Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mar 2010 - Anul XV, nr. 69 (4360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CE:Creşterea economică a României va fi afectată pe termen mediu de criză şi îmbătrânirea populaţiei

Miercuri, 24 Martie 2010 (14:19:00)

Creşterea economică a României va fi afectată, pe termen mediu, atât de efectele crizei, precum investiţii mai scăzute, presiuni pe piaţa de credit şi creşterea şomajului, cât şi de impactul îmbătrânirii populaţiei şi al sustenabilităţii finanţelor publice, apreciază Comisia Europeană (CE).

"Creşterea potenţială va reveni de la un punct de plecare mai scăzut. În plus, criza ar putea afecta creşterea economică potenţială pe termen mediu prin investiţii mai scăzute, constrângeri asupra disponibilităţii creditului şi creşterea şomajului structural. Pe deasupra, impactul crizei va coincide cu efectele negative ale îmbătrânirii demografice şi ale sustenabilităţii finanţelor publice", se arată într-un raport al CE, care analizează Programul de Convergenţă al României pentru perioada 2009-2012 şi prezintă recomandări în vederea relansării creşterii economice şi reducerii dezechilibrelor fiscale.

În acest context, va fi esenţial ca Guvernul să accelereze ritmul implementării reformelor structurale, cu scopul de a susţine potenţialul de creştere economică, care va consolida la rândul său sustenabilitatea sistemului finanţelor publice, conform Comisiei.

Astfel, este important pentru România să implementeze reforma sistemului de pensii, dar şi reformele de guvernanţă fiscală şi reformele structurale cuprinse în programul de echilibrare a balanţei de plăţi convenit cu Comisia Europeană.

În plus, România ar trebui să ia măsuri concrete pentru accelerarea abosrbţiei fondurilor structurale de la UE, deoarece acestea vor permite creşterea investiţiilor în motoare de creştere economică pe termen lung fără ameninţarea ţintelor de deficit bugetar.

Economia României s-a contractat anul trecut cu 7,1%. Pentru acest an, autorităţile române şi experţii Fondului Monetar Internaţional estimează o creştere economică de 1,3%. Avansul ar urma să ajungă la 3,7% în 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CE:Creşterea economică a României va fi afectată pe termen mediu de criză şi îmbătrânirea populaţiei.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CE:Creşterea economică a României va fi afectată pe termen mediu de criză şi îmbătrânirea populaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei