Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2009 - Anul XIV, nr. 257 (4243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FMI propune restructurarea, privatizarea sau închiderea companiilor care nu rezistă fără subvenţii

Luni, 2 Noiembrie 2009 (19:46:56)

Soluţia propusă de Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru companiile care nu pot supravieţui fără subvenţii sunt restructurarea, privatizarea sau închiderea, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, secretarul de stat în Ministerul Economiei Tudor Şerban.

"Asta este propunerea FMI pentru toate companiile care nu pot rezista fără subvenţii, cum ar fi, de exemplu, Compania Naţională a Huilei (CNH). Cea mai convenabilă soluţie pentru noi este cea care ţine cont şi de realităţile locale, nu doar de cele economice. Trebuie ţinut cont şi de realităţile politice", a afirmat Şerban, care s-a întâlnit luni cu reprezentanţii FMI, la sediul Ministerului Finanţelor Publice.

FMI a cerut, luni, autorităţilor române să elimine în 2010 subvenţiile acordate companiilor de stat cu datorii mari la buget. Delegaţia FMI se află în România pentru a doua revizuire a acordului stand-by, de 12,95 miliarde euro, încheiat în primăvara acestui an.

Guvernul şi FMI au convenit ca evoluţiile financiare a unui număr de zece companii să fie monitorizate cu prioritate, în vederea reducerii volumului de subvenţii.

Aceste spocietăţi sunt Compania Naţională de Căi Ferate CFR, Societatea Naţională de Transport CFR Călători, CNH, Termoelectrica, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Metrorex, CFR Marfă, Electrocentrale Bucureşti, Societatea Comercială Electrificare CFR şi Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare.

Oficiali ai Ministerului Economiei au declarat în luna septembrie că România, alături de alte state europene, a cerut Comisiei Europene să permită subvenţionarea producţiei de huilă şi după anul 2010, urmând ca răspunsul reprezentanţilor europeni să fie transmis până la sfârşitul acestui an.

CNH este cel mai mare datornic la bugetul de stat, cu obligaţii restante la bugetul general consolidat de 3,64 miliarde de lei la finele lunii septembrie, în creştere cu 7,6% faţă de sfârşitul lunii iunie.

România are un acord stand-by cu FMI pe doi ani, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FMI propune restructurarea, privatizarea sau închiderea companiilor care nu rezistă fără subvenţii.
 Vizualizări articol: 398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FMI propune restructurarea, privatizarea sau închiderea companiilor care nu rezistă fără subvenţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei