Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mar 2010 - Anul XV, nr. 69 (4360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţie

Parcarea interzisă pe lateralele străzilor pe care se face curăţenie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană experimentează o nouă metodă de a face curăţenie în oraş, cu ocazia campaniei de primăvară.

Astfel, pentru ca străzile să fie curăţate cât mai eficient de mizeriile adunate în timpul iernii, în special pe laterale, unde sunt canale de scurgere şi unde se adună gunoiul purtat de ape, parcarea maşinilor va fi interzisă, pentru o scurtă perioadă de timp, cât vor acţiona echipele de salubrizare.

Măsura a fost aplicată pentru prima oară ieri, pe Calea Burdujeni, de la sensul giratoriu şi până în dreptul bisericii Sf. Andrei, unde echipele Rosal au scos munţi de gunoaie de pe lateralele străzii, unde nu puteau acţiona din cauza maşinilor parcate.

Iniţiativa îi aparţine viceprimarului Lucian Harşosvchi, care a văzut că această măsură este aplicată şi pe străzile din America, în perioada când lucra acolo.

“Nu putem curăţa eficient străzile dacă lateralele sunt blocate aproape tot timpul de maşini parcate acolo. Sunt porţiuni pe care s-au format straturi de pământ, dacă proprietarul nu şi-a mai mutat maşina ori dacă mereu era parcată o maşină acolo, când treceau echipele de salubrizare. Toată acea mizerie se transformă apoi în praf şi avem cu toţii de tras din cauza asta. Ştiu că măsura asta îi nemulţumeşte pe unii, am primit şi azi proteste, dar e spre binele tuturor să avem străzi cât mai curate”, a declarat viceprimarul municipiului Suceava.

Pentru a putea fi curăţate lateralele străzii, pe maşinile parcate în zona respectivă vor fi puse cu o zi înainte bilete de atenţionare, prin care proprietarii sunt rugaţi să le mute temporar în altă parte. De asemenea, în timpul acţiunii de curăţenie, şoferilor aflaţi în trafic le va fi interzis să parcheze pe lateralele străzii unde acţionează echipele de salubrizare, atât prin montarea unor benzi indicatoare, cât şi cu ajutorul Poliţiei Comunitare, care poate da amenzi celor care refuză să respecte interdicţia de a parca atunci pe lateralele străzii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcarea interzisă pe lateralele străzilor pe care se face curăţenie.
 Vizualizări articol: 716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Parcarea interzisă pe lateralele străzilor pe care se face curăţenie4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Corect trimis de
(24 mar 2010, 11:11:43
Buna initiativa. Insa nesimtirea e mare si garantez ca sunt multe masini parcate pe partea carosabila. Cel mai clar exemplu este drumul din obcini spre george enescu, mobila si curcubeu. Din cauza acestor masini parcate care ocupa o banda din carosabil traficul este ingreunat. Urmeaza o vara stresanta din toate punctele de vedere.
2.   Aia e curatenie??? trimis de
(24 mar 2010, 11:27:56
Eu in poza aia vad niste gramajoare de noroi pe o strada murdara. La atat se rezuma curatenia facuta de vajnicul ROSAL?
2.1  RE: Aia e curatenie??? trimis de
(24 mar 2010, 13:12:16
Da, la atat. In plus, strada aia trebuia facuta luna intr-o zi.
2.2  RE: Aia e curatenie??? trimis de
(24 mar 2010, 15:31:44
si in capul tau tot gramajoare de noroi sunt SPACEDEBRIS. Multe si micute. Chiar nu puteti sa va abtineti sa comentati aiurea la orice masura luata? E limpede pt orice om cu IQ macar cat numarul la pantof ca gramajoarele alea sunt facute pt a fi luate ulterior de o masina se gunoi. A trecut ziua si au ramas gramajoarele acolo? OK, atunci comenteaza, pana atunci, vezi-ti de gramajoarele din capul tau.
2.3  RE: Aia e curatenie??? trimis de
(24 mar 2010, 18:54:35
@MAX85 ce masura omule? Tu nu vezi ca astia curata strazile in doru' Lelii? Nu e prima data cand lasa gramajoarele acolo cu zilele. Si nu as fi comentat, daca as fi vazut strada luna, dar poate iti trebuie niste ochelari ca sa vezi ca in urma strada a ramas la fel de jegoasa. Mizeria aia nu se ia decat cu masini cu rotativa si cu APA, nu cu maturoaiele de lemn de pe vremea lui Dimitrie Cantemir!
2.4  RE: Aia e curatenie??? trimis de
(24 mar 2010, 22:51:08
max, are dreptate space. am vazut cum lua vantul gramezile alea fiindca nu le aduna nimeni. in plus, nu dai cu maturoiul de cateva ori si faci curatenie in oras. asta se face cu utilaje pe care firma de salubrizare ar trebui sa le aiba. si nu-i fizica cuantica sa cureti o strada, ar trebui sa fie facut repede, ca de aia-s platiti.
3.   Dar.... ne tinem de cuvint!? trimis de
(24 mar 2010, 15:22:16
Si anul trecut a fost o propunere de acest tip si doar atit!?
4.   Ca in America trimis de
(24 mar 2010, 19:12:48
In preumblarile domniei sale prin America,ne poate spune si noua domnul vice pe unde a vazut strazi simpatice ca la noi dotate cu gropi ecologice in care poti linistit sa-ti ingropi masina,fara sa fie neaparat la programul rabla,ci transformate in rable cu ajutorul dezinteresat si cu concursul direct al celor care se fac ca administreaza drumurile noastre comunale??Foarte buna curatenia de primavara,no comment,dar daca s-ar vedea si o strada normala in urma frectiei cu tarnurile manuite cu atata dexteritate si duiosie de rosalienii nostri dragi sau chiar de cel care se crede edilul chief al comunei noastre.Nu ati putea sa instituiti vreo taxa de inhalare a prafului de pe strazi,sau de vizitare in mod ordonat sau haotic daca vreti a gropilor noastre antice stradale?As invita pe domnul Ursu sa ne spuna daca nu dateaza de pe timpul lui Stefan Voda aceste gropi simpatice care ne distrug viata!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei