Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mar 2010 - Anul XV, nr. 69 (4360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cu mascaţii la uşă

Pistoale, puşti şi cartuşe, găsite în urma unor percheziţii într-un furt de 100.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şase arme şi o cantitate însemnată de muniţie au fost descoperite, ieri, în urma mai multor percheziţii făcute la domiciliile din comuna Suceviţa ale unor suspecţi în cazul furtului de aproape 100.000 de euro din cantonul silvic din localitate, faptă petrecută spre sfârşitul lui 2009.

În jurul orei 6:00, o armată întreagă de poliţişti, formată din cagulişti de la Intervenţie Rapidă, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi judiciarişti ai Poliţiei Rădăuţi, a descins, la Suceviţa şi a intrat cu mandate de la judecători în opt locuinţe, sperând să găsească probe care să-i ducă la hoţi.

În locuinţa Stelei Paraschiva Cazacu, mama unuia dintre suspecţi, Tiberiu Vatamaniuc, poliţiştii au găsit nu mai puţin de patru arme şi muniţia aferentă, deţinute ilegal.

Surse judiciare ne-au mărturisit că ar fi vorba despre un pistol cu glonţ cu butoiaş, încărcat cu cartuşe cu vârf metalic, o armă de vânătoare calibrul 12 milimetri, un pistol cu gaze calibrul 9 milimetri, un pistol cu gaze calibrul 8 milimetri cu patru cartuşe în încărcător, precum şi 36 de cartuşe de 12 milimetri, pentru vânătoare, trei cartuşe gaze de 9 milimetri şi un kilogram de alice din plumb.

La o altă adresă, a unui afacerist local, Gheorghe Bujanovschi, care face afaceri cu material lemnos, oamenii legii au găsit două arme, una de tir cu lunetă, cu glonţ de 5,6 milimetri, şi 36 de cartuşe, şi un pistol cu gaze, de 9 milimetri, cu patru cartuşe.

Trebuie specificat că pentru una dintre arme, cea de tir, există autorizaţie pe numele unei rude de a lui Bujanovschi.

Mai multe persoane, printre care şi cei doi, Vatamaniuc şi Bujanovschi, au fost aduse la sediul poliţiei, fiind începută urmărirea penală împotriva lor sub acuzaţia de nerespectarea regimului armelor şi muniţiei.

Aseară, la ora închiderii ediţiei, procurorii nu se pronunţaseră dacă vor emite ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele vreunuia dintre suspecţi sau vor decide cercetarea în stare de libertate.

 

Au venit să fure armele pădurarului şi au plecat cu o plasă cu 390.000 de lei

Cantonul silvic de la Suceviţa a fost spart la data de 30 noiembrie 2009.

Hoţii au acţionat în timpul zilei, profitând de lipsa pădurarului şi a soţiei acestuia, care locuiesc la canton şi care erau plecaţi încă de dimineaţă, la Rădăuţi, să-şi rezolve nişte treburi.

Dintr-o cutie metalică în care se aflau mai multe arme de foc, cutie aflată într-o cameră din podul cantonului, lipsea o plasă cu 390.000 de lei, bani cu care pădurarul intenţiona să-şi construiască o casă şi pe care îi ascunsese tocmai în cutia cu pricina, gândind că nimeni nu avea să umble acolo, cu excepţia lui. În schimb, armele erau la locul lor.

În interiorul cantonului nu erau răvăşite şi alte bunuri, semn că hoţii s-au dus chitiţi pe cutia cu armament.

Poliţiştii anchetatori şi-au dat seama că, iniţial, hoţii au vizat cele trei arme din cutia din pod, un pistol mitralieră, puşca de vânătoare, un pistol cu gaze şi muniţia aferentă.

Când au spart încuietoarea şi au găsit plasa cu aproape 100.000 de euro, au lăsat armele şi au preferat să dispară cu banii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pistoale, puşti şi cartuşe, găsite în urma unor percheziţii într-un furt de 100.000 de euro.
 Vizualizări articol: 4345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Pistoale, puşti şi cartuşe, găsite în urma unor percheziţii într-un furt de 100.000 de euro3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   False adevaruri trimis de
(24 mar 2010, 12:54:28
Domnule Sergiu RUSU mai informati-va cand publicati un articol !!! ca jurnalisti ar trebui sa prezentati informatii adevarate si nu falsuri!!!
"o arma de v�natoare calibrul 12 milimetri"
Acest calibru la armele de vanatoare nu exista. Calibrul este doar 12. Acest calibru exprima un numar conventional ce reprezinta, de fapt, numarul de bile, cu diametrul egal cu cel al tevii, care se confectioneaza dintr-o livra (453.472 g) de plumb.
2.   Lamurire trimis de
(24 mar 2010, 14:09:43
Bravo JIJIP! Acum suntem toti lamuriti si mai intelepti. Aici era problema grava, lipsa de cunostinte a lui Sergiu Rusu cu privire la calibrul armelor de vanatoare. Nu furtul, nu detinerea ilegala de arme si munitii, nu banditismul unor concetateni. Nu stie cel ce a scris articolul de cate ori trebuia sa imparta o livra de plumb in bilute care sa incapa pe teava puscociului! Mai bine puneai intrebarea cum de reuseste acel Vatamaniuc sa tot evite raspunderea in fata legii pentru ca am auzit ca mai are niste bube in cap ( inclusiv uz de arma)? Sa aiba oaresce influenta, se zice, o ruda de a lui care este ceva stab mare pe la o banca (nu din parc) la Radauti? Intreb, nu dau cu parul! Sa auzim de bine si multumesc Jijip ca m-ai luminat! Deci la armele de vanatoare se spun doar cifrele calibrului nu si unitatea de masura... E bine asa? Dar daca tu Jijip faci niste bilute din nas poti calcula calibrul narilor?
3.   Pt. Obcineanu... trimis de
(24 mar 2010, 23:33:37
te oftici de mori...asa e ????happy iti mai gaseste lumea si greselihappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei