Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mar 2010 - Anul XV, nr. 69 (4360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu:Proiectul legii educaţiei,rezultatul semnării Pactului pentru Educaţie inclusiv de sindicate

Miercuri, 24 Martie 2010 (21:00:50)

Daniel Funeriu susţine că proiectul legii educaţiei este un rezultat al semnării Pactului Naţional pentru Educaţie, inclusiv de către sindicate, şi precizează că nu se va antrena în "discuţii sterile", ministrul replicând afirmaţiilor lui Victor Ponta care a calificat documentul "total greşit".

"Proiectul Legii Educaţiei Naţionale reprezintă finalizarea unui demers coerent privind modernizarea sistemului de învăţământ din România, demers început prin semnarea Pactului Naţional pentru Educaţie. Reamintesc faptul că Pactul Naţional pentru Educaţie a fost semnat şi asumat de toate federaţiile sindicale din învăţământ, de mai multe organizaţii non-guvernamentale importante în domeniul educaţiei şi de toare partidele politice, inclusiv de partidul domnului Victor Ponta", susţine ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, într-un comunicat remis, miercuri seară, de MECTS.

Potrivit ministrului, Pactul Naţional pentru Educaţie a fost urmat de o strategie coerentă pentru dezvoltarea educaţiei şi cercetării, iar proiectul de lege este parte a acestei strategii.

"Prin urmare, nu vom cădea în capcana de a iniţia discuţii sterile, fără conţinut şi fără substanţă, ci aşteptăm cu toată deschiderea propuneri pertinente şi opinii corect fundamentate, astfel încât în jurul noului proiect să coagulăm interesul întregii societăţi româneşti faţă de soarta şi dezvoltarea sistemului naţional de învăţământ", mai susţine ministrul.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, după o întâlnire cu sindicatele din educaţie "Alma Mater", FSLI, "Spiru Haret", că proiectul legii educaţiei este "total greşit", el precizând că PSD va face tot posibilul, prin intermediul grupurilor parlamentare, pentru a sprijini cererile sindicale.

Ponta a arătat, astfel, că PSD nu va fi de acord, la Camera Deputaţilor, cu desfiinţarea celor 15.000 de posturi şi că va face tot posibilul pentru deblocarea posturilor din Educaţie, pentru a da posibilitatea absolvenţilor să se angajaze în acest domeniu.

Liderul PSD a arătat, totodată, că PSD va combate ideile existente în actualul proiect de lege a educaţiei, pe care l-a catalogat drept "total greşit", considerând că, dacă ar fi adoptat, ar conduce la un învăţământ preuniversitar deschis doar celor cu bani şi la un învăţământ universitar "portocaliu şi disciplinat".

"Stăm cu toţii pe un butoi de pulbere în zona sindicală. Lipsa de dialog şi aroganţa cu care sunt trataţi de către ministrul Educaţiei şi de către premier nu face decât să accentueze această criză", a opinat Ponta.

El a arătat că, prin noul proiect de lege a educaţiei, articolul 32 din Constituţie privind dreptul la Educaţie nu mai este respectat, iar Guvernul Boc şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, fac tot ce pot pentru a scoate acest articol din practică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu:Proiectul legii educaţiei,rezultatul semnării Pactului pentru Educaţie inclusiv de sindicate.
 Vizualizări articol: 827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu:Proiectul legii educaţiei,rezultatul semnării Pactului pentru Educaţie inclusiv de sindicate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei