Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2009 - Anul XIV, nr. 257 (4243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semnal de alarmă

Norica Nicolai: „România este izolată în plan european”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a declarat, la Suceava, că în momentul de faţă România este izolată în plan european, existând riscul ca nici un post important de comisar european să nu revină reprezentanţilor ţării noastre. Nicolai a precizat că vinovaţi de această situaţie sunt preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul condus de Emil Boc. „Suntem izolaţi atât în ceea ce priveşte proiectele mari, cât şi în ceea ce priveşte cuvântul pe care îl avem pentru viitorul preşedinte al Uniunii Europene. Iar după ultima săptămână nu avem nici şansa de a obţine un post de comisar european care să fie util şi reprezentativ României”, a spus europarlamentarul liberal. Nicolai a subliniat că în momentul de faţă România nu are nici o şansă să obţină postul de comisar european pentru agricultură. Ea a acuzat „încăpăţânarea” Guvernului Boc de a nu da răspuns unei scrisori a preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, care a solicitat transmiterea a trei nume, persoane care ar putea prelua anumite portofolii de comisar european. „Nu ştiu dacă această scrisoare a fost finalizată cu un răspuns de la Bucureşti şi ca atare vom risca să luăm ceea ce rămâne de la o masă la care toată lumea doreşte portofolii reprezentative. Asta în condiţiile în care, domnul Dacian Cioloş, nefericitul, face figuraţie la Bruxelles încercând să explice că este soluţia europeană pentru agricultură”, a mai declarat Norica Nicolai.
Ea a atras atenţia că în prezent miniştrii demisionari ai Guvernului Boc nu mai pot participa nici la şedinţele consiliilor de miniştri, aspect dezavantajos pentru România în special în ceea ce priveşte dezbaterile pentru renegocierea politicilor agricole în Uniunea Europeană. „Bătălia pentru renegocierea politicii agricole în UE este dusă de noi, cu suport masiv francez, şi de câţiva funcţionari şi patronate care vin la Bruxelles şi încearcă să facă lobby pentru ca nivelul subvenţiilor şi al cotelor să se relaxeze în ceea ce ne priveşte. Şi pot să spun că am reuşit, în urmă cu o săptămână, să votăm liberalizarea cotelor de lapte şi un buget de 300 milioane de euro pentru susţinerea producătorilor de lapte”, a mai explicat Nicolai.

 

„Traian Băsescu are o problemă de patologie comportamentală”

Europarlamentarul PNL a acuzat Guvernul Boc şi pe preşedintele Traian Băsescu că au folosit în mod electoral problemele pe care le au crescătorii de ovine, care au protestat săptămâna trecută pentru lipsa subvenţiilor. Norica Nicolai a explicat că subvenţiile programate pe standardele UE au fost transmise Guvernului României încă de pe data de 25 septembrie a.c. şi ar fi trebuit să ajungă deja la crescătorii de animale. „Hotărârea de Guvern era dată, APIA nu a livrat resursele către cetăţeni din dorinţa ca într-o după-amiază, Traian Băsescu să facă campanie electorală şi să pozeze încă o dată în salvatorul naţiunii. Acest lucru nu mă miră. Pentru că tot ceea ce se vede de aici şi din afară este o perioadă similară cu ascensiunea lui Nicolae Ceauşescu, cu un discurs de tip nazist. Pe 26 ianuarie, ziua lui Ceauşescu, pe prima pagină a Scânteii scria mare <un om, un popor, o naţiune>, iar acest lucru este un capitolul din <Mein Kampf>. Probabil şi în acest moment, pe 4 noiembrie, de ziua preşedintelui nostru, oficioasele prezidenţiale vor titra la fel. Pentru că asta se visează Traian Băsescu, care are o campanie axată strict pe un program naţional-socialist. Spuneţi-le românilor lucruri dure, stupide, iresponsabile. Asta face PD-L în fiecare zi. Asta este dorinţa supremă a lui Traian Băsescu: crearea omului nou, de tip naţional-socialist. Acest lucru l-a vrut de la început. Dar pentru că râdea simpatic, nu a fost remarcat faptul că Traian Băsescu are o problemă de patologie comportamentală, se confundă cu poporul, el este poporul. Când a venit la putere ne-a vorbit despre poporul lui. Nu, poporul nu este al lui. Suntem noi toţi şi nu suntem urmaşii lui”, a spus Nicolai.

 

FMI nu acordă următoarea tranşă din împrumut

Norica Nicolai a mai adăugat că din discuţiile reprezentanţilor PNL cu oficialii FMI, aceştia din urmă ar fi precizat că nu se va da următoarea tranşă din împrumutul acordat României decât după ce va fi instalat un nou Guvern. Pe de altă parte, ea a arătat că liberalii sunt dispuşi să discute cu actualul Guvern pe marginea modului în care va arăta bugetul României pentru anul 2010.
„Credem că este normal ca România să aibă un buget. Şi aşteptăm ca acest Guvern, demisionar, cum e, să vină cu o structură de buget. Pentru că dacă acest buget nu va fi prezentat în Parlament, vom risca să avem probleme şi cu accesarea fondurilor europene, nefiind bani pentru cofinanţare”, a mai spus europarlamentarul PNL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Norica Nicolai: „România este izolată în plan european”.
 Vizualizări articol: 1321 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Norica Nicolai: „România este izolată în plan european”4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Uite nesimtirea trimis de
( 2 nov 2009, 11:09:47
Voi impreuna cu PSD ne-ati bagat in criza politica intentionat si acum aveti curajul sa vorbiti?
1.1  RE: Uite nesimtirea trimis de
( 2 nov 2009, 11:11:44
care criza politica? tu vezi vre-o criza?

ce a facut guvernul boc timp de 6 luni? Ce a facut Traian Basescu timp de 5 ani?

Imi poti da te rog frumos, 3 exemple cu realizarile domnui traian?
1.2  RE: Uite nesimtirea trimis de
( 2 nov 2009, 11:24:33
Toate reformele sunt degeaba? Multe n-au fost implementate pentru ca nu au fost lasati de PSD. Uitete oleaca cand au incercat sa reduca pensiile suplimentare (alea gigantice pe care le luau parlamentarii) PSD + PNL au dat jos guvenrul. Cum care criza politica? Din cauza lor sunt sanse sa nu mai primim banii de la FMI. Mai documenteazate oleaca si dupa aia vorbeste.
1.3  RE: Uite nesimtirea trimis de
( 2 nov 2009, 11:49:00
Moshule, SUCEVEAN21, pensiile parlamentarilor nu saracesc Romania ci conducatorii incompetenti ca base, boc, videanu, ritzi, udrea etc. Impozitul forfetar a bagat in somaj cateva zeci de mii de oameni, programul prima casa nu functioneaza, mai ales ca "desteptii" astia ai tai nu pot tine in frau cursul valutar . Lasa demagogia si mai bine gandeste-te ca o sa mori de foame din ianuarie numai din cauza ca base e prea incapatanat sa-l accepte pe Klaus Iohannis.
1.4  RE: Uite nesimtirea trimis de
( 2 nov 2009, 12:43:00
Nici noi cetatenii n-o sa acceptam niciodata o marioneta ca prim ministru asta e clar. Asa ca lasati strategiile si mai ganditiva si la noi, nemernicilor. Ne-ati bagat tara in rahat doar ca sa reveniti voi la guvernare (ok ca sa puneti un guvern de tehnocrati pe care tot voi sa-l controlati).
1.5  RE: Uite nesimtirea trimis de
( 2 nov 2009, 13:08:09
voi cetatenii (adica pd-l-istii) reprezentati 35% (asta in zilele bune ca acu cred ca sunteti 8-10%), pe de alta parte noi cetatenii (adica PSD+PNL+UDMR+Minoritati) reprezentam 65%, 65%>35%.... te iau usor, treptat sa nu te pierzi....ei noi cetatenii, cei 65% nu-l mai vrem pe boc si guvernul lui de incompetenti, n-o vrem nici pe marioneta reprezentata in persoana numita croitoru, il vrem pe Iohannis (ca asa vrea muschiu nostru!). Voi ar trebui, democratic, sa va supuneti majoritatii noastre, "c-asa-i in tenis", dar tatucul, fanariotul, nu vrea, ce rezulta copii? raspuns: dictatura!!! Noi cetatenii (65%) vom avea grija la alegeri ca sa indepartam dictatura de la putere....si ca sa fim siguri....votam Crin Antonescu, nu de alta dar poate lui Geoana i se nazareste iarasi sa bata palma cu base.....de aceea, ca sa evitam aceasta oportunitate ....noi votam votam Crin Antonescu.
1.6  RE: Uite nesimtirea trimis de
( 2 nov 2009, 15:04:30
hahahaha ce gluma buna! Confunzi 65% din parlament cu 65% din populatie. Mama e diferenta mare si asta o sa se vada la alegeri. De fapt de asta sunteti asa de crizati; stiti ca se apropie.
1.7  RE: Uite nesimtirea trimis de
( 3 nov 2009, 12:37:27
bai denis, tu chiar esti pr..t! alegeri pentru perlament s-au facut in 2008, uninaminal, (uninominalul lui base [dupa cum pretinde el]), voi pd-l-ul v-ati laudat ca ati castigat alegerile, ca ati obtinut cel mai mare numar de mandate, acum ce imi spui ? ca oamenii aia din parlament nu-i reprezinta pe romani???? sa inteleg ca voi v-ati luat mandatele cinstit si ceilalti au furat din gros sa ia 65% ? interesant cum voi astia din pd-l aveti un telent sa va contraziceti singuri!? asta e sindromul celor care abereaza, mai baiete , trateaza-te!
2.   Ha ha ha trimis de
( 2 nov 2009, 15:00:25
ce fata de c.. are Norica asta, zici ca-i Votcaroiu.Atat Geoana cat si Antonescu au sansa magarului in fata trenului cu Basescu.
3.   Uite nesimtiria sucevian 21 trimis de
( 2 nov 2009, 15:01:20
ai idei comuniste vorbesti de parca ai fi ilscu in persoana .posibel sa trecem la democratie dar nu cu hoti actuali din parlament.OK
4.   ... trimis de
( 2 nov 2009, 20:55:29
Oare si-a dus nepoata sa voteze si in Parlamentul European asa cum a facut si in timpul mandatului din Parlamentul Romaniei ?
5.   :) trimis de
( 2 nov 2009, 23:13:32
nu cred, nepoata a ramas in hotel in charleroi

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei