Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2009 - Anul XIV, nr. 257 (4243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Halloween autentic pentru Juventus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bazaconiile încep să devină un mod de viaţă în fotbal. După isprava lui Real de a pierde la scor istoric în Cupa Regelui, o altă echipă de prim rang european o comite, tot istoric, pe plan intern. Juventus reuşeşte să piardă la Torino după ce îşi asigurase confortul unui avantaj de două goluri în faţa celor de la Napoli! Numai parior să nu fii dacă ai luat victoria lui Juve ca solist... În mod normal, la 2-0 se înconjura pronosticul şi se trecea la meciul următor din listă (eu am făcut naveta între extaz şi agonie deoarece am mizat pe dubla 1 2, dar asta nu fiindcă mi-ar fi semnalat nasul meu fin vreo surpriză, ci fiindcă mi s-a părut cota prea mică la dubla “sigură” 1X!). Acord însă acestui rezultat o atenţie deosebită în primul rând pentru că reprezintă o adevărată premieră negativă în întreaga istorie a lui Juve, în ceea ce priveşte meciurile din Serie A. Niciodată, absolut niciodată, din 1897 şi până astăzi, Juventus nu a pierdut pe propriul teren după ce a avut două goluri avantaj! Iar în deplasare n-a păţit decât de trei ori ruşinea de-a rămâne flămândă după ce era în fruntea bucatelor, de fiecare dată pierzînd cu acelaşi scor, 3-2. Ca un făcut, tot Napoli a spart gheaţa în această privinţă, în 1953, urmând apoi înfrângerile în faţa Sampdoriei (1958) şi a verişorilor de la Torino (1983).
Pentru a avea o imagine în absolut, adică în toate competiţiile, să spunem că o singură echipă a mai reusit ceea ce a reuşit Napoli sâmbătă pe Olimpico: Manchester United - în acea primăvară nebună în care englezii eliminaseră din Liga Campionilor şi Interul cu Lucescu senior pe bancă. Atunci Inzaghi înscrisese precoce, de două ori în primul sfert de oră, dar Roy Keane, Dwight Yorke şi Andy Cole au reuşit să întoarcă meciul.
Să dăm însă şi învingătorilor ce li se cuvine. “Partenopeii” a reuşit să reînnoade şirul victoriilor pe terenul “zebrelor” după 21 de ani, deci de pe vremea lui Maradona şi Careca. În filmul lui Kusturica, orgoliosul Maradona îi spunea sârbului, arătându-i pe degete, că “am fost la Juve şi le-am dat şase!”, întrebând apoi retoric cine mai putea face o asemenea aroganţă avocatului Agnelli. Răspuns: nimeni, nici măcar Napoli, fiindcă atunci, în 1988, scorul a fost 3-5, semn că butoiaşului cosmic memoria a început să îi joace feste. Norocul său este că orice ar face rămâne în memoria noastră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Halloween autentic pentru Juventus.
 Vizualizări articol: 792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Halloween autentic pentru Juventus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei