Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2009 - Anul XIV, nr. 257 (4243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Formula de abilitare a Guvernului demis pentru elaborarea bugetului va fi gata miercuri

Luni, 2 Noiembrie 2009 (19:49:06)

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, a declarat, luni, la întâlnirea cu board-ul AmCham, că formula prin care actualul Guvern demis va fi abilitat pentru a avansa proiectul de buget, care să fie dezbătut ulterior de Parlament, va fi gata miercuri.

"Nu pot să promit miracole în câteva luni. Dar dacă ne vom mişca repede, vom aproba un buget care să aibă un indicator de deficit bugetar convenabil pentru partenerii noştri finanţatori internaţionali. Vom face acest lucru, în Parlament. PSD va găsi o formulă, sper eu în cursul zilei de miercuri, astfel încât să abilităm acest Guvern, chiar demis, să poată să avanseze o schiţă de buget, pe care o vom modifica în Parlament", a declarat Geoană, după întâlnirea cu board-ul American Chamber of Commerce.

Liderul PSD a adăugat că viitorului Guvern îi va reveni obligaţie de a face o rectificare, în ianuarie, convenită cu partenerii internaţionali, pentru a-şi reanaliza priorităţile în funcţie de programul de guvernare pe care îl va avea.

Geoană le-a spus membrilor board-ului AmCham că stabilitatea şi predictibilitatea reprezintă cuvinte-cheie pentru România, în acest moment.

"Pentru mine este extrem de importantă perioada de 45 de zile pe care viitorul preşedinte şi viitorul Guvern o vor avea la dispoziţie. Honey moon-ul va fi foarte scurt. Dacă primele 45 de zile sunt energice, coerete, dau un sens de abordare strategică crizei şi de pregătire a relansării economice, sunt încrezător că 2010 s-ar putea încheia pe un plus minimal. Pentru mine, şi dacă este 0,1 % pe plus în 2010, am câştigat bătălia psihologică, iar 2011 va fi un an de relansare serioasă, cu cifre mai consistente", a opinat Geoană.

Liderul PSD s-a întâlnit, luni, cu membrii board-ului AmCham (American Chamber of Commerce), la invitaţia acestora, pentru a-şi prezenta oferta de candidat la Preşedinţie şi pentru a lua act de propunerile pe care acest for i le-a avansat, sub forma unui document intitulat "Priorităţi pentru România".

Geoană a deschis întâlnirile pe care AmCham (American Chamber of Commerce) doreşte să le organizeze cu candidaţii la Preşedinţie.

Proiectul de buget pentru anul viitor va fi finalizat de Guvern în prima decadă a lunii noiembrie şi ar putea fi promovat în Parlament sub forma unei iniţiative legislative de către membrii Cabinetului care sunt şi parlamentari, a declarat, vineri seara, premierul interimar, Emil Boc.

Adoptarea proiectului de buget pentru 2010 este una dintre condiţiile incluse în acordul încheiat cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), pentru eliberarea în luna decembrie a unei tranşe din împrumut.

Geoană a declarat, vineri, după întâlnirea cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială, că trebuie găsită formula juridică pentru aprobarea unui buget cu deficit de 5,9% până la 15 decembrie, când se întâlneşte boardul FMI, el subliniind că următoarea tranşă de la FMI este prioritate naţională.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, după şedinţa BPN al partidului, că Guvernul interimar lucrează la proiectul bugetului de stat pe 2010, precizând că PDL este dispus la discuţii cu celalalte partide pentru ca bugetul să fie adoptat de Parlament.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Formula de abilitare a Guvernului demis pentru elaborarea bugetului va fi gata miercuri.
 Vizualizări articol: 633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Formula de abilitare a Guvernului demis pentru elaborarea bugetului va fi gata miercuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei