Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 oct 2009 - Anul XIV, nr. 244 (4230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CV Tudor şi-a lansat candidatura, pe treptele Teatrului Odeon, cu baloane şi caricaturi cu Băsescu

Duminică, 18 Octombrie 2009 (14:53:28)

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, şi-a lansat candidatura la Preşedinţie, duminică, pe treptele Teatrului Odeon, în faţa a circa trei sute de simpatizanţi cu pancarte, steaguri şi baloane roşii, galbene şi albastre şi caricaturi cu Traian Băsescu.

El l-a atacat dur, în discursul său, pe preşedintele Traian Băsescu, preşedintele PRM susţinând că acesta ar fi determinat-o pe Dorina Lazăr, directorul Teatrului Odeon, să nu îi mai închirieze sala în care urma să aibă loc festivitatea lansării.

Vadim Tudor a susţinut că Traian Băsescu i-a dat ordin lui Adriean Videanu, care, la rândul său, i-a transmis directorului Teatrului Odeon, Dorina Lazăr, instalată în funcţie de Băsescu când era primarul Capitalei, să să nu mai permită preşedintelui PRM să îşi lanseze candidatura în teatrul pe care îl conduce.

Întrebat dacă există un contract de închiriere a sălii Teatrului Odeon, liderul PRM a răspuns afirmativ, el adăugând că deja se făcuseră repetiţii timp de patru zile pentru spectacolul care ar fi urmat să aibă loc.

El a mai spus că iniţial trebuia să îşi lanseze candidatura la Opera Română, lansare care ar fi fost contramandată în urma intervenţiei ministrului Culturii, Teodor Paleologu.

"Ceea ce se întâmplă acum este o dovadă de fraudă. Un candidat la preşedinţie e ţinut în lanţuri", a spus Vadim Tudor, la portavoce, el catalogând lansarea sa ca fiind una "inedită, cum nu s-a mai făcut în Europa".

Vadim Tudor le-a spus celor prezenţi că primele măsuri pe care le va lua dacă va ajunge şef al statului sunt "asigurarea în bune condiţiuni a sărbătorilor de iarnă", respectiv asigurarea de hrană, lumină, căldură, medicamente pentru polulaţie, decretarea stării de urgenţă în economie şi arestarea a "circa o mie de mafioţi".

Alte măsuri pe care Vadim Tudor intenţionează să le ia odată ajuns preşedinte ar fi constituirea unui fond naţional de ajutorare a oamenilor săraci, instaurarea unui regim de austeritate şi deblocarea instituţiilor statului.

La finalul discursului său, precedat şi urmat de muzică patriotică difuzată la portavoce, Vadim Tudor a precizat că îşi va depune la Biroul Electoral Central candidatura pentru alegerile prezidenţiale la începutul săptămânii viitoare, cel mai probabil marţi.

Directorul Teatrului Odeon, Dorina Lazăr, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu există niciun contract încheiat cu PRM pentru închirierea sălii.

Ea a precizat că a vut o discuţie, săptămâna trecută, cu viceprimarul Capitalei, Victor Iovici (PRM), a cărui apartenenţă politică nu o cunoştea şi care i-a cerut sala pentru "un eveniment cu Sorin Oprescu".

"Nu a fost nicio secundă pronunţat numele PRM sau Corneliu Vadim Tudor", a spus Dorina Lazăr, precizând că Teatrul Odeon are obligaţia de a pune sala la dispoziţia Primăriei Municipiului Bucureşti, în subordinea căreia se află.

Potrivit Dorinei Lazăr, Iovici a contactat-o în calitate de viceprimar şi nu de membru PRM.

Dorina Lazăr a mai spus că a fost anunţată sâmbătă seara de regizorul tehnic că şi-a făcut apariţia la teatru liderul PRM Codrin Ştefănescu, iar acesta dădea indicaţii scenice pentru evenimentul programat duminică dimineaţa, care s-a dovedit a fi lansarea candidaturii la Preşedinţie a lui Corneliu Vadim Tudor.

Astfel, directorul teatrului a dat la rândul ei indicaţii celor din instituţie, ea aflându-se în prezent la Văleni, să nu găzduiască manifestarea.

"Vreau să subliniez că este hotărârea mea. Nu este influenţa lui Sorin Oprescu sau a lui Traian Băsescu, cum l-am auzit zicând pe Corneliu Vadim Tudor. Eu sunt responsabilă de această hotărâre", a declarat Lazăr.

De asemenea, reprezentanţii Primăriei Bucureşti au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că PRM nu a trimis nicio solicitare pentru obţinerea unei autorizaţii de protest în faţa Teatrului Odeon, astfel încât manifestaţia acestora este ilegală.

Ei au explicat că, potrivit legii, solicitarea trebuia făcută cu 72 de ore înainte, iar simpla înştiinţare a administraţiei loale, făcută duminică dimineaţă, nu ţine loc de autorizaţie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CV Tudor şi-a lansat candidatura, pe treptele Teatrului Odeon, cu baloane şi caricaturi cu Băsescu.
 Vizualizări articol: 617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CV Tudor şi-a lansat candidatura, pe treptele Teatrului Odeon, cu baloane şi caricaturi cu Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei