Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 mar 2010 - Anul XV, nr. 53 (4344)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liderul PC: Anunţul lui Băsescu privind un nou împrumut, o palmă dată Guvernului Boc

Vineri, 5 Martie 2010 (16:59:01)

Preşedintele PC, Daniel Constantin, consideră că anunţul făcut de şeful statului privind un posibil nou împrumut pe care să îl contracteze România în acest an este "o palmă dată Guvernului Boc şi dezastrului pe care acesta îl produce în economie".

"Anunţul lui Băsescu este, de fapt, o palmă dată Guvernului Boc şi dezastrului pe care acesta îl produce în economie. Perspectiva ca România să se îndatoreze şi mai mult este cea mai proastă notă pe care o putea primi Guvernul în această perioadă, în care miniştrii Cabinetului Boc încearcă să ne convingă de performanţele lor la guvernare", a declarat, vineri, preşedintele PC.

El a spus că acest anunţ se înscrie "în seria testelor de piaţă pe care le aruncă" şi miniştrii actualei puteri în privinţa anulării alocaţiilor pentru copii sau impozitării pensiilor.

"Semnalul preşedintelui dovedeşte că, în ciuda promisiunilor ministrului de Finanţe, economia românească nu îşi revine, ci se prăbuşeşte pe zi ce trece", a adăugat liderul PC.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la şedinţa de bilanţ a MApN, că, din cauza unor cheltuieli cu "sporuri inventate" şi pentru "tot soiul de avantaje speciale", există riscul ca România să fie nevoită să facă un nou împrumut la sfârşitul acestui an.

"Să ne imaginăm că Guvernul nu ar reuşi să impună nişte cheltuieli rezonabile de funcţionare a statului, în care intră şi cheltuielile cu sporuri inventate şi cheltuilelile cu tot soiul de avantaje speciale şi aşa mai departe. Efectul ar fi că la sfârşitul anului 2010 ar trebui să facem un nou împrumut ca să putem să plătim toate facilităţile de care au beneficiat categorii în mod nejustificat - sporuri de zâmbet în administraţia locală, spor să vină îmbrăcat decent sau mai ştiu eu ce sporuri, că are antenă deasupra cartierului. Am dat câteva exemple care arată că am mers prea departe cu bucuria, cu veselia de a cheltui, fără să avem şi responsabilitatea de a ne întreba de unde sursele de finanţare", a declarat Traian Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul PC: Anunţul lui Băsescu privind un nou împrumut, o palmă dată Guvernului Boc.
 Vizualizări articol: 609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liderul PC: Anunţul lui Băsescu privind un nou împrumut, o palmă dată Guvernului Boc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei