Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2009 - Anul XIV, nr. 257 (4243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spitalele intră de luni în carantină, pentru prevenirea răspândirii AH1N1

Luni, 2 Noiembrie 2009 (15:29:14)

Comitetul de Coordonare pentru Gripă a decis, luni, ca măsură suplimentară pentru prevenirea răspândirii gripei AH1N1 ca toate spitalele să intre în carantină, astfel că vizitele la pacienţi vor fi limitate şi numărul aparţinătorilor va fi restricţionat.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Adrian Streinu-Cercel a declarat, luni, că toate spitalele vor intra de luni în carantină, ceea ce înseamnă că vizitele vor fi limitate, iar numărul aparţinătorilor în spital va fi redus.

În unităţile de primiri urgenţe vor fi organizate fluxuri separate pentru preluarea pacienţilor cu afecţiuni respiratorii superioare.

Ministerul Sănătăţii va emite un ordin de ministru pentru ca medicii de familie să fie mobilizaţi la acţiunile de vaccinare, a spus Streinu-Cercel.

În următoarea săptămână, vor fi distribuite medicamente antivirale în secţiile de boli infecţioase din spitalele judeţene.

De asemenea, MS va aloca 27 de milioane de lei pentru spitalele din zonele afectate, care vor achiziţiona măşti şi dezinfectanţi.

Streinu-Cercel a mai spus că România are un stoc de 400.000 de doze de medicamente antivirale, iar 1.375.000 de doze sunt în procedura de achiziţie.

Vaccinarea va începe la sfârşitul lunii noiembrie, respectiv în 26 - 27, cu vaccin Anti-grip produs de Institutul Cantacuzino.

Streinu-Cercel a precizat că MS a renunţat la achiziţionarea celor un milion de doze de vaccin de la producători externi, pentru că oferta era de distribuire pentru primul trimestru din 2010.

Vaccinul va fi făcut în cadrul campaniei de vaccinare a MS şi nu se va găsi în farmacii. Primele 1,3 milioane de doze de vaccin vor fi pentru personalul medico-sanitar, elevii de liceu şi studenţii din Iaşi şi Bucureşti. O altă parte din aceste doze va fi pentru imunizarea personalului angajat la Poliţia de Frontieră, în special în zona graniţei cu Ucraina.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalele intră de luni în carantină, pentru prevenirea răspândirii AH1N1 .
 Vizualizări articol: 430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalele intră de luni în carantină, pentru prevenirea răspândirii AH1N10.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei