Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 mar 2010 - Anul XV, nr. 53 (4344)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Meleşcanu: Pot să confirm că mă interesează un mandat de judecător la CC, nu plec la independenţi

Vineri, 5 Martie 2010 (15:05:23)

Vicepreşedintele Senatului Teodor Meleşcanu (PNL) a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că este interesat, în principiu, de un mandat de judecător la Curte, menţionând că este prematură discuţia privind condiţiile în care va pleca şi precizând că nu intenţionează să treacă la independenţi.

"Nu am ascuns niciodată că la experienţa pe care o am şi la pregătirea pe care o am, posibilitatea unei activităţi la Curtea Constituţională m-ar interesa. Dar cum şi în ce condiţii, asta e prematur să vorbim acum. Dar da, pot să confirm că mă interesează în principiu un mandat de judecător la Curte", a susţinut Teodor Meleşcanu.

Întrebat cum comentează faptul că unii liberali spun că va pleca după Congres la independenţi, senatorul PNL a replicat: "Colegilor din partid care au dat ştirea că plec la independenţi le dau o veste proastă: nu e adevărat".

Surse din PNL au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că Teodor Meleşcanu ia în calcul retragerea din PNL în sensul obţinerii unui mandat de 9 ani de judecător al Curtea Constiuţională, în condiţiile expirării câtorva din mandatele actualilor membri ai Curţii.

Sursele citate au precizat că Meleşcanu ar putea pleca pe unul din cele două mandate care expiră la finalul anului 2010 şi care sunt propuse de Camera Deputaţilor şi Senat, iar pentru a fi nominalizat are nevoie de susţinerea majorităţii parlamentare.

Pe de altă parte, aceleaşi surse au precizat că Meleşcanu şi-a motivat retragerea din viaţa politică invocând faptul că lasă liber un loc pentru tinerii în ascensiune. Din acest considerent Meleşcanu nu a dorit un loc pe lista lui Crin Antonescu, primind asigurări de la liberali că va fi susţinut pentru CC, au precizat sursele citate.

Manadatele a trei judecători ai CC expiră în 2010, doi dintre aceştia fiind desemnaţi de Parlament, celălalt fiind desemnat de şeful statului.

Preşedintele Curţii, Ioan Vida, are 63 de ani şi a fost numit la Curte de Camera Deputaţilor, în 2001, pentru un mandat de nouă ani, fiind propus de PD şi susţinut la acel moment şi de PDSR (actual PSD), PNL şi UDMR.

Nicolae Cochinescu, în vârstă de 69 de ani, a fost numit judecător de Senat în 2001, la propunerea PDSR, pentru un mandat de 9 ani.

Petre Lăzăroiu are 56 de ani şi a fost numit judecător al Curţii Constituţionale de către preşedintele Traian Băsescu în 2008, pentru un mandat care expiră în 2010, întrucât el a preluat mandatul rămas vacant în urma decesului lui Petre Ninosu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meleşcanu: Pot să confirm că mă interesează un mandat de judecător la CC, nu plec la independenţi.
 Vizualizări articol: 515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meleşcanu: Pot să confirm că mă interesează un mandat de judecător la CC, nu plec la independenţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei