Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 mar 2010 - Anul XV, nr. 53 (4344)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În 2010

Agricultorii vor primi subvenţii mai mari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Subvenţiile în agricultură ar putea fi majorate în cursul anului 2010 dacă la nivelul Comisiei Europene se vor aproba solicitările Ministerului Agriculturii din România în acest sens.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că a solicitat atât ministrului Agriculturii, cât şi comisarului european pe probleme de agricultură Dacian Cioloş să susţină acest demers.

Flutur a arătat că subvenţiile pe terenul agricol ar putea să crească în 2010 la 166 de euro/hectar/an, în condiţiile în care anul trecut suma primită a fost de 116 de euro. El a precizat că din cei 166 de euro, 81 de euro sunt plăţi făcute din fondurile Uniunii Europene, iar diferenţa reprezintă plăţi complementare de la bugetul de stat.

 

Ţăranii din zona de munte şi de deal ar putea primi subvenţii de 410 de euro/hectar

Gheorghe Flutur a arătat că cei mai câştigaţi ar fi ţăranii care au terenuri în zonele de munte şi de deal, atât fâneţe, cât şi păşuni, care pe lângă cei 166 de euro vor mai primi încă 50 de euro. Suma ar putea să se majoreze cu încă 194 de euro în situaţia în care pe terenurile respective se iau o serie de măsuri de agromediu.

„Pentru a implementa aceste măsuri trebuie să există un contract cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură şi să se respecte anumite reguli de bază. Astfel, aceste sume suplimentare pot fi obţinuţi de cei care nu folosesc îngrăşăminte chimice şi pesticide, nu suprapăşunează, adică folosesc o încărcătură pe hectar de maxim două unităţi vită mare pe hectar, cei care nu cosesc înainte de 15 iunie, pentru că există un interes pentru a conserva seminţele din flora spontană şi cei care lasă o bandă înierbată între parcele unde să se refugieze păsările. Şi populaţia trebuie să ştie acest lucru, pentru că în judeţul Suceava se practică deja aceste măsuri de agromediu. Iar printr-un contract corespunzător cu APIA, un ţăran, proprietar de teren, poate să primească o subvenţie totală de peste 410 euro”, a declarat Flutur.

El a mai spus că le va solicita primarilor să popularizeze aceste măsuri, astfel încât beneficiarii subvenţiilor să depună în termen legal cererile pentru acordarea lor. Flutur a declarat că termenul de depunere a cererilor pentru subvenţii este până pe data de 17 mai a.c., după care se vor percepe penalităţi.

Şeful administraţiei judeţene a mai declarat că există posibilitatea ca 70% din valoarea subvenţiilor pentru anul 2010 să ajungă la ţărani până în toamna acestui an.

În acelaşi timp, el a precizat că la Comisia Europeană există depusă şi documentaţia prin care urmează să fie majorate subvenţiile în zootehnie. Astfel, Gheorghe Flutur a arătat că începând de anul acesta se vor aloca 500 de lei pe cap de vacă şi 430 de lei/cap de ovine şi porcine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agricultorii vor primi subvenţii mai mari.
 Vizualizări articol: 1586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Agricultorii vor primi subvenţii mai mari5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei