Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 oct 2009 - Anul XIV, nr. 244 (4230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cercetări poliţie

Moldovence trecute fraudulos graniţa, pentru a fi duse în Italia, de ghizi din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de frontieră au în cercetare un caz de trecere frauduloasă peste graniţă, din Republica Moldova, care pune semne de întrebare şi care ar putea ascunde o reţea de trafic de persoane.
Trei moldovence au trecut frontiera în România, în judeţul nostru, cu scopul de a ajunge în Italia, oamenii de legătură fiind doi tineri din Suceava.

 

Toată povestea a ieşit la iveală în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 2.00, după ce o patrulă de poliţie, aflată în misiune de supraveghere a traficului pe DN 2E, în oraşul Vicovu de Sus, a oprit pentru control un autoturism.
În maşină erau doi tineri din Suceava şi trei femei din Republica Moldova, acestea din urmă neputând prezenta vizele de intrare în ţară.
Trecându-se la verificări, s-a stabilit că cele trei moldovence, două de 23 de ani şi una de 37 de ani, au pătruns pe teritoriul României ilegal, trecând frontiera, în cursul zilei de joi, într-o zonă dintre localităţile Straja şi Vicovu de Sus.

 

Declară că voiau să ajungă în Italia, în căutarea unui loc de muncă

Din cercetările poliţiei rezultă că cei doi suceveni care le transportau pe moldovence se numesc Florin Ungurean (în vârstă de 27 de ani) şi Ştefan Tipa (de 29 de ani) şi ambii au domiciliul în municipiului Suceava, aceştia având rolul de a le ajuta pe femei să ajungă în Italia.
Moldovencele le-au declarat oamenilor legii că vroiau să ajungă în peninsulă pentru a-şi găsi un loc de muncă bine plătit, fiind nemulţumite de condiţiile precare din ţara lor.
Poliţia nu are date că cei doi tineri din Suceava ar fi implicaţi în trecerea acestora peste graniţă, din câte se pare ei preluându-le la scurt timp după ce acestea au intrat pe teritoriul ţării noastre.
Totuşi, în mod aproape cert, au existat persoane care cunoşteau bine zona pe unde au trecut acestea şi care le-au îndrumat ori chiar le-au ajutat efectiv să treacă graniţa.

 

Reţea de traficanţi sau un caz izolat?

Conform competenţelor, cauza a fost preluată de oamenii legii de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava.
Purtătorul de cuvânt al instituţiei, subcomisar Ilie Poroch-Seriţan, nu a dorit să confirme ori să infirme dacă în această situaţie este vorba de o reţea care se ocupă de trafic de persoane în acest mod ori dacă este un simplu caz izolat.
„Am demarat o anchetă imediat ce am fost sesizaţi, există mai multe chestiuni pe care trebuie să le lămurim, şi deocamdată nu ne putem pronunţa cu privire la modul de trecere a graniţei ori la alte aspecte”, a declarat subcomisarul.
Imediat după ce moldovencele au fost prinse, a fost sesizat şi Serviciului pentru Străini Suceava, care le are pe acestea în custodie până când se va lua decizia de returnare în ţara de origine.
Moldovencele se vor alege cu dosare penale pentru infracţiunea de „intrare sau ieşire din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat”, urmând a primi şi interdicţia de a mai intra în România pe câţiva ani de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moldovence trecute fraudulos graniţa, pentru a fi duse în Italia, de ghizi din Suceava.
 Vizualizări articol: 3873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 9 voturi
Moldovence trecute fraudulos graniţa, pentru a fi duse în Italia, de ghizi din Suceava2.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei