Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2009 - Anul XIV, nr. 257 (4243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: În această săptămână se va găsi formula pentru ca Guvernul să trimită bugetul Parlamentului

Luni, 2 Noiembrie 2009 (14:13:05)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că în această săptămână se va identifica formula legală prin care Guvernul demis să trimită proiectul de buget pe 2010 Parlamentului, el precizând că PSD sprijină aprobarea bugetului înainte de reuniunea boardului FMI, din 15 decembrie.

"PSD va spijini aprobarea unui buget înainte de reuniunea boardului FMI. Vom avea, probabil, în cursul acestei săptămâni, o variantă juridică care să permită unui guvern demis să intre în joc şi vom găsi o formulă - cu specialiştii şi cu experţii noştri, inclusiv din punct de vedere legal, juridic - care să permită ca acest buget să fie aprobat", a declarat Geoană.

El a subliniat că acest lucru nu înseamnă că schiţa de buget pe care actualul Guvern o va înainta Parlamentului va rămâne nemodificată.

"Vom avea toată libertatea să modificăm ceea ce poate fi modificat după ce vom instala un nou Guvern, până de Crăciun. Noul Guvern discutat şi cu FMI, şi cu Banca Mondială şi cu Comisia Europeană va avea libertatea să-şi transpună în interiorul bugetului pe 2010 propria viziune de guvernare, cu acelaşi punct fix: 5,9 deficit pe 2010", a adăugat Geoană.

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, duminică, la Bacău, că bugetul pentru 2010 "este gata" şi poate fi trecut prin Parlament după votul de învestitură al Cabinetului Croitoru.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, sâmbătă seară, la o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Vrancea, că viitorul buget trebuie să respecte voinţa majorităţii parlamentare de 65 % şi că va propune acestei majorităţi crearea unui grup de lucru care să schiţeze bugetul de stat pe 2010.

Proiectul de buget pentru anul viitor va fi finalizat de Guvern în prima decadă a lunii noiembrie şi ar putea fi promovat în Parlament sub forma unei iniţiative legislative de către membrii Cabinetului care sunt şi parlamentari, a declarat, vineri seara, premierul interimar, Emil Boc.

Adoptarea proiectului de buget pentru 2010 este una dintre condiţiile incluse în acordul încheiat cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), pentru eliberarea în luna decembrie a unei tranşe din împrumut.

Geoană a declarat, vineri, după întâlnirea cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială, că trebuie găsită formula juridică pentru aprobarea unui buget cu deficit de 5,9% până la 15 decembrie, când se întâlneşte boardul FMI, el subliniind că următoarea tranşă de la FMI este prioritate naţională.

Delegaţia FMI se află în România pentru a doua evaluare a acordului de finanţare.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: În această săptămână se va găsi formula pentru ca Guvernul să trimită bugetul Parlamentului.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: În această săptămână se va găsi formula pentru ca Guvernul să trimită bugetul Parlamentului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei