Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2009 - Anul XIV, nr. 257 (4243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiectul privind trecerea Registrului Comerţului la Camerele de Comerţ, adoptat de articole

Luni, 2 Noiembrie 2009 (19:45:58)

Deputaţii au adoptat, luni, pe articole, propunerea legislativă privind trecerea oficiilor de Registru al Comerţului de la Ministerul Justiţiei la Camerele de Comerţ, reprezentanţii PDL pronunţându-se împotriva proiectului, în timp ce PSD şi PNL l-au susţinut.

Deputatul PDL Daniel Oajdea a cerut retrimiterea propunerii legislative la Comisia juridică, arătând că, "acum, când se fac eforturi uriaşe pentru a se plăti pensiile şi salariile, prin această iniţiativă legislativă se dau bani pentru primari care sponsorizează campania electorală".

El a spus că, dacă acest proiect va fi adoptat, Camerele de Comerţ vor face miliarde, iar trecerea Registrului Comerţului în subordinea Camerelor de Comerţ va crea o concurenţă neloială.

Potrivit lui Oajdea, Camerele de Comerţ vor avea, în acest fel, acces la toată baza de date a firmelor şi acest lucru este "împotriva moralităţii, bunului simţ şi o concurenţă neloială".

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu l-a criticat pe deputatul PDL, arătând că acesta demonstrează "o mânie împotriva sistemului privat".

El a spus că proiectul de lege face dreptate şi ordine în sectorul înregistrării firmelor în România.

"Să scoatem de sub tutela Ministerului Justiţiei tot sectorul privat din România", a adăugat Nicolăescu.

Deputatul PC Bogdan Ciucă a spus că la Comisia juridică s-au rezolvat toate problemele în legătură cu această propunere legislativă, precizând că banii care vor fi în excedent vor constitui venit la bugetul de stat.

Deputatul UDMR Marton Arpad a precizat că părerile sunt împărţite în rândul deputaţilor Uniunii, dar a arătat că nu pot fi luate în considerare criticile privind concurenţa neloială deoarece şi acum pot fi accesate datele privind înregistrarea firmelor la Registrul Comerţului.

Preşedintele de sedinţă, Daniela Popa (PC), nu a supus la vot propunerea deputatului PDL de retrimitere a proiectului la comisie, pe motiv că Daniel Oajdea nu este lider de grup pentru a cere acest lucru.

Deputaţii vor da, în şedinţa de marţi, votul final asupra acestei propuneri legislative, care a fost respinsă, anterior, de Senat.

Camera Deputaţilor nu a reuşit, în precedenta sesiune parlamentară, să ia o decizie în privinţa iniţiativei legislative de trecere a ONRC de la Ministerul Justiţiei la Camerele de Comerţ, deoarece nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptare. În favoarea propunerii legislative au votat atunci 157 deputaţi, 71 au fost împotrivă şi un deputat s-a abţinut, însă, fiind vorba de o lege organică, ar fi trebuit să întrunească, pentru a fi adoptată, 163 de voturi.

Acest proiect prevedea trecerea Oficiului Registrului Comerţului din subordinea Ministerului Justiţiei în sistemul Camerelor de Comerţ şi a fost iniţiată, în 2008, de parlamentari din PSD, PNL, UDMR şi din partea minorităţilor naţionale.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul privind trecerea Registrului Comerţului la Camerele de Comerţ, adoptat de articole.
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul privind trecerea Registrului Comerţului la Camerele de Comerţ, adoptat de articole0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei