Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 feb 2010 - Anul XV, nr. 44 (4335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate laborator

Cârnaţ cu stricnină, pentru maidanezii Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O serie de analize de laborator efectuate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava au depistat stricnină într-o bucată de cârnaţ care ar fi fost aruncată pe o stradă din Suceava. Anunţul a fost făcut ieri de conducerea DSVSA Suceava, după finalizarea examenului toxicologic pentru o probă adusă la laborator vinerea trecută, de o reprezentantă a Asociaţiei Pro Anima. Conform femeii, Alina Gavrilovici, bucata de cârnaţ fusese aruncată pe o stradă din spatele stadionului Areni şi a fost găsită de unul dintre câinii pe care îi hrăneşte şi care, din fericire, nu a mâncat-o.

Tot vinerea trecută, la DSVSA Suceava au mai fost aduse probe de sânge recoltate de la un câine care ar fi fost otrăvit în Suceava săptămâna trecută, dar salvat la timp de un medic veterinar, însă în acest caz examenul de laborator nu a depistat prezenţa warfarinei, otrava care poate fi identificată la probele de acest gen.

În aceste condiţii se pot face multe speculaţii cu privire la bucata de cârnaţ care a fost adusă la laboratorul DSVSA Suceava, şi dacă aceasta se afla sau nu în stradă, după cum susţine membra Pro Anima.

Referitor la acest aspect, Doina Cocriş, preşedinta asociaţiei de protecţie a animalelor, este de părere că problema nu trebuie pusă în acest fel.

„Marea problemă, care ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru autorităţi, este că stricnina, o substanţă interzisă în România, a ajuns pe stradă şi, după câte cazuri de câini otrăviţi au fost, este clar că nu este vorba de o cantitate mică. Acesta ar trebui să fie un semnal care să dea de gândit poliţiei şi altor organe abilitate”, este de părere Doina Cocriş, care susţine că cei mai mulţi câini otrăviţi nu au mai putut fi salvaţi deoarece cantitatea de otravă folosită a fost foarte mare.

În timp ce reprezentanţii Pro Anima şi iubitorii de animale vorbesc de foarte mulţi câini otrăviţi în Suceava, alţi suceveni sunt de părere că este vorba de exagerări, în realitate fiind vorba de cazuri izolate, provocate de cei care au avut de suferit de pe urma patrupedelor agresive.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cârnaţ cu stricnină, pentru maidanezii Sucevei.
 Vizualizări articol: 5743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Cârnaţ cu stricnină, pentru maidanezii Sucevei3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ete na coencidenta... trimis de
(23 feb 2010, 11:18:48
Cum naiba domle exact madama asta a gasit carnati otraviti pe strada si taman la cainele pe care ea il hraneste de o viata? Mai sa fie... Daca as fi un garcea pus pe treaba as baga un control fulger la madam Alina acasa, la toti angajatii ProAnima si la toate sediile ProAnima. Sunt 90% sanse sa gasesti substanta interzisa la ei in curte... Se cam joaca cu focul tanti asta.
1.1  RE: Ete na coencidenta... trimis de
(23 feb 2010, 11:30:38
ALINA_G (care a imbacsit forumul cu istericale la articolul precedent despre moartea cainilor comunitari) este asteptata la apel. Sa ne zica ce rai sunt oamenii din Suceava. Uite cum in Vest UE oamenii sunt buni si hranesc veveritele si ratele vagaboande iar in Suceava oamenii sunt rai si omoara catelusii vagabonzi. Valeleu. Sariti sa nu mii omoare.
2.   Va invit si in Itcani in jurul gradinitei trimis de
(23 feb 2010, 11:29:26
Ii invit pe cei care otravesc caini si in Itcani in zona gradinitei langa biserica ortodoxa unde cateva familii au strans vreo 7 caini, caini care-s mai mult pe strada si ataca trecatorii.

Si pe la blocuri sa arunce ca si pe acolo se perinda tot soiul de javre. Pintre care si un rotvailer... catei dintrastia inofensivi..
3.   Pentru H2SO4 trimis de
(23 feb 2010, 11:32:52
Mai organizatiile astea "non profit" sunt de fapt all profit.. si mai fac si ei putina valva ca-si pierd obiectul muncii. Ca doar nu le musca lor copii javrele, sau nu pot dormii de latratul javrelor...

Deci un raid in Itcani va rog!
4.   Faza tare in centru trimis de
(23 feb 2010, 11:50:00
Saptamana trecuta erau 4 isterice in fata scarii (in centru, un pic mai jos de cuptorul de aur de la piata mare). M-am crucit ce vorbeau. Una din ele zicea: "Ei lasa ca nu a muscat-o asa de tare, se plange degeaba, ca nu i-au trecut coltii prin pantaloni. A invinetit-o un pic dar nu i-au trecut coltii prin pantaloni." Mi-am dat seama ca nu ai ce vorbi cu prostii. Nu ai cum sa le aduci argumente unor asemenea oameni. Astia traiesc pe norisorul lor, oile lor is plecate de mult din stana...
5.   Hmmm trimis de
(23 feb 2010, 12:19:39
oare doamna asta stie ce inseamna sa iesi din scara blocului in fiecare zi,indiferent ca e dimineata sau seara si sa dai practic "nas in nas" cu minim 6-8 caini care sa latre, sa fuga si sa sara la tine?nu cred ca stie!sunt copii care au dreptul sa iasa si ei afara sa se joaca nu sa stea inchisi in casa,sunt batrani care abia merg si nu au sansa sa o ia la fuga cand vine cate un caine.doar la noi in ROMANIA este posibil. da in Vest UE oamenii sunt buni si hranesc veveritele si ratele vagaboande dar nu sunt muscati sau terorizati de "concertele" nocturne si nu ies cu teama din casa,asa ca doamna A SI G scutiti-ne de texte din astea, si eu iubesc animalele chiar si cainii dar asa ceva este inadmisibil,sa iti fie frica sa iesi din casa.si interesanta e problema cum nu altcineva a gasit carnatul ala otravitor ci exact dvs.nu vi se ciudata si dvs?
5.1  RE: Hmmm trimis de
(24 feb 2010, 08:28:18
Pai de ce nu iei o decizie rationala si nu ii duci la adapost pe cei agresivi? In primul rand de asta exista adapostul.
6.   M-am plictisit... trimis de
(23 feb 2010, 17:44:07
Altceva? Oricum, problema e clara. Citez: "...dar salvat la timp de un medic veterinar..". Daca era infestatie cu sobolani, tot asa de isterici erau? Ii gaseau si ii duceau la veterinar sa ii sterilizeze, sa ii deparaziteze si le dadeau din nou drumul pe strada? E stupid... altceva, ca m-am saturat de subiectu asta
6.1  RE: M-am plictisit... trimis de
(23 feb 2010, 22:06:12
ce faci tarane
6.2  RE: M-am plictisit... trimis de
(23 feb 2010, 22:08:20
spirake ce faci baiatule te-ai plictisit de manele si dai comentari......vrei sa o mai ****o data....se rezolva.......
6.3  RE: M-am plictisit... trimis de
(23 feb 2010, 23:33:45
Prietene, fara a incerca sa fiu arogant, am studiat prin tara in care tu dai cu mopul. Deci, ca raspuns la prima ta intrebare: Bine fac..tu?
6.4  RE: M-am plictisit... trimis de
(24 feb 2010, 08:58:28
Lasa-l in pace,n-ai cu cine...ma gandeam:sa-i mai spun ca trebuia sa puna 2 de i la 'comentarii'?Un ratat ca multi altii..nu stie decat sa injure si sa fie marlan...
6.5  RE: M-am plictisit... trimis de
(24 feb 2010, 13:51:38
ce sa studiezi prietene ca nu ai nici 15 ani.......
6.6  RE: M-am plictisit... trimis de
(24 feb 2010, 13:56:10
unde ai studiat.......in londra cred ca nici nu sti unde e pe harta prietene du-te tare......si u spirake cati ani ai tot 15 sau ceva mai putini ....du-te la culcare copii ca tine tre sa doarma .....fara suparare dar va fac zilnic,muriti de ciuda....aha dictionarul prietene
6.7  RE: M-am plictisit... trimis de
(24 feb 2010, 14:02:37
frate si eu nu dau cu mopul ca mata sau poate u dai cu mopul dupa ce mata se reguleaza cu ratatii sucevei si face copchiiiiiii.....ratati ca tine,gunoaie ca tine.ce ordinareala si ce combinatii...spirake si sirjerkalot sa ma tineti toata ziua de****
6.8  RE: M-am plictisit... trimis de
(24 feb 2010, 14:21:49
Daca vrei sa fii cronicar, sa stii ca se scrie "ma-ta". Uite, iti dau ex. intr-o propozitie: "Cea care e vinovata de infectia care esti tu, este ma-ta". happy Iar din momentul asta mi-am pierdut orice interes de a te face de cacao, fiindca esti prostovan si ma plictisesti.
6.9  RE: M-am plictisit... trimis de
(25 feb 2010, 12:16:52
ma prostule eu can fac referire la mata ma gandesc la maikata care a facut un asa prost ca tine ,daca u nu ai minte poate altii auuuuuuu,fraiere vad ca te oftici la maxim ce ma distrez cu tine esti penibil..........esti ratat rau ti****si u si mata si tot neamul tau de ratati........esti mai rau ca un copil cu caca la cur,schimba-te ca pute de la tine....nu ca as fi rasist dar mai fa o baie omule ca pute rau de tot........poate nu ai asa ceva......ce ma mai distrez
7.   Oare noi...? trimis de
(23 feb 2010, 18:51:47
Si noi soriceii si sobolanii,ca sa nu mai amintim de gandacii de Colorado ce vina avem? De ce suntem discriminati,considerati daunatori si executati?Nu avem boticul umed?privire duioasa?Pe noi de ce nu ne baga-n seama aceste NF-uri?
8.   Lamuriri de la "alina gavrilovici" trimis de
(23 feb 2010, 19:37:22
Pentru cine doreste o lamurire. Vineri mi-a fost semnalat un caz de otravire a unui caine din curtea institutiei unde lucreaza o membra a Proanima, vizavi de Pompieri. Cainele -care a inceput sa aibe simptome de otravire si care a fost urgent dus la medicul din centru si salvat, lucru filmat si usor de verificat- a adus cu sine de afara o bucata de carne care femeii i s-a parut dubioasa pt ca doar ea ii dadea de mancare si pt ca rareori maidanezii gasesc pe strada carne.Eu am fost chemata doar pt a duce carnea la analiza la Directia Sanitar Veterinara, impreuna cu o proba de sange de la aceste caine. Deci sangele si bucata de carne dubioasa au legatura cu acelasi caine si acelasi incident. Iar cainele nu este la meu, eu doar am inregistrat probele la D.S.V.Sambata un alt caine a murit pe Marasesti, avand simptomele otravirii. De vinerea trecuta, de cand au inceput otravirile, nici unul din membrii asociatiei nu a fost solicitat sa colaboreze in anchetele Politiei sau D.S.V-ului.
8.1  RE: Lamuriri de la "alina gavrilovici" trimis de
(23 feb 2010, 19:50:57
YES, DRAGI CONCETATENI, CUMPARATI STRICNINA DE LA FARMACII SAU PE UNDE SE GASESTE DE CUMPARAT SI PUNETI SI IN PUNGILE DE GUNOI CARE LE ARUNCATI LA BUNCAR....POATE SCAPAM DE HAITELE ASTEA DE JAVRE
SA TINEM LA CAINII DE RASA NU LA ORICE JAVRA ORDINARA, CARE E PLINA DE PARAZITI
8.2  RE: Lamuriri de la "alina gavrilovici" trimis de
(23 feb 2010, 20:19:04
Deci devreme ce Politia sau alte autoritati n-au miscat nici un deget , n-au pus nici o intrebare, de unde sa stie daca au fost multi caini otraviti sau nu? Am zis ca le punem la dispozitie toate informatiile pe care le avem. Ce sa facem mai mult? Si, domnule Paiu, devreme ce nu aveti decat o singura sursa de informare despre un incident, (adica sursa D.S.V), si nu ati luat deloc legatura cu doamna care a gasit bucata de carne (desi datele ei pot fi luate si de la cab.vet si intreband pe Dna Cocris), care a dus cainele la medic si i-a trimis la analiza si o proba de sange prin mine, Alina Gavriloaie, cum puteti sa ziceti ca se pot face speculatii? Ca sa afli mai multe lucruri despre ceva neclar trebuie sa pui intrebari, nu asa e o regula jurnalistica? Nu era Monitorul "ziarul care sta de vorba cu oamenii"?
8.3  RE: Lamuriri de la "alina gavrilovici" trimis de
(23 feb 2010, 22:05:06
ia-ti cainii acasa draga alina gavrilovici asa poate scapam si de o parazita ca tine.....
9.   Jurnalistii lu peste prajit trimis de
(23 feb 2010, 20:15:59
Vai de capul vostru, se pare ca monitorul a dat-o in bara iar. Haha, asta-i comic, articolul spune ceva, cel care a participat la evenimente altceva, ma simt intradevar informat. Si nu-mi fac iluzii ca se va schimba starea lucrurilor, nu se va schimba nimic, scribul asta de doi lei va continua sa scrie la fel de obscur si ambiguu si va produce in continuare mentalitati la fel de second hand ca cei care se arunca sa judece pripit un eveniment oarecare. Daca omul despre care e articolul da lamuriri, tare ma tem ca maimuta care a scris articolul era nebuna sau dezinformata (sau neinformata). Halal oras, cate un articol de asta ma trezeste la realitate si-mi dau seama ca suntem la periferia lumii civilizate, in kurru lumii
10.   !!! trimis de
(23 feb 2010, 20:28:48
decat sa omoram maidanezii , mai bine-i vindem la chinezi .rolling on the floor
10.1  RE: !!! trimis de
(23 feb 2010, 21:07:30
Oare e o coincidenta faptul ca s-a deschis restaurant chinezesc in Mall?laughing
11.   Si a 2-a trimis de
(23 feb 2010, 20:34:48
iti plac cainiii ? i-ai acasa. nu-i hrani de la geam. nepotii nu ai chef sa-i cresti, da' javrele le hranesti.
12.   "Pana la lacrimi" trimis de
(23 feb 2010, 21:01:43
Asa de mult "iubesc" cainii aceste aceste asociatii,incat nu stiu cum sa scoata o cantitate cat mai mare de euro si asta in timp foarte scurt.Ca doar nu le pasa lor asa de tare ca a pierit o javra pe Marasesti,in centru sau Zamca.Se dau in spectacol ptr a iesi in evidenta sucevenilor,iar daca sunt bagati in seama,totul este ok.Apel catre cetatenii Sucevei:"sa stabilim o zi cand iesim la "cules" javre,iar daca reusim o "recolta" de 50-60 de exemplare,ii ducem acestor iubitori de animale acasa sau la fundatie".
13.   :))))))))) trimis de
(23 feb 2010, 23:42:12
in sfarsit ia venit mintea la cap unui sucevean...:))))))) o fleica de sunculitza trecuta prin zaibar ,,,de stricnina,,, si un paharel de vin fiert.. pentru fiecare potaie din oras....parastasul trecetil in contu meu ....aaaaaaaapropo pentru doamna sarita de pe fix ....(... ) sai pastrati o canitza de zaibar de stricnina,poate din atata dragoste fatza de potai ,soarbe o inghititura ca sa poata avea grija de javre pe lumea cealalta...:))))))))
14.   MDA.... trimis de
(24 feb 2010, 08:20:28
Langa blocul mamei mele au fost otraviti saptamana trecuta trei caini sterilizati care nu faceau niciun rau nimanui, ci doar pazeau teritoriul de alti caini Pacat, locul lor va fi luat sigur de alti caini, nesterilizati, si ne vom trezi pe la vara cu catei mici...Ce ati avut cu ei, nemernicilor?!? Cat de imbecil poti sa fii sa otravesti niste caini neagresivi si sterilizati? Barfa zilei: ROSALUL E CEL CARE A DUS LA INDEPLINIRE NISTE ORDINE DE SUS DATE!!!
14.1  RE: MDA.... trimis de
(24 feb 2010, 09:37:11
Va rog sa intrati pe blogul asociatiei Proanima si sa-mi dati mai multe detalii despre aceste cazuri de otravire. Am incercat zilele astea sa fac o centralizare a cazurilor, insa nu am ca persoane de contact decat vreo 10 colegi din asociatie. Cazurile semnalate de persoane pe care nu le cunoastem, ca Dvs., nu le-am putut calcula. daca nu doriti sa intrati pe blog, va rog dati-mi aici cateva detalii. Imi pare foarte rau pentru cainii ingrijiti la mama Dvs. la bloc. Multumesc!
14.2  RE: MDA.... trimis de
(25 feb 2010, 19:37:04
Cam tarziu raspunsul meu... E vorba de trei caini neagresivi din zona blocului I4, in Obcini. Amanunte am de la o doamna din zona, care a vazut cainii agonizand. Ea a chemat Politia si pe cineva de la Directia Sanitar- Veterinara, dar nu au facut decat sa constate si sa ridice din umeri. Tot aceasta doamna mi-a spus ca Rosalul este responsabil de aceste actiuni. Voi trimite un mesaj si pe site-ul asociatiei.
15.   Punct pe i trimis de
(24 feb 2010, 09:35:25
Foarte concis comentariul. Dar crezi ca sta cineva sa gandeasca pana la capat problema? Cei care au pus otrava sunt total paraleli cu lumea civilizata, ca si toti cei care au postat pe forum si nu au facut decat sa se copilareasca, si sa faca bravada de cat de cruzi pot fi ei. PROBLEMA va ramane. Cainii se vor inmulti imediat si vor fi nesterilizati si nevaccinati. Omorarea asta-i treaba romaneasca, facuta fara cap si coada si fara ratiune, sub nici un aspect... Sa va muste de cvvr, pe cine veti mai da atunci vina?
16.   Rectificare trimis de
(24 feb 2010, 09:48:02
Rectific. Am fost dezinformata in privinta unui lucru. Politia chiar a inceput colaborarea cu presedinta asociatiei Proanima in cazul otravirilor incepute de vinerea trecuta.
17.   Semnal de alarma trimis de
(24 feb 2010, 10:46:52
Semnalul de alarma din toata povestea aceasta este, in opinia mea, reactia cetatenilor care au inceput sa ia masuri extreme impotriva cainilor maidanezi. Faptul ca oamenii otravesc cainii maidanezi este cel mai clar semn ca acestia au devenit o problema de neignorat in oras. Vinovatii sunt, nimeni altii, decat Primaria si asociatiile care chipurile protejeaza animalele comunitare, dar care nu fac practic nimic constructiv in sensul rezolvarii acestei probleme. Am umblat prin multe locuri prin lume, dar javre pe strazi ca la noi n-am vazut nicaieri. Prin urmare, persoanele abilitate ar trebui sa ia masuri urgent sau sa-si dea demisia.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei