Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2009 - Anul XIV, nr. 257 (4243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Flutur: Guvernul Boc lucrează la bugetul pe 2010, suntem deschişi la discuţii cu partidele

Luni, 2 Noiembrie 2009 (14:52:57)

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, după şedinţa BPN al partidului, că Guvernul interimar lucrează la proiectul bugetului de stat pe 2010, precizând că PDL este dispus la discuţii cu celalalte partide pentru ca bugetul să fie adoptat de Parlament.

"Guvernul interimar Boc lucrează la bugetul pe 2010. Este un calendar pe care îl respectă şi ţinem seama de toate angajamentele şi toţi perametrii pe care i-am discutat până acum cu instituţiile internaţionale", a spus Flutur.

El a precizat că se lucrează la acest proiect pentru ca Ministerul de Finanţe să lase lucrurile "pregătite" pentru următorul Executiv, întrucât Guvernul interimar nu poate veni cu acest buget în Parlament.

"Poate ne răspund cei din PSD şi PNL ce s-a întâmplat cu miliardul de euro pierdut din cauza crizei pe care ei au creat-o şi poate le explică românilor ce s-a întâmplat cu acest miliard. Guvernul nostru, chiar dacă este unul interimar, pregăteşte varianta de buget. Vom vedea, aşteptăm ziua de mierucri, mingea este la PSD şi PNL, care au o mare responsabilitate", a mai spus vicepreşedintele PDL.

El a explicat că se lucrează la acest proiect pentru a avea "o bază de discuţii", proiectul urmând, cel mai probabil, să suporte modificări în dezbaterea din Parlament.

Întrebat cum comentează faptul că PSD a anunţat că doreşte să facă un proiect de buget paralel, Flutur a răspuns: "I-am mai văzut făcând un Guvern într-o noapte, undeva în altă parte decât constituţional vorbind. Ne aşteptăm şi la bugete făcute prin alte părţi, pe sub streşini ţinând de ploaie, dar nu cred că ţine de ploaie şi pentru români, pentru că nu este constituţional".

Flutur a mai anunţat că PDL este dispus la discuţii cu toată lumea şi cu toate partidele parlamentare, pentru a putea veni cu o formă finală a bugetului.

"Facem apel la PSD şi PNL să iasă din logica de campanie pentru Mircea Geoană şi Crin Antonescu şi să vină pentru a da un Guvern miercuri", a mai declarat vicepreşedintele PDL.

Flutur a anunţat că grupurile parlamentare PDL sunt mobilizate pentru miercuri să voteze susţinerea guvernului Croitoru la votul din plen.

"Sperăm că Guvernul Croitoru va primi votul majorităţii Parlamentului, pentru că România are nevoie de un guvern stabil", a mai spus el.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că în această săptămână se va identifica formula legală prin care Guvernul demis să trimită proiectul de buget pe 2010 Parlamentului, el precizând că PSD sprijină aprobarea bugetului înainte de reuniunea boardului FMI, din 15 decembrie.

"PSD va spijini aprobarea unui buget înainte de reuniunea boardului FMI. Vom avea, probabil, în cursul acestei săptămâni, o variantă juridică care să permită unui guvern demis să intre în joc şi vom găsi o formulă - cu specialiştii şi cu experţii noştri, inclusiv din punct de vedere legal, juridic - care să permită ca acest buget să fie aprobat", a declarat Geoană.

El a subliniat că acest lucru nu înseamnă că schiţa de buget pe care actualul Guvern o va înainta Parlamentului va rămâne nemodificată.

"Vom avea toată libertatea să modificăm ceea ce poate fi modificat după ce vom instala un nou Guvern, până de Crăciun. Noul Guvern discutat şi cu FMI, şi cu Banca Mondială şi cu Comisia Europeană va avea libertatea să-şi transpună în interiorul bugetului pe 2010 propria viziune de guvernare, cu acelaşi punct fix: 5,9 deficit pe 2010", a adăugat Geoană.

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, duminică, la Bacău, că bugetul pentru 2010 "este gata" şi poate fi trecut prin Parlament după votul de învestitură al Cabinetului Croitoru.

Adoptarea proiectului de buget pentru 2010 este una dintre condiţiile incluse în acordul încheiat cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), pentru eliberarea în luna decembrie a unei tranşe din împrumut.

Delegaţia FMI se află în România pentru a doua evaluare a acordului de finanţare.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Guvernul Boc lucrează la bugetul pe 2010, suntem deschişi la discuţii cu partidele.
 Vizualizări articol: 408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur: Guvernul Boc lucrează la bugetul pe 2010, suntem deschişi la discuţii cu partidele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei