Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 mar 2010 - Anul XV, nr. 53 (4344)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Dacă nu eliminăm abuzurile, sporul de zâmbet şi de ochi frumoşi, nu vom avea bani la ce trebuie

Vineri, 5 Martie 2010 (16:25:44)

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că preşedintele Traian Băsescu a adus un argument în plus pentru a fi "chibzuiţi" în cheltuirea banilor, prin declaraţia potrivit căreia România ar putea fi nevoită să facă un nou împrumut din cauza "sporurilor inventate", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Dacă nu eliminăm abuzurile, cum ar fi sporul de zâmbet şi sporul de ochi frumoşi, nu vom avea destui bani pentru ce ne trebuie. E un lucru de bun simţ ceea ce a spus preşedintele Băsescu, el aducând un argument în plus pentru a fi chibzuiţi în cheltuirea banilor", a afirmat Boc.

Potrivit sursei citate, Guvernul a făcut tot ce a trebuit şi a eliminat abuzurile, iar acest lucru trebuie respectat de toţi factorii implicaţi.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la şedinţa de bilanţ a MApN, că, din cauza unor cheltuieli cu "sporuri inventate" şi pentru "tot soiul de avantaje speciale", există riscul ca România să fie nevoită să facă un nou împrumut la sfârşitul acestui an.

"Să ne imaginăm că Guvernul nu ar reuşi să impună nişte cheltuieli rezonabile de funcţionare a statului, în care intră şi cheltuielile cu sporuri inventate şi cheltuilelile cu tot soiul de avantaje speciale şi aşa mai departe. Efectul ar fi că la sfârşitul anului 2010 ar trebui să facem un nou împrumut ca să putem să plătim toate facilităţile de care au beneficiat categorii în mod nejustificat - sporuri de zâmbet în administraţia locală, spor să vină îmbrăcat decent sau mai ştiu eu ce sporuri, că are antenă deasupra cartierului. Am dat câteva exemple care arată că am mers prea departe cu bucuria, cu veselia de a cheltui, fără să avem şi responsabilitatea de a ne întreba de unde sursele de finanţare", a declarat Traian Băsescu, la şedinţa de bilanţ a MapN.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Dacă nu eliminăm abuzurile, sporul de zâmbet şi de ochi frumoşi, nu vom avea bani la ce trebuie.
 Vizualizări articol: 436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Boc: Dacă nu eliminăm abuzurile, sporul de zâmbet şi de ochi frumoşi, nu vom avea bani la ce trebuie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Opinie corecta! trimis de
( 5 mar 2010, 17:09:24
S-a ajuns si in aceasta privinta la un nivel inimaginabil al iresponsabilitatii. Primarii de comune au functionari - nu din conducere, ci pilosi - ce castigau peste 40 mil. lei vechi pe luna, numarul celor din aparatul administratiilor locale S-A INTREIT in urma "informatizarii" activitatii, in loc sa scada, iar cuantumul sporurilor intrecea salariul de baza, cadrelor didactice CE FAC NAVETA DE LA SAT LA ORAS(!) li se deconta transportul(!!!), profesorii primesc bani sa-si cumpere carti proprii(!) si o sumedenie de sporuri si tot asa, totul din banii contribuabililor. Cum pot profesorii sa stimuleze gustul elevilor pentru lectura, pentru a-si face o biblioteca, atat timp cat acestia stiu ca profii lor, primesc bani de la stat "ca sa se perfectioneze"? Obligatia dascalului, ca salariat, este sa se perfectioneze, iar daca nu... aut, fiindca si asa cererea de posturi e mult mai mare decat oferta, nu tot bani, bani de la stat, in fond de la contribuabil, iar calitatea invatamantului...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei