Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2009 - Anul XIV, nr. 257 (4243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Miting

30.000 de oameni l-au ovaţionat pe Băsescu la Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Piaţa Unirii din Iaşi a fost ieri neîncăpătoare la cel mai mare miting de susţinere a candidaturii lui Traian Băsescu la preşedinţia României care s-a desfăşurat până acum în nordul ţării.
La întâlnirea cu Băsescu au venit peste 30.000 de membri şi simpatizanţi PD-L, din care circa un sfert din judeţul Suceava, transformând practic Piaţa Unirii într-o „mare portocalie”.

 

„Moldova nu e a oligarhiei, nu este a oligarhilor”

Traian Băsescu şi-a făcut intrarea în scenă pe ritmurile imnului PD-L „Verde-nrourat”, aruncând mulţimea în entuziasm.
„Moldova nu e a oligarhiei, nu este a oligarhilor. Moldova este a voastră, Moldova este a urmaşilor voştri, este a urmaşilor urmaşilor voştri în vecii vecilor”, şi-a început Băsescu discursul în faţa miilor de oameni care fluturau steaguri şi pancarte de susţinere.
Şeful statului le-a mulţumit moldovenilor că au venit din nou să-l susţină, la fel ca la referendumul din 2007, arătându-şi bucuria că se află din nou în „Iaşiul său drag”, unde a făcut cinci ani de şcoală la „Negruzzi” şi unde a deprins, aşa cum a spus el, dragostea de istorie, de religie.
Băsescu a amintit de lucrurile bune făcute în actualul său mandat, printre care integrarea în Uniunea Europeană, cota unică de impozitare, condamnarea comunismului, votul uninominal.
El a spus că mandatul său a fost unul greu, întrucât a refuzat compromisul de a fi un preşedinte al oligarhilor. „Ar fi fost drept să intervin, să-i dea drumul lui Dinu Patriciu de la Parchet? Ar fi fost drept, ca pentru a avea linişte pe televiziunea lui Vîntu, să-l las să ia Poşta? Ar fi fost drept, ca pentru a avea linişte pe televiziunea lui Voiculescu, să-l las să preia minele de sare?”, i-a întrebat Băsescu pe oameni, care au răspuns „nu” într-un enorm cor.

 

Băsescu: „Vreau ca oamenii să fie stăpânii acestei ţări”

Băsescu a vorbit despre România viitorului, unde oamenii vor fi egali în faţa legii, şi a spus că în viitorul său mandat agricultura şi turismul vor fi priorităţi naţionale. Băsescu a arătat că Mircea Geoană, contracandidatul său de la PSD, nu va avea nici o şansă la alegeri, întrucât pentru el garantează Ion Iliescu şi Marian Vanghelie şi i-a îndemnat pe oameni să-l voteze, pentru ca ţara să rămână în mâna poporului. „Am luat ţara din mâna oligarhilor în 2004 şi ar trebui să lăsăm ţara acolo unde este acum, adică în mâna poporului român. Vreau ca oamenii să fie stăpânii acestei ţări”, a spus Băsescu, care şi-a încheiat discursul cu celebrul său slogan „Să trăiţi bine”, în uralele mulţimii.
Băsescu a fluturat deasupra capului steagurile României şi ale UE, părăsind apoi scena prin mulţime.

 

Flutur a îndemnat la startul „revoluţiei progresului şi a reformei”

Trebuie spus că alături de Traian Băsescu, la Iaşi, s-au aflat şeful campaniei sale electorale, vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur, liderii democrat-liberali Emil Boc, Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Elena Udrea, Teodor Paleologu, Traian Ungureanu. Pe lângă aceştia, alături de Traian Băsescu s-a aflat şi fiica sa cea mică, Elena Băsescu, care şi-a susţinut tatăl din rândul participanţilor la miting.
Înainte de apariţia şefului statului, pe ecranele uriaşe amplasate de o parte şi de alta a scenei a rulat un film despre activitate lui Băsescu în acest mandat.
Printre cei care s-au adresat mulţimii s-a aflat şi Gheorghe Flutur. Acesta a atras atenţia că lupta electorală va fi una grea, însă şi-a exprimat convingerea că în final Băsescu va avea câştig de cauză. „Dacă Mircea Geoană nu ar merge de braţ cu Ion Iliescu, ar semăna cu un turist american venit în România. Sigur că noi iubim americanii, îi ducem pe la mănăstirile noastre, după care îi rugăm să nu uite de noi când ajung acasă. Drum bun, Mircea Geoană, în America”, a spus Flutur.
El a amintit că Moldova s-a lepădat de roşu în 2004, când a îmbrăcat haine portocalii, şi i-a îndemnat pe cei din piaţă să dea startul celei de-a doua revoluţii portocalii, pentru că este „revoluţia progresului şi a reformei”. Flutur a spus că Băsescu este singurul candidat la preşedinţie care are o legătură de suflet cu Moldova, având soţia de loc din judeţul Suceava, nu ca Mircea Geoană, „care ascultă sufletul lui Ion Iliescu şi al lui Vanghelie”.
„Am văzut că Geoană se pricepe şi la agricultură. Nu poate înţelege Geoană din cartierul Primăverii soarta ţăranului român, pe de o parte, iar pe de altă parte, nu poate fi preşedinte pentru că a acceptat ca în spatele lui să se alinieze un grup care nu este iubit de români şi Geoană pare ca o păpuşă matrioşka din care, desfăcută bucată cu bucată, iese un Ion Iliescu, iese un Adrian Năstase, iese un Marian Vanghelie şi alţi frânari ai tranziţiei”, a spus Flutur.

 

Artiştii suceveni au încălzit atmosfera în Piaţa Unirii

De menţionat că sucevenii au animat şi încălzit atmosfera din Piaţa Unirii înainte de sosirea lui Traian Băsescu. Pe scena impresionantă a evoluat cu succes Ansamblul artistic „Ciprian Porumbescu”, alături de care au cântat Laura Lavric, Margareta Clipa şi Pamfil Roată.
Delegaţia suceveană a fost condusă de deputatul PD-L Ioan Bălan şi primarul Sucevei, Ion Lungu, care s-au ocupat în cele mai mici detalii de organizarea deplasării la Iaşi.
Sucevenii au venit pregătiţi cu pancarte pe care scria „Bucovina votează Băsescu”, „Şi eu votez Traian Băsescu” sau „Tineretul sucevean votează Traian”, fiind, de departe, cei mai activi dintre participanţii la miting. Ei au reuşit să se facă vizibili şi prin plasarea unui banner de dimensiuni mari inscripţionat cu „Bucovina votează Băsescu” fix pe hotelul Unirea, banner ce a atras atenţia tuturor celor care au trecut prin centrul Iaşiului.
La datorie au fost şi alţi parlamentari PD-L de Suceava, deputaţii Dumitru Pardău, Vasile Coroamă, Dan Gospodaru, Eugen Uricec şi senatorii Orest Onofrei şi Sorin Fodoreanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 30.000 de oameni l-au ovaţionat pe Băsescu la Iaşi.
 Vizualizări articol: 710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 20 voturi
30.000 de oameni l-au ovaţionat pe Băsescu la Iaşi3.2520

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hehe trimis de
( 2 nov 2009, 11:25:39
vreau sa va adresez trei intrebari pentru ci care au fost acolo

1. Ati strigat si acum sloganul "Sa traiti bine" ?

2. Imi puteti da 3 exemple de actiuni pozitive ale presedintelui?

3. Cate manuale se puteau face din materialele de propaganda (afise electorale) ?
1.1  RE: Hehe trimis de
( 2 nov 2009, 11:32:16
Stai linistit...au fost numai 12000...si aia adunati cu greu din toata zona Moldovei, (Neamt, Suceava, Vaslui etc), de primarasii supusi "domnului fanariot". Nici macar oamenii care s-au dus acolo n-o sa-l voteze pe base, pur si simplu au mers pentru cativa banuti si o masa pe drum.

Am o curiozitate: De unde sunt banii cu care s-a finatat deplasarea atator oameni la Iasi?

1.2  RE: Hehe trimis de
( 2 nov 2009, 14:58:10
Spunea cineva pe forumuri ca PSD si PNL crapa de ciuda ca ei nu au sustinatori. Vad ca asa elaughing
2.   Jenant trimis de
( 2 nov 2009, 12:11:55
E jenant sa vad cum Basescu se comporta exact ca Adrian Nastase acum 5 ani. Puterea corupe. A cumparat presa locala, acum da mese calde la 30.000 de fomisti. Toate partidele se pesedizeaza cand ajung la putere?
3.   Fanarioti trimis de
( 2 nov 2009, 13:07:47
Ma mir ca nu le este rusine sa-si faca o asemenea campanie dar poate se sesizeaza cineva si ai intreaba de unde au atitea bani pentru campanie ? Doar nu da nenea Flutur din buzunarul lui sau nenea Base? autocare intregi au plecat si de la Suceava RUSINE sa le fie
4.   De-am trai bine, ca bine-ar fi! trimis de
( 2 nov 2009, 13:14:16
Fiecare-si face campania cum poate, cum crede.

Bine ca exista inca speranta si puterea de a se ura " Sa traiti bine!" sau ghinihappy

Doamne-ajuta! Sa traim bine si noi in vreun fel in tara asta, sa nu fie nevoie sa emigram.
5.   PDL trimis de
( 2 nov 2009, 13:18:08
Bai comunistilor, a fost o manifestare extraordinara, va este ciuda ca Basescu este iubit de popor.Este singurul care lupta cu mogulii din PSD si PNL si de aceea ii deranjeaza.De ce nu poate sa adune lume Geoana sau Antonescu? pentru ca sunt oameni falsi.La Galati la PSD erau 100 de oameni pe cand la Iasi au fost cel putin 25.000 de oameni care se vedeau ca il iubesc si sustin pe Basescu. Ca si acul 2 ani cand cei 322 de trintori din Parlament au incercat sa-l suspende pe Presedinte, lumea a venit la Iasi in numar mare ca sa arate forta PDL si sa de-a semnalul infingerii finale asupra oligarhilor si mogulilor din PSD si PNL. FORTA BASESCU.
6.   Sa votam! trimis de
( 2 nov 2009, 13:44:07
Basescu a condus aceasta tara 5 (CINCI) ani ! Ne-a aratat cu varf si indesat de ce-i in stare. Pe Basescu il iubeste acum dupa 5 ani exact acelasi electorat ce-l iubea si pe Iliescu. Toti cunoscutii pe care-i cunosc si care acum 10 ani votau cu Iliescu acum sunt mari admiratorii al primului Mariner al tarii! Asta-i tii romanul de la periferie. Dar nu acest tip de alegator posteaza pe forumuri Forta Basescu! Pe langa ei sunt marii ciugulitori care au si ei interesele lor personalo-financiare! Acestia desi stiu ca Basescu este expirat il propovaduiesc doar pt bunul lor mers! Exact cum faceau si cu Visarionovici Iliescu acu ceva vreme!

Exact aceeasi oameni!
6.1  RE: Sa votam! trimis de
( 2 nov 2009, 22:02:35
... Cum toti cunoscutii pe care-i cunosti sunt mai putini dec�t cunoscutii pe care nu-i cunosti, este foarte posibil ca si rationamentul tau sa fie gresit. La fel ca si gramatica ta!
7.   Buna asta! trimis de
( 2 nov 2009, 14:31:50
Da bai Basescule! Dar Moldova si Bucovina NU VA FI a ta! rolling on the floor
8.   Georgescu trimis de
( 2 nov 2009, 14:38:58
Georgescule esti expirat baiatule, lasane cu abureala. Mai comunisti ca voi PSD-istii nu exista, dar poate scapam de voi si v-o tragem.

8.1  RE: Georgescu trimis de
( 2 nov 2009, 14:56:28
Dupa marlaniile pe care le-au facut...scapam de ei cu siguranta.
9.   Stati linistiti... trimis de
( 2 nov 2009, 16:14:35
S-au dus acolo aceiasi fomisti, maine daca le da Geoana sau Antonescu un bors cald si un pachet de biscuiti se duc sa-i sustina pe ei. S-au scos cu mancarea pe o zi, in plus au vazut si Iasul gratis.
9.1  RE: Stati linistiti... trimis de
( 2 nov 2009, 18:06:06
Roade invidia asta pe dinauntru nu?
10.   ... trimis de
( 2 nov 2009, 18:38:07
Forza PD-L !
11.   Mda.. trimis de
( 2 nov 2009, 19:15:12
de ce nimeni nu zice ca 80% din cei prezenti erau studenti sau elevi care au venit doar din obligatie sa treaca clasa(pt ca asa le a fost promis) sau sa treaca examenul.ce conteaza ca erau multi daca nu o sa voteze cu basescu?pana la urma nimeni nu stie, nici profesorul, pe cine o sa voteze de fapt.chiar vreti sa avem inca 5 ani un presedinte care pur si simplu ne face tara de ras???
12.   O trimis de
( 2 nov 2009, 19:25:57
pai sigur ca s-au dus sa-l vada pe Basescu ,ca Geoana i-a lamurit....cu celebrele lui cuvinte"nemernicii dracului".si daca asta e parerea lui Geoana despre bucovineni,cu siguranta electoratul merge cu cel care-i iubeste.de asta au mers la Iasi.
13.   ... trimis de
( 2 nov 2009, 20:10:18
si eu am fost la iasi sa il sustin pe basescu si nu am primit nici un ban ...nici macar nu s`a dat ca sa stii si tu PIAZAREAwinking ...oricum ma duceam personal si fara sa se organizeze nimic in suceava pentru plecaretongue
14.   Cine-i cel mai bun? trimis de
( 2 nov 2009, 21:45:05
Daca tara e in halul in care e, parerea mea, nu stiu daca e cea mai buna idee sa iasa tot Basescu. Basescu a fost excelent ca primar al Capitalei, de ministru in transporturi, din acest motiv a si fost ales presedinte acum 5 ani.

Dar Romania arata acum in modul in care o vede toata lumea ( de-afara si mai rau se vede decat din interior), si decizia este in mana fiecaruia, si in puterea data de vot.

Gandind la rece ( valabil pentru toti candidatii la presedintie), Basescu crede ca el este cea mai buna solutie pentru aceasta tara, cetatean al carei tari este si el?

Nu ne mai ramane decat sa ne rugam la Doamne Doamne sa lumineze mintile la cat mai multi din cei care vor merge la vot!
15.   ???? trimis de
( 3 nov 2009, 04:17:04
"O noua revolutie! Portocalie!!! Am redat Romania Poporului!!!" Ce cuvinte mari, ce fraze sforaitoare! Apoi memorabilele cuvinte ale lui Delavrancea puse in gura voievodului Stefan cel Mare si reinterpretate de acest actor ce interpreteaza acum rolul de salvator al romanilor, apoi presa ce umfla numarul participantilor la acest miting electoral numai ca sa arate ca este devotata cuiva, nu adevarului! Spre ce fel de "democratie" ne indreptam de fapt, spre conducerea de tip familial, de clan??? Ce fel de stat dorim noi, de fapt, sa fie Romania in aceasta Uniune Europeana? A condamnat atat de tare comunismul incat e plin de fosti activisti PCR in partidul portocaliu si in functiile de demnitate publica detinute de acest partid, a devoalat securitatea ca politie politica incat celebrul turnator dovedit, Carol Sebastian, ce a fost nevoit sa demisioneze din mass-media, este in Stafful sau de campanie, iar cota unica de impozitare este principiul impus de fostii sai aliati, nu de el!!!
16.   ???? trimis de
( 3 nov 2009, 04:46:54
Parca, pana acum America era a Marelui Licurici de la care sugea Traian Basescu, acum ce s-a intamplat, l-a-ntarcat si de aia se lanseaza un fel de "Huo America cu toti trimisii ei"?? Cum va fi redata aceasta Romanie poporului, luand-o din mana clanului Nastase si dand-o in mana clanului Basescu-Udrea ce-au subordonat un partid intereselor lor? In locul reformarii institutiilor fundamentale ale statului, prin criterii de selectie stricte in promovarea oamenilor si a normelor stricte de conduita profesionale si morala, ele sunt atacate la fundamentul lor democratic!!! Singura ce nu este atacata in momentul de fata este Biserica Ortodoxa Romana pentru ca este obedienta actualilor conducatori!!! Unde se afla poporul roman in ecuatia asta???
17.   Miting! trimis de
( 3 nov 2009, 09:23:25
Daca Basescu nu era atat de iubit si de dorit,lumea nu mai umplea Piata Unirii,mai ales din obligatie cum sustin unii.Nu cred ca le-a pus simpatizantilor cineva pistolul la cap,si asta pentru ca oamenii isi doresc democratie si nu comunism.PD-L-ul va invinge !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei