Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 feb 2010 - Anul XV, nr. 44 (4335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Extindere

Magazinele Plus din Fălticeni şi Câmpulung, cumpărate de nemţii de la LIDL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nemţii din cadrul reţelei de magazine cu preţ redus LIDL şi-au făcut intrarea în forţă în judeţul Suceava, după aproape doi ani de tatonări.

Aceştia au cumpărat ieri magazinele Plus din Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc, dar intenţionează să deschidă în scurt timp cel puţin încă un supermarket LIDL în municipiul Suceava.

 

Tranzacţie de 100 de milioane de euro

În judeţul Suceava, reţeaua Plus a deschis în 2009 un magazin la Câmpulung Moldovenesc, pe Calea Bucovinei nr. 50, şi altul la Fălticeni, pe strada Plugari nr. 3.

Preluarea celor două magazine Plus din judeţul Suceava s-a făcut în cadrul celei mai mari tranzacţii a anului din România, nemţii de la LIDL achiziţionând întreaga reţea de magazine Plus din ţară, care anul trecut a derulat tranzacţii de aproape 400 de milioane de euro.

Oficialii LIDL, parte a grupului Schwarz, şi cei ai Plus Discount nu au dorit să ofere detalii despre valoarea tranzacţiei, care totuşi este estimată la aproximativ 100 de milioane de euro.

"Prin achiziţionarea companiilor Plus din România şi Bulgaria, LIDL preia întreaga afacere Plus din aceste două ţări. În cadrul acestei tranzacţii vor fi preluaţi toţi angajaţii. Preluarea efectivă va avea loc după obţinerea aprobării autorităţilor din domeniul concurenţei", se arată într-un comunicat al LIDL.

Reţeaua Plus a intrat pe piaţa romaneasca în anul 2005 şi s-a dezvoltat rapid, ajungând în prezent la 94 de magazine cu vânzări totale estimate de Ziarul Financiar la peste 350-400 milioane de euro în 2009.

Reţeaua LIDL face parte din concernul german Lidl & Schwarz Co & KG, prezentă în România prin magazinele Kaufland şi care desfăşoară activităţi în domeniul comerţului alimentar în peste 20 de ţări din Europa, deţinând peste 8.500 de magazine.

 

Magazin LIDL la intrarea în cartierul Obcini

Preluarea celor două magazine Plus nu e singura investiţie a reţelei LIDL în judeţul Suceava. La începutul anului 2009, reţeaua de magazine LIDL a vrut să se extindă prin deschiderea unui magazin în cel mai mare cartier al Sucevei, Burdujeni, chiar la ieşirea înspre Botoşani.

Magazinul LIDL urma să fie realizat pe un teren cu o suprafaţă de peste 6.200 de metri pătraţi, cumpărat de către SC Maxim Power SRL de la firma Coza Rux.

Construcţiile existente pe terenul respectiv au fost demolate, pentru a face loc viitorului magazin LIDL, dar investiţia nu s-a mai realizat.

În schimb, reprezentanţii companiei germane au început negocierile pentru achiziţia unor terenuri şi imobile în zona Maraton, la intrare în cartierul Obcini.

Mai exact, este vorba de clubul şi magazinul Maraton, deţinut de Florin Vaslavschi, precum şi de casa patronului Test Prima, Viorel Juravle, care vor trebui să fie demolate pentru a face loc magazinului, care va ocupa o suprafaţă de aproximativ 5.000 de mp şi va fi amenajat pe două niveluri.

Tranzacţia, în valoare de câteva milioane de euro, este aproape finalizată, actele de autorizare a demolării şi construirii noului supermarket fiind deja pregătite de către Primăria Şcheia, de care aparţine administrativ respectiva suprafaţă de teren.

Singurul element care mai lipseşte pentru realizarea magazinului LIDL la intrarea în cartierul sucevean Obcini, pe care îl va deservi în mod direct, este un aviz de la Consiliul Judeţean Suceava, problema fiind deja discutată de o comisie de specialitate din cadrul Palatului Administrativ.

Dacă achiziţia reţelei de magazine Plus este tranzacţia anului în România, achiziţia terenurilor şi imobilelor din zona Maraton ar putea fi tranzacţia anului în Suceava, în condiţiile în care piaţa imobiliară este blocată din cauza crizei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Magazinele Plus din Fălticeni şi Câmpulung, cumpărate de nemţii de la LIDL.
 Vizualizări articol: 4001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 6 voturi
Magazinele Plus din Fălticeni şi Câmpulung, cumpărate de nemţii de la LIDL3.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei