Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 feb 2010 - Anul XV, nr. 44 (4335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar penal

O icoană veche de peste 200 de ani aruncă umbre de îndoială asupra părintelui Vartolomeu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acuzaţii grave împotriva Părintelui Vartolomeu, cel care nu ocupă nici o funcţie oficială la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, dar în fapt conduce acest lăcaş de cult. Un sucevean, susţinut şi de doi martori, spune că i-a lăsat garanţie o icoană veche de peste 200 de ani, iar acum nu o mai poate recupera. Părintele Vartolomeu neagă acuzaţiile şi se consideră „curat”.

 

Dacă, iniţial, afacerea a rămas în spatele uşilor închise, de două luni totul s-a mutat la Poliţie. Viorel Gavrilovici îl acuză pe Părintele Vartolomeu de înşelăciune şi le cere poliţiştilor să-l ajute să-şi recupereze icoana pictată pe lemn pe care a lăsat-o drept gaj pe 3 mai 1999 pentru două hârtii necesare obţinerii unor vize pentru Israel.

„Am lăsat garanţie o icoană din anul 1798, pictată pe lemn, de dimensiunile 98x72, reprezentând Judecata de Apoi. Icoana era pentru a primi invitaţii de plecare în Israel, unde aveam de gând să muncim. La primirea acestor hârtii trebuia să dăm câte 2.600 de euro pentru fiecare invitaţie şi Părintele Vartolomeu se obliga să-mi dea icoana înapoi”, a declarat Viorel Gavrilovici. Bărbatul spune că a făcut şi un act, numai că Părintele Vartolomeu a refuzat să semneze hârtia pe motiv că este „faţă bisericească”.

Gavrilovici a mărturisit că în final a primit o recomandare din partea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor (facsimil), semnată de ÎPS Pimen, prin care a reuşit să plece în Israel.

„Domnul Gavrilovici Viorel, din Suceava, este un bun fiu al Bisericii Ortodoxe Române, cu o viaţă morală îmbunătăţită şi doreşte a vizita Locurile Sfinte din Ierusalim, Israel. Rugăm Ambasada Statului Israel să analizeze posibilitatea acordării vizei temporare de şedere în Israel”, se arată în recomandarea care are şi un număr de înregistrare datând din 22 iunie 1999.

 

Martori care susţin povestea lui Gavrilovici

Pentru că Părintele Vartolomeu nu a vrut să-şi pună semnătura, Viorel Gavrilovici a adus doi martori care au asistat la predarea icoanei vechi de peste 200 de ani. Cei doi bărbaţi confirmă totul şi spun că icoana era un angajament până la sosirea actelor de plecare în Israel.

„S-a făcut un act de mână cu martori, dar preotul a refuzat să semneze, deoarece era faţă bisericească. În momentul când i-a dat icoana, de faţă erau mai mult de zece persoane”, au precizat cei doi martori.

Viorel Gavrilovici a evaluat icoana la peste 300.000 de euro în acest moment şi crede că obiectul de patrimoniu a fost deja vândut. Suceveanul susţine că icoana este o moştenire de familie, din partea bunicii de pe mamă, care provine din judeţul Tulcea. 

 

Răspunsul Arhiepiscopiei: „Clarificaţi neînţelegerile cu PC Vartolomeu Chira în duhul păcii creştine”

Întors din Israel după câteva luni, Viorel Gavrilovici s-a deplasat la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou”, unde a luat legătura cu părintele Vartolomeu, căruia i-a solicitat returnarea icoanei, în baza înţelegerii din 3 mai 1999. Spre surprinderea sa, Părintele Vartolomeu a negat că ar fi primit vreo icoană.

„La început s-a ascuns de mine, iar apoi mi-a spus că e în alt loc. Am fost de peste 100 de ori după icoană, dar fără nici un folos”, a mărturisit Gavrilovici. El îşi justifică întârzierea cu care a depus plângerea la Poliţie prin aceea că a sperat ca totul să se rezolve pe cale amiabilă. În acest sens, a cerut şi ajutorul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, dar răspunsul nu l-a mulţumit.

„Potrivit declaraţiei PC Părinte Vartolomeu (Vasile) Chira de la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou Suceava, învinuirile aduse de dumneavoastră sunt nefondate. PC Vartolomeu (Vasile ) Chira susţine că în posesia sa nu se află nici o icoană (datată din secolul al XVIII-lea) pe care dumneavoastră susţineţi că aţi fi lăsat-o < stareţului> Mănăstirii şi nici nu ştie de existenţa unei asemenea icoane. Recomandarea noastră este să clarificaţi aceste neînţelegeri cu PC Vartolomeu Chira în duhul păcii creştine, pe cale amiabilă, iar în caz că nu ajungeţi la un rezultat mulţumitor sunteţi liber să vă adresaţi instituţiilor abilitate”, se arată în răspunsul trimis de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

 

Părintele Vartolomeu: „Vrea să-mi facă rău”

Părintele Vartolomeu neagă că ar fi primit o asemenea icoană, dar recunoaşte că îl cunoaşte pe Viorel Gavrilovici.

„A venit în urmă cu mai mulţi ani pentru a-l ajuta cu o recomandare către Ambasada Israelului pentru obţinerea unei vize. Apoi a venit la mine să-mi ceară nişte bani cu împrumut, dar l-am refuzat şi poate de aici a plecat nemulţumirea lui. Eu cred că vrea să-mi facă rău. Nu ştiu dacă acest om sau altcineva care e în spatele lui”, a declarat Părintele Vartolomeu.

Acesta neagă că ar fi văzut icoana la care face referire Viorel Gavrilovici şi se consideră „curat”. „Dacă mi-a dat acea icoană, de ce nu a făcut plângere atunci şi a aşteptat mai bine de zece ani?”, s-a întrebat Părintele Vartolomeu.

 

Poliţia a deschis un dosar penal

În baza plângerii pe care Viorel Gavrilovici a înaintat-o Poliţiei Suceava la sfârşitul anului trecut, a fost deschis un dosar penal. Inspectorul Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, a precizat că este în lucru un astfel de dosar, iar infracţiunea pentru care se derulează cercetările este de înşelăciune. Între timp, anchetatorii au făcut şi primii paşi în dosar, iar Părintele Vartolomeu a fost audiat cu privire la primirea acelei icoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O icoană veche de peste 200 de ani aruncă umbre de îndoială asupra părintelui Vartolomeu.
 Vizualizări articol: 8097 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.05/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 19 voturi
O icoană veche de peste 200 de ani aruncă umbre de îndoială asupra părintelui Vartolomeu3.1519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mare-i gradina Ta Doamne! trimis de
(23 feb 2010, 11:32:44
Care-i fraierul sa lase gaj un bun de 300.000 Euro ?!
Asta nu o mai cred! Ori a dat icoana de pomana si acu ii pare rau ori fabuleaza.
Un om normal nu ar proceda astfel!
1.1  RE: Mare-i gradina Ta Doamne! trimis de
(23 feb 2010, 22:28:13
CONCLUZII:
SUBIECTUL BISERICA, PREOTI E FOARTE SENSIBIL PENTRU CEI MAI MULTI. AGRESIVITATEA DE CARE AM FOST ACUZAT E JUSTA IN MASURA IN CARE SI SUBIECTUL AR FI FOST ALTUL. ARTICOLUL ESTE UN ATAC ATAT LA PERSOANA CAT SI ASUPRA BISERICII NU CA INSTITUTIE, CUM INTELEG UNII . CITITI VA ROG ARTICOLUL DE 2-3 ORI SI O SA SESIZATI PENIBILUL. CUVINTE PRECUM "UMBRA" "INDOIALA" "NEAGA ACUZATIILE" "E CURAT" IN GHILIMELE SUNT CATEVA DIN ARTIFICII DE PRESA DES FOLOSITE EPNTRU A INDUCE O ANUMITA IDEE, SUGESTIE DESPRE CINEVA. PROBABIL PARINTELE VA PRIMII nup, DAR O UMBRA VA LASA ASUPRA CELOR "SENSIBILI".
PENTRU elyas: ramai cu tupeul si ia-te de cine vrei, atat te duce capshorul.
2.   .......fara cuvinte..... trimis de
(23 feb 2010, 11:44:04
Problema e ca la noi nimeni nu are tupeu sa se ia de biserica si sa intrebe ce si cum ,construiesc biserici (pe cind ai oameni care nu au ce minca),vreau paduri,terenuri,citi mai multi adepti si cite mai multe dari si totul cu banii nostri a crestinilor si mai au si subventii de la guvern si sa te mai ei de ei............te maninca iadul ha ha ha
2.1  RE: .......fara cuvinte..... trimis de
(23 feb 2010, 12:18:14
Problema e ca la noi toti gandeste ELYAS.Am sa-ti raspunde eu la intrebarile agarmate, desi nu meriti, dar hai treaca de la mine, ca si tu esti OM.
1. "ce si cum,construiesc biserici(pe cand ai oameni care nu au ce manca)"
R: Cu mortar si caramida, pentru intrebarea ;cum..? Oamenii nu au ce manca nu din cauza bisericii, ca nu biserica e cantina sociala desi face praznice.Oamenii nu au ce manca pentruca un vitel ca tine merge la vot, de aia.
2.Cati bani ai dat tu la biserica? deci rescrie" cu banii vostri" ca tu nu ai da nici praful de pe toba.

ASA CA TACI SI JOC DE GLEZNE "CREsTINULE"
2.2  RE: .......fara cuvinte..... trimis de
(23 feb 2010, 22:44:30
frate elyas tu esti pocait ...de care adventist....du-te la tine la biserica nu la ortodoxie
3.   Si ce daca! trimis de
(23 feb 2010, 11:57:42
Sa presupunem ca i-ar fi dat icoana! Asa si? Martori poate gasi omu la orice pas care contra unor sume pot zice vrute si nevrute,nu exista nici o dovada concreta un act semnat nimic e clar apa de ploaie .DOMNULE GAVRILOVICI NU MUSCA MANA CARE TE-A HRANIT!
4.   Gavrila stii cine-i tatal minciunii? trimis de
(23 feb 2010, 12:09:05
Articolul este tendentios.Daca era Lungu primaru' nu mai aparea nici un articol.Dar am sa merg si eu la politie sa fac o plangere domnului Lungu ca i-am lasat o bucata de cascaval la imputit pentruca are conditii la primarie si cand m-am intors de la munca dupa 10 ani cica a avut o cumatrie si nu-l mai are, na, poftim, sa nu-i fac plangere Penala.
Ei cam asa cred ca e si cu icoana, domnule Gavrilovici, mata cam puti, da, puti rau auzi?
Daca eram preot si o lasa-i garantie nici eu nu ti-as fi dat-o. Cine stie unde ai fi tinut icoana. Cat despre pret? Da ce-i Gioconda.Ba-i marlane nici un Luchian nu se vinde cu atat.Cu pretul ti-ai dat arama ruginita pe fata. Hai marsh in cusca si ia o soia in gura ca e post.
5.   Antihristii lovesc in fete bisericesti trimis de
(23 feb 2010, 13:20:03
Pr. Vartolomeu nu ar face asa ceva. Gavrilovici!, sa nu te lasi prada celor care vor sa loveasca in biserica si in cei care o reprezinta. Poate ai primit bani multi ca sa spui asemenea netrebnicii. Sa iti para rau si sa iti ceri iertare, ca ai si tu sansa sa fii iertat. Nu fi fara minte si nu mai minti. Cat despre Elyas care a comentat urat ii transmit ca biserica nu are nici un sprijin din partea statului daca vrei poti sa te interesezi si sa vezi salariul unui preot si chiar al altor categorii de slujitori ai bisericii (de mizerie) si comparal cu al unui parlamentar care nui nici la degetul mic cu pregatirea si cu studiile. Dar probabil tu nu prea esti dus la biserica asa ca iti doresc multa sanatate si mai citeste si tu o carte de preferat religioasa ca tare mai sunteti unii invidiosi si rautaciosi. Eu cred ca voi nu urmariti altceva decat sa loviti in biserica. Mergeti si voi la spovedit si mai mult pe la biserica si lasati rautatea.
5.1  RE: Antihristii lovesc in fete bisericesti trimis de
(23 feb 2010, 14:04:06
Poti sa o lasi mai moale pe asta cu statul care nu sprijina biserica. Uita-te doar la cati bani a dat Primaria Suceava in acest an, dar si in anii trecuti, pentru biserica. Tot in Monitorul am citit. E vorba de miliarde bune, peste 10 parca, dar nu bag mana in foc.
Si a scrie despre un preot nu inseamna ca lovesti in Biserica. Astea sunt niste ineptii alimentate din anumite zone, nu vreau sa discut despre asta. De ce nu incercati sa separati o persoana, preot, arhiepiscop, mitropolit, ce o fi, de Biserica? Fara patima, fara atata ura. Eu vedeam ura asta pana acum la pocaiti, nu la noi, la ortodocsi. In Biserica noastra tot vorbim despre iertare, dar cand sa se treaca "la fapte" se uita repede. Ziaristul si-a facut meseria. Este un dosar la politie, a scris, a luat parerile partilor implicate. Daca era despre un pocait sareati toti, ca uite ce fac astia. Dar asa, spuneti ca se loveste in Biserica. Nu am auzit sa existe semnul egal intre Biserica si vreun slujitor de-al ei.
5.2  RE: Antihristii lovesc in fete bisericesti trimis de
(23 feb 2010, 14:14:45
Intelegeti odata, voi, cei care tot faceti tapaj de credinta voastra, ca o persoana, un preot, nu poate fi identificat cu Biserica. Ar insemna, pana la urma, sa reducem toata religia crestin ortodoxa la cateva persoane care o slujesc. Uitati-va si la GURAREA123 , ce e la gura ei doar pentru ca ELYAS a indraznit sa adreseze niste intrebari. Marea noastra problema, a crestin ortodocsilor este faptul ca daca critici un preot esti perceput ca unul care critica Biserica. Si asta mai ales in zona noastra, in Bucovina. Incercati oameni buni sa separati aceste aspecte. Un preot este un om pana la urma, nu este un sfant. Face o meserie. Unii au chemare, au un har deosebit. Altii, stiti si voi foarte bine, s-au facut preoti pentru a avea o meserie banoasa. Sau venituri consistente. Nu este cazul parintelui Vartolomeu, asta o stim toti. Dar hai incercati, in numele Bisericii la care spuneti ca mergeti saptamanal, sa nu mai fiti asa de patimasi, sa nu mai vedeti totul cu ochelari de cal.
5.3  RE: Antihristii lovesc in fete bisericesti trimis de
(23 feb 2010, 22:00:46
Domnule Observator pentru cei multi, romanul,omul,persoana se identifica cu Biserica.Asa cum zicea Nae Ionescu ca a fi roman inseamna a fi si ortodox, dupa cum animalul cal este si patruped.Daca ti-as rupe o mana? ai reduce toata fiinta ta la acea mana? Asa e la ortodocsi, dai in unul tipa toti. Biserica Ortodoxa e vie, daca sustii ca faci parte din ea ar trebui sa te doara si pe tine daca nu te doare, atunci esti un polip sau si mai rau pielea de pe calcai. Nu vreau sa para un atac la persoana, dar e.Iarta-ma daca poti..
6.   Gavrilovici si icoana trimis de
(23 feb 2010, 14:32:53
O icoana de patrimoniu evaluata la , ohoo, 300.000 de euro cum pretinde c-a avut "credinciosul", "omul cu frica lui Dumnezeu",Gavrilovici, trebuie sa mai detina actul de evaluare a bunului cultural intocmit de un expert evaluator. Sa scoti din burta o suma, pentru un om onorabil ca dl Gavrilovici, si s-o vehiculezi ca fiind valoarea reala a unei presupuse icoane detinute mi se pare absurd. Au existat copii fidele ale diferitelor picturi celebre in muzee cu traditie din lume care erau considerate si expertizate ca fiind autentice. Nu e exclus ca si domnul G. sa fi avut un vis frumos, cu alte cuvinte ideea ca ar fi putut avea o icoana de 300.000 de euro tinuta in dulapul cu camasi, mostenire de la bunica, la apartamentul 14, etajul III, bloc XYZ, langa magazinul de salam cu soia...
7.   Re la Observator trimis de
(23 feb 2010, 14:38:18
Referitor la ajutorul oferit de primarie sa stii ca na dat primarul din buzunarul lui. In acei bani sunt si banii tai si ai mei si ai altora ca doar cu asta se ocupa primaria sa colecteze bani. Dar nu vreau sa deviez de la subiect. Ochelarii de cal sunt chiar pe ochii tai pt. ca nu realizezi ca de fapt in spatele intregii mascarade se afla antiortodocsii. Se investesc sume mari pt a distruge ortodoxia. Dar Doamne ajuta sa deschidem ochii la timp. Apropo despre pocaiti ca daca ar fi gresit ei nu stiu cine lear fi purtat grija, sa stii ca ei chiar se bucura de tot acest circ. Din scrierea ta se vede ca ai cevaaa habar de biserica dar laso mai moale cu patimasi ca patimasi sunt cei care nu merg la biserica. Fara ajutorul preotilor si fara rugaciunile lor am fi vai de capul nostru. Doamne ajuta!!! Si iertare daca am suparat cu ceva.
7.1  RE: Re la Observator trimis de
(23 feb 2010, 15:33:28
Citatul din textul postat de dvs. este: 'biserica nu are nici un sprijin din partea statului". Bani tai, banii mei si banii altora, colectati din taxe de impozite, se aduna la stat, categorie in care intra si bugetul primariei. De aici, de la stat, s/au dat bani la Biserica. Dvs. vorbeati de banii statului, nu eu.
Am habar despre mai multe religii si asta pentru ca am mai citit cate ceva. Daca sunt ortodox nu inseamna ca nu am voie sa citesc si despre alte religii. E capitolul cultura generala. Sunt perfect de acord ca fara rugaciuni am fi vai de capul nostru, dar asta nu schimba cu nimic ceea ce am spus in comentariile anterioare. Sunt, iarasi, de acord, ca se investesc sume mari de bani pentru a distruge ortodoxia. Dar la aceasta actiune contribuim si noi, ortodocsii, prin atitudinea noastra, prin inflexibilitatea noastra. Si aici fac iarasi trimitere la ceea ce am scris mai sus.
8.   Re la Observator trimis de
(23 feb 2010, 15:19:03
Nu-i mai bagati imediat pe pocaiti. Vedeti-va de treburile voastre. Nu se bucura nimeni de pacatele nimanui. Toti suntem oameni, avem un Dumnezeu care va judeca pe fiecare dupa faptele lui. Atit.
8.1  RE: Re la Observator trimis de
(23 feb 2010, 17:53:10
Cine-s pocaitii? In DEX scrie: pocainta = " (�n practicile crestine) Cainta pentru pacatele sav�rsite; p. gener. regret pentru o fapta rea, o greseala etc.; pocaiala. - Pocai + suf. -inta. Din cate observ, pocaiti ar trebui sa fie toti crestinii (indiferent de cult). Este o conditie de baza a crestinismului, fara de care nu poti fi mantuit. Eu, ca sa fiu sincer... nu-s prea pocait daca e sa o luam dupa definitie big grin
9.   Cred in nevinovatia pr Vartolomeu trimis de
(23 feb 2010, 15:48:56
Il cunosc de mai multi ani pe pr Vartolomeu si am colaborat si colaborez in continuare cu el. Este cinstit, onest , deschis, foarte increzator in oameni, cu o memorie excelenta si foarte corect in toate. Cu siguranta nu este implicat in asa ceva....
10.   Allah e mare trimis de
(23 feb 2010, 17:54:10
Oameni buni.... va legati aiurea de parintele vartolomeu, si de gavrilovici ala. Pana una alta cea mai mare gafa a facut-o IPS Pimen, care a semnat un act oficial, dar pt motive indoielnice, si sa nu credeti ca nu si-a luat si el dreptul. Cat despre icoana, nu cred ca gavrilovici isi dadea icoana de 300000 de euro gaj, ci mai degraba dacia 1310 care o avea in parcare, sau cu totul altceva.
11.   Crestini trimis de
(23 feb 2010, 20:26:50
Nu m am putut abtine si incerc sa scriu de pe un mobil la mii km departare de tara si pun si eu o intrebare: Cind vedeti un documentar la tv cu negrii triburi si ritualuri...etc,ce ginditi??....inapoiati saracii ,sint cu zeci de ani in urma,si eu care traiesc afara de multi ani(sint ortodox) si vad la tv ca nimic nu se poate face fara sa treci pe la preot ,biserica si daca faci aia te bate D-zeu sau te trasneste ,nu te mariti,esti vrajita,ai ochi rau ,vrajitoare care alunga spiretele (parlament)si cite si mai cite prostii si ...etc ,gindesc la fel ca voi care vedeti negrii aia din triburi cu ritualele lor si siceti ca sint inapoiati saracii.
12.   Hmm trimis de
(23 feb 2010, 21:59:51
"La primirea acestor h�rtii trebuia sa dam c�te 2.600 de euro pentru fiecare invitatie" ... in 1999 aparuse euro la noi in tara??? CA nu-mi aduc aminte prea bine...
13.   :)))))))) trimis de
(24 feb 2010, 00:05:22
am citi printre randuri cateva comentari...... si sincer se vede de la o posta cel ce e plecat din tara,, cel ce a vazut ce inseamna civilizatie,,, ... ELYAS nu esti singurul ce gandeste asa.... BISERCA E AFACEREA SECOLULUI cata vreme se gasesc tampiti cata frunza si iarba care sa pupe unghiile popi , si ciolane invelite in vata,, ca de doamne is sfinte.....
13.1  RE: :)))))))) trimis de
(24 feb 2010, 11:17:57
Daca pentru tine civilizatie inseamna hot dog,coca cola,etc...crapa sanatos. "BISERICA AFACEREA SECOLULUI"??? CARE SECOL? si CARE BISERICA? restul comentariului te caracterizeaza, de cati neuroni folosesti de atati-ai scris.
13.2  RE: :)))))))) trimis de
(24 feb 2010, 11:18:57
Daca pentru tine civilizatie inseamna hot dog,coca cola,etc...crapa sanatos. "BISERICA AFACEREA SECOLULUI"??? CARE SECOL? si CARE BISERICA? restul comentariului te caracterizeaza, de cati neuroni folosesti de atati-ai scris.
13.3  RE: :)))))))) trimis de
(24 feb 2010, 11:19:33
Daca pentru tine civilizatie inseamna hot dog,coca cola,etc...crapa sanatos. "BISERICA AFACEREA SECOLULUI"??? CARE SECOL? si CARE BISERICA? restul comentariului te caracterizeaza, de cati neuroni folosesti de atati-ai scris.
14.   ADEVARUL trimis de
(24 feb 2010, 22:17:39
Ma numesc Gavrilovici Viorel si ceea ce s-a scris in monitorul de suceava este in mare parte o minciuna si le tine partea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor si mafiei din Biserica Ortodoxa Romana. I-am dat redactorului Neagu un teanc de dovezi si acte false pentru care am fost arestat in Ambasada Isaraelului la Bucuresti. Atat eu cat si Colominschi Spiridon. Nu am iesit niciodata din tara spre Israel si dovada pot sa o fac. Detin pasaportul prin care pot sa fac dovada. Dlui. Neagu de la monitorul de suceava, cand am stat de vorba cu el i-am dat urmatoarele acte: 2 chemari false, una pe numele meu si una pe numele Colominschi Spiridon in care era specificat ca suntem preoti si ca avem domiciliu in interiorul Manastirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava. Aceste falsuri au fost trimise pe adresa Manastirii de catre Arhimandtritul Bisericii Ortodoxe Romane, Ieronim Cretu de la Ierihon, Israel.
15.   ADEVARUL trimis de
(24 feb 2010, 22:18:19
Dl. Neagu a scris in articol despre o singura recomandare care de fapt este falsa si in total sunt doua, si cu numele de Colominschi Spiridon. Aceste 2 recomandari au acelasi numar de inregistrare din luna iunie, cand de fapt noi le-am primit in mai. Pentru aceste doua recomandari care au si semnaturile false am platit cate 400 de dolari de caciula, 4 sticle de whiskey, 4 cutii de Ness si 4 cartuse de Kent domnului Anton Hrib, secretarul Pimenului. Exista si un act la inmanarea icoanei catre Staretul Vartolomeu (Chira Vasile) facut la data respectiva si semnat de martori. Memorii catre Patriarhia Romana din str. Intr. Cristia Miron nr.9 Bucuresti sect.4 si catre Mitropolia Moldovei si Bucovinei Blvd. Stefan cel Mare si Sfant, Iasi in care le-am explicat toata teapa pe care am luat-o de la Pimenul Sucevei, Staretul Vartolomeu si dl. Liviu de la Patriarhia Romana din Dealul Spirii.
16.   ADEVARUL trimis de
(24 feb 2010, 22:21:02
Staretului Vartolomeu i s-a lasat icoana garantie, urmand ca la venirea chemarilor sa platim suma de 2600 de dolari si sa-mi inapoieze icoana. De fata au fost mai multi oameni care urmau sa plece si ei in Israel. Cand au venit invitatiile am platit eu cat si Colominschi Spiridon cate 2600 de dolari de caciula. Cand am cerut icoana, mi s-a spus ca este intr-un loc si nu mi-o poate da atunci. Mentionez ca atunci cand i-am dat icoana, am dus-o impreuna cu Staretul Vartolomeu in camera Pimenului, in cladirea din dreapta, pe scari, sus unde este camera Pimenului si acolo am lasat-o. Acest lucru s-a intamplat de fata cu mai multi martori, dar apoi am facut un act pe care au semnat 3 martori ca au asistat la darea icoanei.
17.   ADEVARUL trimis de
(24 feb 2010, 22:22:02
Mentionez ca el a stiut de icoana din cauza ca a fost adusa si lasata in altar pentru a fi sfintita 40 de zile. Mi-a adus un client sa o vand cu 15000 de dolari (asta in 1999) dar am refuzat din cauza ca icoana era din anul 1798 si valora mai mult, avand dimensiunile exacte de 98/70 cm, fara rama. Pimenul mi-a garantat ca icoana o voi lua de la el din camera de unde am lasat-o, dar icoana nici pana astazi nu am mai vazut-o. La dl. Liviu la Bucuresti, la Patriarhia Romana i-am dat cate 400 de dolari pentru a mai facilita niste acte. La urma acelasi domn Liviu ne-a mai cerut cate 1000 de dolari de caciula. Nu am mai vrut sa mai dam, spunand ca i-am dat cate 2600 de dolari de caciula Staretului Vartolomeu care a spus ca 1200 ii da dlui Liviu pentru viza si bilete de avion, iar restul sumei de 1400 de dolari se imparte intre Pimen si Ieronim Cretu, Arhimandritul Bisericii Ortodoxe Romane de la Ierihon, Israel.
18.   ADEVARUL trimis de
(24 feb 2010, 22:22:51
Am luat actele de la dl. Liviu, ne-am prezentat la Ambasada Israelului din Bucuresti, unde am fost arestati, pentru posesia de acte false si ducerea in eroare a consulului Ambasadei Israelului, care era de sex feminin. I-am spus toata povestea si cum am intrat in posesia actelor si cati bani am pierdut. Dupa un timp de 4 ore am fost eliberati si ne-am intors la Suceava sa cerem socoata pentru teapa pe care am luat-o. Tot timpul Staretul a fugit de noi, si Anton Hrib si Pimenul. Intr-un timp au spus ca o sa ne dea icoana si banii, dar sa avem rabdare ca la randul lor si ei au fost inselati. Am considerat ca daca ii bag in puscarie nu pot sa-mi recuperez paguba imensa pe care a facuto aceasta mafie. Cand am inceput sa fac scandal mai mare, Pimenul l-a ascuns pe Anton Hrib, trimetandu-l de la cancelarie. Intr-un tarziu am facut plangere penala impotriva lor la Parchetul de pe langa Judecatoria Suceava .
19.   ADEVARUL trimis de
(24 feb 2010, 22:23:38
Staretul Vartolomeu, fiind cercetat pentru savarsirea infractiunii de inselaciune deosebit de grava, fals si uz de fals si abuz de incredere. Toate acestea se pot dovedi cu actele false si martori, pe care dl. Neagu de la Monitorul de Suceava, a avut copii la ele si nu le-a postat in articolul din ziar. Acesta a facut jocul Pimenului, a Staretului Vartolomeu, Anton Hrib, Ieronim Cretu, dl. Liviu, toti facand parte din mafia din Biserica Ortodoxa Romana. Pot sa fac dovada la tot ce am scris ca mafia sa nu se mai ascunda in dos si dl. Neagu a scris numai minciuni. Eu nu am iesit din tara spre Israel (pot sa fac dovada prin pasaport) si nici colegul meu Clominschi Spiridon, care intre timp a decedat.
20.   ADEVARUL trimis de
(24 feb 2010, 22:32:27
Domnule Neagu ai scris numai minciuni in acest articol. Eu nu ti-am spus de euro, ci de dolari si asta se specifica in toate actele, in toate dovezi pe care ti le-am dat si nu le-ai publicat. Ai spus ca am iesit din tara, ca am fost in Israel. Ti-am aratat pasaportul si ti-am facut dovada ca nu am iesit nicaieri. Nu stiu care a fost interesul dumitale de nu ai publicat dovezile, care incrimineaza toata aceasta mafie, care nu m-a inselat numai pe mine, dupa cum ti-am facut dovada, ci a inselat mult mai multi oameni. Ai spus minciuni ca am fost in Israel si dupa cateva luni, m-am intors si i-am cerut icoana. Ai spus minciuni cand ai scris numai despre mine in ziar. De Colominschi Spiridon nu ai scris. De invitatiile false unde scria ca suntem preoti si ca avem domiciliu in cadrul Manastririi Sf. Ioan, nu ai scris. De ce nu ai dat amandoua recomandari care sunt false, sa se vada ca au acelasi numar de inregistrare, cu semnaturi diferite. Au fost eliberate in mai, si pe ele scria "iunie"
21.   ADEVARUL trimis de
(24 feb 2010, 22:36:13
Cand ai discutat cu martorii care la randul lor si ei aveau sa ia teapa de la aceasta mafie, ti-au spus sumele in dolari si nu in euro. Cred ca euro ai dumneata in cap si cred ca o sa te dau in judecata pentru aceste minciuni pe care le-ai publicat in ziar. Intr-un cuvant, ai ascuns dovezile, multe la numar pe care ti l-eam dat si nu le-ai publicat. O sa fac totul public in alt ziar si pe alte posturi de televiziune.
22.   Suntem ferm convinsi de nevinovatia Parintelui trimis de
(25 feb 2010, 19:20:58
Invinuirea care i se aduce Parintelui Vartolomeu planeaza greu atat asupra Sfintiei Sale, cat si asupra noastra, a fiilor sai duhovnicesti. Pentru noi, Parintele este un om deosebit, onest, mereu gata de a-si jertfi timpul in slujba aproapelui si de a-l povatui pe calea cea buna, catre Hristos. Parintele este un om cu mult calm si cu foarte multa rabdare, cu multa dragoste crestineasca pentru semeni, gata oricand sa-i ajute in orice imprejurare. In dorinta de a-i ajuta pe acesti oameni sa-si implineasca visul de a pleca sa lucreze in Israel, probabil i-a sfatuit si indrumat asa cum face cu fiecare dintre noi, atunci cand ii cerem sfatul intr-o problema. Parintele nu pretinde niciodata de la nimeni nimic, ci numai daruieste.Smerenia de care da dovada Parintele nu da dreptul nimanui de a-i aduce asemenea acuzatii grave.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei