Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 feb 2010 - Anul XV, nr. 44 (4335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dublul asasinat de la Siret

Vasile Hriţcu: „Mai aveam bani în casă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vasile Hriţcu, cel căruia mafioţii i-au executat soţia şi fiica, împuşcându-le în cap, săptămâna trecută, ne-a mărturisit, ieri, că, pe lângă cei 13.000 de euro pe care i-ar fi furat asasinii, mai avea bani în casă în momentul comiterii îngrozitoarei crime.

La două zile după descoperirea trupurilor neînsufleţite ale lui Carmen şi Raluca Hriţcu, mamă şi fiică, Vasile Hriţcu a reintrat în apartamentul de pe strada Laţcu Vodă, nr. 16 B., pentru a stabili exact ce anume îi lipseşte din locuinţă. Din casa răvăşită fuseseră furaţi, susţine el, în jur de 13.000 de euro, însă asasinii nu au căutat chiar peste tot. 

„Am mai găsit vreo 10.000 de euro... erau puşi separat, într-un loc special în bucătărie, nu erau la vedere şi probabil nu i-au găsit”, ne-a declarat, ieri, bărbatul.

Hriţcu, cunoscut valutist în Siret, crede în continuare în varianta jafului, explicând că nu ar exista motive pentru o reglare de conturi sau răzbunare din partea unei grupări de tip mafiot.

„Eu nu am luat niciodată bani cu camătă, nu am datorii, nu am făcut rău nimănui. Nu sunt un om bogat, nu am nu ştiu ce maşini, terenuri sau sume enorme de bani...”, susţine bărbatul care, de aproape o săptămână, trăieşte o adevărată dramă, jumătate din familie fiindu-i executată.

La o zi după ce şi-a înmormântat soţia şi fiica, Vasile Hriţcu ne-a mărturisit că se gândeşte să ceară protecţia poliţiei sau să apeleze la bodyguarzi de la o firmă de pază şi protecţie: „Se pot întoarce oricând (n.r.-asasinii). Nu mă gândesc la mine, ci la fiul meu, Cristi. Pentru el mai trăiesc. El mă mai ţine în viaţă”.

Surse din rândul anchetatorilor ne-au mărturisit, ieri, că Vasile Hriţcu şi fiul său sunt supravegheaţi, încă de miercuri seară, de poliţişti sub acoperire.  

 

Ascunde ceva Vasile Hriţcu?

Surse judiciare de la Bucureşti au declarat, ieri, potrivit Mediafax, că în apartamentul lui Vasile Hriţcu s-ar fi găsit 10.000 de euro şi 100.000 de lei, bani care ar fi fost uşor de găsit, lăsând astfel să se înţeleagă că varianta jafului nu stă în picioare.

Ba mai mult –potrivit aceloraşi surse – Vasile Hriţcu nu ar spune tot adevărul şi le-ar ascunde ceva ofiţerilor şi procurorilor care se ocupă de acest caz.

Potrivit surselor respective, varianta cea mai probabilă este cea a unei reglări de conturi, a unei răzbunări, a unui avertisment transmis capului familiei.

Dublul asasinat de la Siret este primul caz din România în care membri ai unei familii sunt executaţi în stil mafiot.

 

Zeci de persoane amprentate şi audiate

Majoritatea persoanelor care au intrat în legătură, într-o formă sau alta, cu Vasile Hriţcu au primit citaţie pentru a se prezenta în faţa anchetatorilor.

Din informaţiile noastre, până acum au fost amprentate şi audiate zeci de persoane, oamenii legii încercând să afle dacă Vasile Hriţcu era implicat în afaceri ilegale.

Unele voci susţin că bărbatul ar fi implicat în afaceri cu ţigări de contrabandă, aduse din Ucraina, şi că i-ar fi înşelat pe mai mulţi contrabandişti ucraineni, motiv pentru care aceştia au decis să se răzbune.

Totuşi, în evidenţele poliţiei, Vasile Hriţcu nu apare nici măcar cu o amendă pentru astfel de fapte.

 

Pedepsit pentru că ar fi fost informator al Poliţiei?

O altă variantă vehiculată prin Siret ar fi aceea că Vasile Hriţcu era unul dintre informatorii Poliţiei şi de aici i s-ar fi tras totul.

La sfârşitul lunii ianuarie a.c., mai mulţi interlopi din Siret şi Rădăuţi au fost arestaţi preventiv pentru că făceau parte dintr-o grupare infracţională care se ocupa cu furtul ţigărilor cu timbru ucrainean de la contrabandiştii din zonă, precum şi cu falsificarea de bani ucraineni (grivne).

Prin Siret, circulă zvonul că Hriţcu ar fi fost pedepsit de mafioţi tocmai pentru că ar fi dat poliţiei informaţii care au dus la deconspirarea acestei grupări de crimă organizată.

 

Peste 1400 de persoane au intrat, în ziua dublului asasinat, din Ucraina în România, prin PTF Siret

Anchetatorii au verificat listele cu persoanele intrate din Ucraina în România în zilele premergătoare crimei, cercul de suspecţi incluzând şi câteva nume de pe lista cu pricina.

Din informaţiile pe care le deţinem, doi dintre suspecţi, cetăţeni ucraineni, nu ar fi ieşit încă din România.

În ziua dublului asasinat de la Siret, 17 februarie a.c., prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret, din Ucraina în România, au intrat 582 de maşini cu 1438 de persoane, din care în jur de 500 cetăţeni din spaţiul ex-sovietic.

În aceeaşi zi, din România în Ucraina au trecut, tot prin PTF Siret, 640 de maşini cu 1420 de persoane.

„Imediat cum am fost anunţaţi, am luat măsuri sporite de securizare a frontierei de stat, fiind făcute controale amănunţite în toate punctele de trecere a frontierei din judeţ şi suplimentate patrulele pe fâşia verde”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, comisarul Ilie Poroch Seriţan.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Hriţcu: „Mai aveam bani în casă”.
 Vizualizări articol: 914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 16 voturi
Vasile Hriţcu: „Mai aveam bani în casă”4.3516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei