Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 oct 2009 - Anul XIV, nr. 244 (4230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Eu consider că băncile au o poziţie în defavoarea beneficiarului din agricultură

Duminică, 18 Octombrie 2009 (13:35:50)

Preşedintele Traian Băsescu consideră că băncile au o poziţie în defavoarea agricultorilor pentru că, deşi nu există riscul să piardă banii, nu le acordă credite pentru accesarea fondurilor europene.

El a făcut declaraţia, duminică, într-o emisiune a postului public de televiziune, transmisă de la Indagra, expoziţie internaţională de echipamente şi produse din domeniul agriculturii şi zootehniei organizată la Romexpo.

"În momentul de faţă, eu consider că băncile au o poziţie în defavoarea beneficiarului din agricultură. Nu au nicio justificare, pentru că Guvernul a intervenit prin fondul de garantare. Nu au niciun risc să piardă banii. Va trebui să mai avem o ultimă discuţie cu băncile, să înţelegem foarte bine: vor să fie bănci în sistemul bancar românesc sau au cumva în vedere o frânare a dezvoltării României. Trebuie să ne spună deschis", a declarat Traian Băsescu.

El a apreciat că România are nevoie de o bancă agricolă, dar că "probabil" Guvernul va spijini CEC pentru a suplini lipsa unei astfel de instituţii de credit.

"Este necesară. Deocamdată Guvernul a optat să susţină CEC, să substituie lipsa unei bănci agricole. Probabil CEC, care va rămâne bancă de stat, pentru că ne-a ieşit din cap în sfârşit faptul că trebuie să privatizăm tot, va fi sprijinit de Guvern să dezvolte şi o activitate puternică pentru agricultură", a mai spus Băsescu.

Şeful statului s-a aflat în vizită la complexul expoziţional Romexpo, unde a vizitat târgul de turism şi expoziţia internaţională de echipamente şi produse din domeniul agriculturii şi zootehniei Indagra Farm.

Fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii Liviu Harbuz declara la finele lunii septembrie, în cadrul conferinţei Mediafax Talks about Romanian Agriculture, că numărul proiectelor de dezvoltare rurală depuse la Ministerul Agriculturii care nu au capacitate de cofinanţare a crescut, în acest an, pe fondul crizei economice, cu 30-50%.

"Ritmul depunerii proiectelor prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) nu a fost afectat de criza economică în acest an, însă a crescut cu 30-50% numărul aplicaţiilor care nu au capacitate de cofinanţare", a spus Harbuz.

Alocaţia financiară a Uniunii Europene din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), acordată României prin Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, pentru implementarea PNDR în perioada 2007-2013 este de aproximativ 8 miliarde de euro. La aceasta, se adaugă contribuţia naţională, de la bugetul de stat, în valoare de 1,948 miliarde euro.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Eu consider că băncile au o poziţie în defavoarea beneficiarului din agricultură.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Eu consider că băncile au o poziţie în defavoarea beneficiarului din agricultură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei