Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 feb 2010 - Anul XV, nr. 44 (4335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aniversare

Astăzi împlinesc 67 de ani de căsnicie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi soţi din satul Lucăceşti, comuna Drăgoieşti, împlinesc astăzi 67 de ani de căsnicie. Din ziua de 23 februarie 1943, Ioan şi Tatiana Marcu au rămas împreună la bine şi la rău.

Au depăşit pragul celor cinci decenii de căsătorie şi se încăpăţânează să atingă 70 de ani de căsnicie. Nu că şi-ar face un scop din asta, dar moş Ioan, la cei 88 de ani, nu vrea să-şi părăsească stupii, pe care-i îngrijeşte de câteva decenii. În tinereţe, bătrânul a fost fierar, meserie care i-a adus bani suficienţi pentru un trai decent. Când s-au terminat comenzile la fierărie, moş Ioan s-a angajat la CFR, de unde a ieşit la pensie.

 

„Mamă” şi „tată”, pentru nepoţi

Tanti Tatiana, născută în anul 1921, s-a ocupat de gospodărie, creşterea animalelor şi munca câmpului. Familia Marcu are două fete, Artemizia, în vârstă de 62 de ani, şi Elena, în vârstă de 56 de ani, ambele căsătorite în Suceava. Fiicele familiei Marcu au, fiecare, câte doi copii, care, până la vârsta şcolară, au fost crescuţi tot de Tatiana şi Ioan Marcu.

„Atât copiii mei, cât şi ceilalţi doi nepoţi au fost crescuţi, până ce au mers la şcoală, la Lucăceşti. Pentru că i-au crescut de mici, nepoţii le-au spus bunicilor mamă şi tată. Există o legătură foarte strânsă între nepoţi şi bunici. Când erau în putere, veneau bunicii pe la noi, ne aduceau de toate, ce aveau prin gospodărie. Acum, nepoţii îi vizitează pe ei. Tatăl meu este un om foarte activ. Şi acum, la cei 88 de ani, are grijă de stupi, scoate miere de albine şi creşte câteva găini pe lângă casă. Mama, însă, deşi se deplasează singură, este mai slăbită. Când avea 42 de ani, a avut o dezlipire de retină la un ochi şi a trăit aşa până la această vârstă, doar cu un ochi. Nu i-a fost uşor, dar ei s-au înţeles şi s-au ajutat foarte bine”, ne-a povestit una dintre fiicele sărbătoriţilor, Artemizia.

 

Înţelegerea, secretul căsniciei

Ioan Marcu s-a născut în localitatea Capu Codrului, într-o familie cu cinci copii. Bărbatul şi-a condus pe ultimul drum nu numai părinţii, dar şi ceilalţi patru fraţi. Secretul căsniciei de aproape şapte decenii a soţilor Marcu este înţelegerea.

„Eu nu ţin minte ca părinţii mei să se fi certat. Ei, mai erau discuţii, dar nu s-a ajuns la scandal, la vorbe urâte. Părinţii mei au muncit mult, dar nu le-a lipsit nimic nici lor, nici nouă, copiilor. Tata nu a fost fumător şi nici nu bea alcool, mai mult de un păhărel, la o sărbătoare. Însă au fost oameni veseli, care au cununat şi botezat zeci de tineri şi copii. Le plăcea societatea. Acum, doar tata mai merge la biserică. Până acum câţiva ani, erau amândoi nelipsiţi de la biserică, duminică de duminică. Sunt oameni buni. Tata a fost foarte strângător. I-a plăcut să aibă de toate, să nu ajungă la străini să ceară. Mai bine dădea el împrumut altora, decât să meargă cu cerutul prin vecini”, ne-a mai povestit Artemizia.

Pentru aniversarea de astăzi, fiica Artemizia le-a pregătit părinţilor un tort de post, pentru că cei doi bătrâni nu mănâncă de dulce în Postul Paştilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi împlinesc 67 de ani de căsnicie.
 Vizualizări articol: 1073 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 16 voturi
Astăzi împlinesc 67 de ani de căsnicie5.0516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei