Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 feb 2010 - Anul XV, nr. 44 (4335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un afiş al SNCF postat într-un tren francez sugerează că românii sunt hoţi de bagaje

Marţi, 23 Februarie 2010 (13:46:02)

Un afiş cu antetul companiei franceze de căi ferate, SNCF, postat într-un tren TER din Midi-Pyrenees timp de o săptămână, avertiza în legătură cu prezenţa românilor, sugerând că aceştia sunt hoţi de bagaje şi îndemnând la semnalarea "faptelor românilor" către autorităţi, relatează site-ul Rue89.

Afişul respectiv a fost descoperit de un scriitor din regiune, Mouloud Akkouche, în timpul unei călătorii între Foix şi Toulouse, care l-a trimis site-ului Rue89.

"În ultimele săptămâni, românii au produs îngrijorare. Într-adevăr, au fost constatate numeroase furturi de bagaje. Vă cerem să fiţi mult mai atenţi. De asemenea, toate faptele românilor trebuie semnalate către PCNS" (organismul pentru securitate naţională în cadrul SNCF), scria pe afiş, care indica şi un număr de telefon, relatează site-ul francez, citat de postul de radio Europe1.

SNCF a prezentat scuze, anunţând că "o anchetă este în curs", iar serviciul de comunicare al companiei în Midi Pyrenees a admis faptul că "nota a existat, într-adevăr".

"Ea a fost afişată în anumite trenuri TER din regiune. Un agent din cadrul SNCF (care coordonează activitatea controlorilor de tren în cadrul filialei SNCF din Midi-Pyrenees) a folosit o expresie nefericită", a declarat filiala SNCF din regiune.

Aceasta a precizat că a fost alertată de agenţi ai companiei, adăugând că afişele au fost retrase "imediat". "Direcţia Regională a SNCF regretă acest gest nefericit şi nu este deloc responsabilă pentru acest afiş. Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple. O anchetă internă este în curs, pentru a stabili cum s-a putut întâmpla acest lucru", a declarat filiala.

Potrivit SNCF, niciun pasager nu a depus vreo plângere împotriva afişului, care a rămas vizibil timp de peste o săptămână. PCNS, organismul unde se cerea să fie "semnalate faptele românilor" a declarat, de asemenea, că nu are cunoştinţă despre asemenea semnalări, în baza afişului respectiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un afiş al SNCF postat într-un tren francez sugerează că românii sunt hoţi de bagaje.
 Vizualizări articol: 624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un afiş al SNCF postat într-un tren francez sugerează că românii sunt hoţi de bagaje0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei