Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 oct 2009 - Anul XIV, nr. 244 (4230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Cred că va trebui umblat la Constituţie şi clarificată problema desemnării premierului

Duminică, 18 Octombrie 2009 (17:10:28)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, se pronunţă pentru modificarea Constituţiei, în sensul de a reglementa explicit rolul preşedintelui şi al unei majorităţi parlamentare în desemnarea premierului, pentru evitarea interpretărilor actuale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Antonescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, la Cluj, că "va trebui umblat la Constituţie".

"Va trebui să avem o pronunţare a Curţii Constituţionale, dacă nu cumva atunci când vom umbla la Constituţie, şi cred că va trebui umblat la Constituţie, dar în linişte şi cu gândul la modificări constituţionale, nu alegeri prezidenţiale, va trebui să clarificăm această situaţie. Mie îmi pare clar că preşedintele nu poate, de capul lui, să îl numească premier pe Gigel de pe stradă", a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a explicat că este clar că desemnarea unui premier "este o acţiune complementară cu roluri bine stabilite, a unei majorităţi parlamentare şi a preşedintelui".

"E clar că preşedintele este în situaţia de a acţiona în consecinţa voinţei unei majorităţi parlamentare, nu invers", a spus Crin Antonescu.

Acesta a precizat că nu şi-ar dori, totuşi, schimbarea Constituţiei, "în sensul unui puternic prezidenţialism".

Crin Antonescu a menţionat că problema sesizării Curţii Constituţionale privind desemnarea premierului va fi discutată, luni, în grupurile parlamentare şi cu partidele care constituie majoritatea parlamentară.

Antonescu a afirmat că ar trebui aplicată acum o soluţie care să îi arate preşedintelui Băsescu că există o majoritate în Parlament.

"Soluţia pe care ar trebui să o aplicăm acum pentru a-l ajuta pe preşedinte să ia măsura corectă este de a discuta într-o şedinţă comună a celor două Camere ale Parlamentului situaţia privitoare la criza politică şi de a exprima un vot, după sau înaintea căderii fantomaticului Guvern Croitoru. De a exprima un vot prin care îi arătăm preşedintelui o majoritate în Parlament în susţinerea unei soluţii. Sunt discuţii şi vom vedea", a spus Antonescu, care a adăugat că este cert că Lucian Croitoru cu echipa sa, cu programul cu care va veni, "nu va primi votul de investitură din partea parlamentarilor PNL".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Cred că va trebui umblat la Constituţie şi clarificată problema desemnării premierului.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Cred că va trebui umblat la Constituţie şi clarificată problema desemnării premierului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei