Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2009 - Anul XIV, nr. 257 (4243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Opţiunea e un Guvern PDL-PNL, fără ca liberalii să emită pretenţii pentru postul de premier

Luni, 2 Noiembrie 2009 (14:12:37)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu publicat, luni, în "Ziarul de Iaşi", că opţiunea sa este să formeze un Guvern de dreapta PDL-PNL, ca în 2004 şi în 2008, dar fără ca liberalii să emită pretenţii asupra postului de premier.

"Opţiunea mea rămâne valabilă, ca şi cea din 2004, ca şi cea din 2008: să formez un guvern de dreapta. Totul este, în ceea ce-i priveşte pe liberali, dacă îşi mai menţin opţiunea de a da prim-ministru. Atunci, nu va fi posibil, pentru că am deja o experienţă cu premier liberal. Dar, în rest, opţiunea mea rămâne o opţiune temeinică pentru o soluţie de dreapta", a afirmat Traian Băsescu.

Întrebat dacă ideea Parlamentului unicameral şi cea a reducerii numărului de parlamentari nu ar trebui însoţită şi de o lege care să incrimineze traseismul politic, Traian Băsescu a spus că legea votului uninominal trebuie îmbunătăţită, astfel încât cel care se clasează pe primul loc într-un colegiu să devină automat parlamentar.

"E necesar să perfecţionăm legea votului uninominal. În momentul de faţă, prin compensarea voturilor, practic menţinem în continuare un număr de partide extrem de mici, în care oamenii încearcă să-şi găsească soluţii după ce sunt aleşi. Or, dacă s-ar face votul uninominal aşa cum l-am propus eu, într-un singur tur şi cu cel de pe primul loc devenit automat parlamentar, traseismul ar fi drastic limitat", a afirmat Traian Băsescu.

Şeful statului a adăugat că, cel puţin în următorii 10-20 de ani, România are nevoie de guvernări stabile.

"Cred că, cel puţin în următorii 10-20 de ani, România are nevoie de guvernări puternice. V-aş aduce aminte aici eficienţa Guvernului Năstase, care a fost guvern monocolor, cu uşoară susţinere din Parlament, şi a fost mult mai eficient. Cred că soluţia este în legislaţie, şi nu în măsuri de genul interdicţiei migraţiei. Dar pot fi analizate şi interdicţiile posibile", consideră şeful statului.

Pe de altă parte, Traian Băsescu a mai spus că nu ţine sub control PDL, adăugând însă că în partid există mulţi oameni ale căror puncte de vedere coincid cu ale sale.

"În ceea ce priveşte relaţia mea cu PDL, lucrurile sunt de explicat din alt punct de vedere. Eu am trăit în acest partid din 1992, cunosc foarte bine liderii lui, ne ştim unii pe alţii cum gândim şi de foarte multe ori poziţiile noastre coincid", a afirmat preşedintele.

Întrebat dacă a identificat oameni în PDL care ar dori să-l vadă plecat pe mare după 6 decembrie, Băsescu a răspuns: "Nu ştiu. Nu am nici o evaluare legată de acest lucru".

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Opţiunea e un Guvern PDL-PNL, fără ca liberalii să emită pretenţii pentru postul de premier.
 Vizualizări articol: 383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Opţiunea e un Guvern PDL-PNL, fără ca liberalii să emită pretenţii pentru postul de premier0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei