Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 feb 2010 - Anul XV, nr. 44 (4335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Baconschi despre experienţa sa cu romii: Poţi să spui despre ei ce vrei, dar nu că sunt imbecili

Marţi, 23 Februarie 2010 (13:48:05)

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a relatat, marţi, că atunci când era consilier prezidenţial s-a întâlnit cu "un grup de romi educaţi, şcoliţi, cu diplome", iar ulterior, referindu-se la această experienţă, le-a spus prietenilor: "Poţi să spui despre ei ce vrei, dar nu că sunt imbecili".

"M-am întâlnit, în calitate de consilier prezidenţial, cu o serie de ONG-uri ale romilor, acum câţiva ani şi mi-am dat seama: român, născut la Bucureşti, ieşit la Revoluţie în stradă, în 21 decembrie, nu întâlnisem până atunci în viaţa mea un rom cu care să discut în carne şi oase. E straniu, dar asta dovedeşte că suntem distanţaţi, că nu dialogăm, că nu ne cunoaştem unii pe alţii", a povestit Baconschi, la o dezbatere organizată la Parlament cu reprezentanţi ai romilor.

"Am constatat că era un grup de romi educaţi, şcoliţi, cu diplome. O plăcere, pentru că şi prin originile dumneavoastră indo-europene, verii, strămoşii din regiunile de unde romii au venit spre România cu sute de ani în urmă au umplut Sillicon Valley cu specialişti în IT. Şi le-am spus prietenilor mei de multe ori, apropos de această experienţă personală: «Poţi să spui despre ei ce vrei, dar nu că sunt imbecili. Au inteligenţă nativă»", a adăugat Baconschi.

El a mai spus că "aceste calităţi trebuie rafinate, folosite şi astfel vor deveni un capital social, valoare adăugată pentru România europeană şi democratică de azi şi de mâine".

Baconschi a spus că educaţia este esenţială.

"Avem posibilitatea să ne folosim misiunile diplomatice. MAE are obligaţia de a vă apăra drepturile şi o vom face, dar trebuie să fim ajutaţi. Dacă unii greşesc pe toată linia şi alţii sunt virtuoşi pe toată linia, nu putem face o medie", a spus el.

"Dacă vă iubiţi fraţii, trebuie să-i apăraţi. Traficul, cerşetoria se fac în primul rând pe spinarea romilor. Deci există un interes vital să găsim soluţii", a mai spus ministrul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Baconschi despre experienţa sa cu romii: Poţi să spui despre ei ce vrei, dar nu că sunt imbecili.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Baconschi despre experienţa sa cu romii: Poţi să spui despre ei ce vrei, dar nu că sunt imbecili0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei