Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2009 - Anul XIV, nr. 257 (4243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Constituirea grupului senatorilor independenţi, anunţată în plenul Senatului

Luni, 2 Noiembrie 2009 (19:48:21)

Senatorul Ovidiu Mărcuţianu a anunţat, luni, în plenul Senatului, că în cadrul acestei Camere legislative a fost înfiinţat grupul senatorilor independenţi mixt, din care fac parte senatorii Câmpanu Liviu, Prodan Tiberiu Aurelian, Ovidius Marcuţian, Cezar Măgureanu şi Anghel Iordănescu.

El a precizat că, la rândul său, a devenit senator independent începând cu data de 27 octombrie.

Mărcuţianu, fost senator PNL, a precizat că liderul grupului parlamentar mixt este senatorul Liviu Câmpanu.

"Grupul parlamentarilor independenţi a fost constituit din dorinţa celor care îl formează de a desfăşura activitatea parlamentară în mod coordonat şi, având în spate aceleaşi voturi ale românilor, vor avea drepturile şi obligaţiile pe care le au în Parlament toate grupurile parlamentare conform legii", a menţionat senatorul independent.

"Parlamentarii grupului vor acţiona unitar cu onoare şi responsabilitate pentru a îşi face datoria faţă de cei care i-au votat şi i-au trimis în Parlamentul României. Suntem independenţi şi vom susţine pe lângă proiectele depuse de membrii celor două grupuri parlamentare independente orice iniţiativă legislativă care vizează interesul naţional", a mai declarat Ovidiu Mărcuţianu.

De asemenea, senatorul Cezar Măgureanu, fost liberal, a anunţat, luni, că va activa ca independent în cadrul acestei Camere legislative, el precizând că va analiza fiecarer iniţiativă legislativă şi va vota numai în interesul naţional. El a menţionat că va aplica acest criteriu indiferent de partidul care va iniţia respectiva propunere legislativă.

Potrivit prevederilor Regulamentului Senatului, un grup parlamentar poate fi constituit şi poate funcţiona numai dacă cuprinde cel puţin 7 senatori, care au fost aleşi pe listele aceluiaşi partid, ale aceleiaşi organizaţii a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţe politice sau alianţe electorale.

Regulamentul mai stipulează că senatorii aparţinând partidelor sau organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care nu întrunesc numărul necesar pentru a forma un grup parlamentar se pot afilia altor grupuri parlamentare sau pot constitui grupul parlamentar mixt.

Deputatul Eugen Nicolicea a anunţat, luni, în plenul Camerei, că s-a constituit grupul parlamentar mixt din Cameră, condus de Gabriel Oprea, susţinând că nu se supune la vot, ci doar se ia act de înfiinţarea acestui grup şi că "orice altă chestiune este o încercare de a pune beţe în roate".

Anterior, luni, conducerea Camerei Deputaţilor respinsese cererea a 13 deputaţi independenţi de a se constitui într-un grup parlamentar.

Nicolicea, care a fost demis, luna trecută, din PSD, a precizat, în plen, că grupul parlamentar mixt este format din 14 deputaţi şi acest număr este în creştere, iar acest grup al parlamentarilor independenţilor s-a constituit din dorinţa de a-şi desfăşura activitatea în mod coordonat, pentru ca parlamentarii independenţi să aibă drepturi ca toţi parlamentarii.

El a mai spus că şi la Senat s-a constituit un grup al independenţilor, iar parlamentarii din cele două grupuri vor vorbi cu "o singură voce".

Pe de altă parte, deputatul Gabriel Oprea a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că 14 deputaţi şi cinci senatori independenţi au constituit, luni, grupuri parlamentare mixte de independenţi, el asigurând coordonarea acestora.

Oprea a arătat, într-o declaraţie transmisă MEDIAFAX, că, în conformitate cu prevederile articolului 12 alineat 4 din Regulamentul Camerei Deputaţilor şi articolului 16, alineat 5 din Regulamentul Senatului, luni au fost formate grupurile parlamentare mixte din cele două Camere parlamentare.

Grupul parlamentar mixt din Camera Deputaţilor este format din 14 deputaţi independenţi: Gabriel Oprea, Eugen Nicolicea, Marin Bobeş, Ion Tabugan, Ion Burlacu, Gheorghe Zoicaş, Dan Bordeianu, Cristina Elena Dobre, Gheorghe Coroamă, Dan Păsat, Dan Mihai Marian, Vasile Soporan, Neculai Rebenciuc şi Mircea Irimescu. Liderul grupului este Gabriel Oprea. Acesta este şi coordonatorul celor două grupuri parlamentare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Constituirea grupului senatorilor independenţi, anunţată în plenul Senatului.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Constituirea grupului senatorilor independenţi, anunţată în plenul Senatului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei