Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 feb 2010 - Anul XV, nr. 44 (4335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele FPIA: Măsurile Guvernului privind şomerii nu vor rezolva mare lucru

Marţi, 23 Februarie 2010 (19:07:48)

Unele patronate sunt sceptice în privinţa facilităţilor oferite de Guvern firmelor care angajează şomeri, preşedintele Federaţiei Patronale din Industria Alimentară (FPIA), Sorin Minea, declarând, marţi, la RFI că măsurile anunţate de Executiv nu vor rezolva mare lucru.

"În general, angajările se fac în funcţie de necesar, nu de facilităţi. La ora actuală, numărul de şomeri a crescut din cauza crizei economice. Există un lucru bun: scutirea de la plata CAS pentru şomerii reangajaţi, dar cred că o reducere a CAS-ului pentru toţi angajaţii ar fi dus la o revigorare mai rapidă a locurilor de muncă şi a economiei. Aşa poate vor fi în funcţie de necesar câţiva şomeri angajaţi", explică Sorin Minea.

Guvernul încearcă să ţină în frâu rata şomajului, iar firmele care angajează în acest an persoane intrate în şomaj vor fi scutite pentru un interval de şase luni de la plata contribuţiilor de asigurări sociale aferente acestora, relatează RFI.

Decizia a fost luată în şedinţa de marţi a Guvernului, prin Ordonanţă de Urgenţă, anunţă premierul Emil Boc. El precizează că facilitatea va fi acordată dacă persoanele angajate se află în evidenţele agenţiilor de şomaj pentru cel puţin trei luni, iar angajaţii sunt menţinuţi în funcţie pentru 12 luni.

Cabinetul Boc mizează pe angajarea a circa 50 de mii de şomeri, însă Sorin Minea crede că cifra este exagerată.

"50 de mii de angajări e un număr. Problema este alta: există 50 de mii de posturi vacante? În mod normal, nu cred că pe următoarele luni de zile, industria alimentară are nevoie de mână de lucru. Şomerii, o parte dintre ei sunt cei care aveau aptitudini mai slabe la locul de muncă. Primii care pleacă sunt cei de care nu ai nevoie, deci nu sunt cei mai buni. Ar trebui o facilitate de genul ăsta şi pentru tineri, cei care sunt absolvenţi de facultăţi. 50 de mii mi se pare exagerat", conchide Sorin Minea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele FPIA: Măsurile Guvernului privind şomerii nu vor rezolva mare lucru.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele FPIA: Măsurile Guvernului privind şomerii nu vor rezolva mare lucru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei