul orei 12.00, manifestanţii au pornit încolonaţi spre Prefectura judeţului Buzău, unde, potrivit liderului SIP, profesorul Ion Dobre, o delegaţie de sindicalişti va fi primită de prefectul Paul Beganu.

Traficul în municipiul Buzău nu este blocat ca urmare a marşului profesorilor, poliţiştii de la Serviciul Rutier dirijând circulaţia astfel încât să nu se producă ambuteiaje sau incidente în trafic. Circulaţia autovehiculelor este oprită pe durata câtorva minute, pentru ca profesorii care mărşăluiesc paşnic să poată trece de pe o stradă pe alta.

Acţiunea sindicală de miercuri a profesorilor buzoieni, considerată cea mai amplă de la declanşarea protestelor în stradă, este programată să se încheie la ora 13.00, sindicaliştii din învăţământ urmând să se întâlnească apoi pentru a pune la punct un nou calendar de proteste.

Cadrele didactice din judeţul Buzău cer să fie plătite integral şi să le fie luate în calcul majorările de 33 la sută câştigate în instanţă, prin hotărâri definitive şi executorii.

În judeţul Buzău, cursurile în aproximativ 160 de şcoli sunt suspendate începând de marţea trecută, după protestul de miercuri sindicaliştii urmând să se întâlnească pentru a stabili calendarul următoarelor acţiuni sindicale.

Unii profesori susţin că sunt pe punctul de a intra în greva foamei dacă nu îşi primesc salariile, însă liderii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Buzău nu susţin astfel de proteste extreme.

"Noi nu susţinem o asemenea formă de protest care poate pune în pericol viaţa unor oameni. Se pare însă că oamenii sunt la limita disperării şi de asta sunt dispuşi să apeleze inclusiv la greva foamei", a declarat Ion Dobre, liderul SIP.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 4.000 de cadre didactice au pornit într-un marş de protest pe străzile municipiului Buzău.
 Vizualizări articol: 634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 4.000 de cadre didactice au pornit într-un marş de protest pe străzile municipiului Buzău0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei