Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 feb 2010 - Anul XV, nr. 44 (4335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a garantat FMI că Legea salarizării va restrânge sporuri individuale pentru personal civil

Marţi, 23 Februarie 2010 (19:57:06)

Guvernul a garantat FMI că legislaţia de implimentare a legii de salarizare unitară va fi aprobată de Parlament la finele lunii septembrie, cu limitarea la 30% a cheltuielilor de personal altele decât cele cu salariile, şi restrângerea sporurilor individuale pentru personalul civil.

"Legislaţia de implementare va fi aprobată până la finele lunii septembrie 2010. Noul sistem de salarizare din sectorul public se va raporta la salariile din sectorul privat, printr-un studiu al salariilor, pentru a se asigura că salariile din sectorul public sunt în general competitive în raport cu condiţiile existente pe piaţa muncii, în limitele constrângerilor ce ţin de cât de mult permite bugetul", se arată în scrisoarea suplimentară de intenţie la acordul cu FMI, obţinută de MEDIAFAX.

Legea va introduce treptat o limită de 30% a cheltuielilor de personal altele decât cele cu salariile faţă de totalul cheltuielilor de personal, şi va limita sporurile individuale pentru personalul civil. În accepţiunea acestei legi, plăţile de "stimulente" vor fi tratate ca sporuri, este indicat în document.

"Am luat deja primele măsuri de consolidare a unora dintre prestaţiile sociale şi iniţiem activităţi de realizare a unei reforme complexe, a unui sistem de asistenţă socială mai simplificat şi transparent, bazat pe testarea mijloacelor. Pentru a ameliora impactul imediat al crizei actuale asupra celor mai vulnerabile gospodării, vom elabora în lunile ce urmează un supliment de venit temporar, orientat, care să corespundă obiectivelor noastre fiscale generale", mai arată Guvernul în scrisoarea transmisă FMI.

Executivul asigură că se va consulta cu Banca Mondială, CE şi FMI înainte de implementarea acestui program şi că va iniţia, tot în consultare cu Banca Mondială, un set de reforme "cuprinzătoare" ale sistemului de sănătate publică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a garantat FMI că Legea salarizării va restrânge sporuri individuale pentru personal civil.
 Vizualizări articol: 609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a garantat FMI că Legea salarizării va restrânge sporuri individuale pentru personal civil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei