Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 feb 2010 - Anul XV, nr. 44 (4335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu anunţă că foştii preşedinţi ai PNL nu vor mai fi membri de drept în BPC

Marţi, 23 Februarie 2010 (17:00:48)

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, marţi, cu prilejul lansării moţiunii pentru Congres, că foştii preşedinţi ai partidului şi liderii organizaţiilor liberale nu vor mai face parte din BPC ca membri de drept, precizând că din echipa sa vor face parte mulţi dintre componenţii actualului Birou.

"Cred că o bună parte, o majoritate din componenţii actualului Birou se vor regăsi, pentru că sunt oameni care e normal să fie în conducerea partidului, oameni care asumă o asemenea provocare şi se vor regăsi, dar câţi şi cine nu pot să vă spun", a susţinut Crin Antonescu.

Întrebat dacă foştii preşedinţi vor fi membri în BPC şi vor avea drept de vot, Crin Antonescu a infirmat, precizând că în formula de conducere aleasă pe sitem de moţiuni "nu există membrii de drept".

"E valabil şi pentru preşedintele TNL, pentru liderul Organizaţiei de Femei şi pentru alte structuri ale PNL. Aceste structuri există, funcţionează, liderii lor au evident o importanţă şi fac parte oricum din CNEx şi Delegaţia Permanentă şi marile decizii politice se iau acolo şi nu în echipa asta a preşedintelui în BPC şi nu e niciun fel de inconvenient ca toţi sau unii din foştii preşedinţi ai PNL să fie în această echipă dacă doresc sau acceptă. Dar, de drept, nu poate să fie, pentru că ea exprimă o voinţă a candidatul la preşedinţie şi a membrilor echipei de a se asocia şi de a-şi asuma un anumit proiect, pentru că nu poţi să-ţi asumi de drept un anumit proiect", a explicat Antonescu.

El a reiterat, răspunzând unei întrebări, faptul că fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu nu va face parte din echipa sa, explicând că Tăriceanu rămâne liderul grupului parlamentar al deputaţilor, deţinând astfel o funcţie "destul de prestigioasă şi de eficace, prin care va putea face politică la vârf pentru PNL".

În privinţa "beţelor în roate" primite din partea oponenţilor sistemului de moţiuni, Crin Antonescu a menţionat că nu se poate vorbi de aşa ceva, ci despre "diferenţe de concepţie, de compatibilităţi de alt gen care au dus la disfuncţii grave în actul de conducere şi reprezentare a partidului".

"Dacă, fără a avea o decizie strategică, o opţiune programatică, în jurul unei mese în care ne aflăm toţi în conducere, preşedinţi, vicepreşedinţi, preşedinţi de drept, prim-vicepreşedinţi de toate confesiunile, ieşim fiecare şi spunem unul nu se discută intrarea la guvernare dectât în aceste condiţii şi altul spune că e o prostie şi spune «Haideţi că noi vrem să intrăm la guvernare acum», nu e vorba aici de ranchiune, de ciorovăilei între oameni, ci e vorba respecându-ne şi lăsându-ne toţi loc să asumăm totuşi de o direcţie coerentă", a argumentat liderul PNL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu anunţă că foştii preşedinţi ai PNL nu vor mai fi membri de drept în BPC.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu anunţă că foştii preşedinţi ai PNL nu vor mai fi membri de drept în BPC0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei