Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mar 2010 - Anul XV, nr. 69 (4360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 2.000 de profesori din toată ţara vor organiza, joi, un miting urmat de un marş în Capitală

Miercuri, 24 Martie 2010 (19:28:04)

Peste 2.000 de profesori vor organiza, joi, un miting urmat de un marş în Bucureşti, aceasta fiind prima manifestare de amploare la nivelul Capitalei, cadrele didactice fiind nemulţumite că de la 1 ianuarie li s-au redus veniturile şi că nu au fost consultate referitor la proiectul legii educaţiei.

Reprezentanţii celor patru federaţii din învăţământ, au decis în urmă cu o săptămână, să organizeze în 25 martie, un miting în Piaţa Victoriei, urmat de un marş de protest care se va încheia la Ministerul Educaţiei, concomitent cu un pichet la Ministerul Muncii.

Tot joi, profesorii vor suspenda cursurile în toate şcolile, pentru a fi organizate dezbateri pe proiectul legii educaţiei, sindicaliştii reclamând că acesta nu a fost trimis cadrelor didactice înainte de a fi pus în dezbatere publică, pentru a fi analizat.

În 14 aprilie, birourile executive ale federaţiilor din învăţământ vor analiza concluziile în urma dezbaterii proiectului legii educaţiei şi vor întocmi un document pe care îl vor trimite Parlamentului.

Sindicatele cadrelor didactice au anunţat că vor face grevă generală de o zi în 22 aprilie şi susţineau că, de luni, nu se mai trec în catalog notele şi calificativele elevilor.

Preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, declara, în 18 martie, că sindicatele reprezentative din învăţământ au mai decis să boicoteze examenele naţionale.

Sindicaliştii au ameninţat că dacă în urma acestor acţiuni de protest nu vor fi găsite soluţii pertinente pentru problemele pe care le ridică angajaţii din educaţie, la începutul lunii iunie ar putea fi declanşată greva generală pe termen nelimitat, care va duce la neîncheierea situaţiei şcolare, deci la blocarea anul şcolar.

Totodată, sindicaliştii din educaţie au mai decis organizarea unor delegaţii din partea celor patru federaţii care să înainteze memorii Parlamentului European şi care să se întâlnească cu comisarii europeni pe Educaţie şi Justiţie pentru a le prezenta situaţia învăţământului românesc şi modul în care sunt încălcate drepturile angajaţilor din domeniu.

Cadrele didactice din ţară organizează aproape zilnic proteste în teritoriu având aceleaşi nemulţumiri. În judeţul Buzău, profesorii sunt află de câteva zile în grevă generală, din cauza salariilor diminuate primite de la începutul anului.

Aproximativ jumătate dintre cadrele didactice au recupereze în instanţă restanţele salariale conform Legii 221/2008, iar cei care au obţinut deja hotărâri judecătoreşti favorabile lor vor primi banii eşalonat, timp de trei ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2.000 de profesori din toată ţara vor organiza, joi, un miting urmat de un marş în Capitală.
 Vizualizări articol: 606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 2.000 de profesori din toată ţara vor organiza, joi, un miting urmat de un marş în Capitală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei