Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 feb 2010 - Anul XV, nr. 44 (4335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Moţiunea lui Antonescu "Prin noi înşine, ACUM" vizează un mandat de 1.000 de zile la şefia PNL

Marţi, 23 Februarie 2010 (15:17:41)

 Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi-a lansat marţi moţiunea cu care se va prezenta în faţa Congresului extraordinar de săptămâna viitoare, intitulată "PNL - Prin noi înşine, ACUM" şi alcătuită din trei capitole-identitatea doctrinară, strategia pe următoarele 1.000 de zile şi reformarea partidului.

"Moţiunea se numeşte «Prin noi înşine, ACUM» şi reluarea devizei tradiţionale, istorice a PNL din epoca interbelică nu e doar o reverenţă şi un recurs la prestigiul nostru istoric, e o formulă care din punctul meu de vedere se potriveşte foarte bine realităţii şi provocărilor care stau în faţa PNL. «Prin noi înşine» înseamnă, rezumat simbolic, calea prin care PNL să asume o reformă, începând cu sine însuşi, pentru a putea reforma cu adevărat şi însănătoşi sistemul politic românesc, e un rezumat simbolic al strategiei pe care o propun PNL şi viziunea asupra a ceea ce guvernele României trebuie să facă pentru a putea scoate România dintr-o criză care durează de 20 de ani", a susţinut Antonescu.

El a explicat că moţiunea sa porneşte de la o încercare de diagnostic general al sistemului politic românesc, al teritoriului pe care şi PNL îşi desfăşoară activitatea şi cred că nota specifică a acestui document în comparaţie cu acest tip de documente ale PNL de până acum este că pentru prima dată documentul asumă o responsabilitate şi pune un diagnostic chiar emitentului-PNL.

În plus, Antonescu a precizat că programul său politic este structurat pe trei capitole referitoare la identitatea politică şi doctrinară a PNL, strategia pe următoarele 1.000 de zile şi reformarea partidului.

"Important e însă proiectul, mandatul pe care doresc să îl asum şi pe care simplu, deschis, clar, fără ipocrizie şi fără negociere îl cer colegilor din PNL. De aceea am spus că dacă primesc acest mandat îmi asum pentru următorii aproape trei ani, pentru următoarele aproape 1.000 de zile cum spun şi în moţiune până la alegerile parlamentare în 2012, conducerea PNL, în direcţia pe care am angajat-o în faţa electoratului şi în direcţia în care prin răspunsul său electoratul nostru ne cere să mergem", a spus Crin Antonescu.

El a reiterat faptul că obiectivele sale sunt obţinerea unui scor de peste 30% la alegeri, consacrarea PNL ca titular al dreptei româneşti şi accederea la guvernare din postura de partid principal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moţiunea lui Antonescu "Prin noi înşine, ACUM" vizează un mandat de 1.000 de zile la şefia PNL.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moţiunea lui Antonescu "Prin noi înşine, ACUM" vizează un mandat de 1.000 de zile la şefia PNL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei