Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 oct 2009 - Anul XIV, nr. 244 (4230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Ne-am redus singuri şansele pentru comisarul pe Agricultură nemaiavând ministru de Externe

Duminică, 18 Octombrie 2009 (14:52:50)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Indagra Farm, că România şi-a redus şansele de a obţine postul de comisar al Agriculturii, în lipsa unui ministru de Externe, el precizând însă că aceste şanse mai există.

"Mai avem şanse (pentru obţinerea postului de comisar european pentru Agricultură - n.r.), dar, nemaiavând un ministru de Externe, ne-am redus singuri şansele. Aveam totuşi nevoie de o politică de alianţe", a spus şeful statului.

Băsescu a menţionat, şi într-o emisiune transmisă de postul public de televiziune, că lipsa ministrului de Externe "se simte extraordinar" în contextul în care în această perioadă se duc negocieri pentru desemnarea comisarilor europeni.

"Din păcate, lipsa ministrului de Externe acum se simte extraordinar. Este perioada de negociere. Să sperăm, totuşi, că nu pierdem atingerea acestui obiectiv", a declarat Traian Băsescu, referindu-se la şansele României pentru a obţine postul de comisar european pentru Agricultură.

El a mai spus că, săptămâna viitoare, Comisia prezidenţială pentru agricultură, condusă de Dacian Cioloş, va prezenta raportul şi starategia privind acest sector, documente similare celor prezentate de comisii prezidenţiale din domeniile educaţie şi sănătate.

Guvernul l-a nominalizat, în 12 octombrie, pe Dacian Cioloş, fost ministru al Agriculturii, drept candidat al României pentru postul de comisar european.

"Guvernul l-a nominalizat pe Dacian Cioloş în funcţia de comisar european. Am pus acest lucru în urma ratificării în Irlanda a Tratatului de la Lisabona, a semnării de către Polonia a Tratatului şi în aşteptarea ca şi Cehia să fac acelaşi demers", a spus atunci premierul Emil Boc, fără a face precizări referitoare la portofoliul pentru care se doreşte ca Cioloş să fie numit de CE.

Cioloş a fost nominalizat pentru postul de comisar european în ultima şedinţă organizată de Guvern înaintea votului din Parlament asupra moţiunii de cenzură iniţiate de Opoziţie, în urma căreia Executivul a fost demis.

Funcţia de ministru de Externe a fost asigurată interimar, de la 1 octombrie, de deţinătorul portofoliului Justiţiei, Cătălin Predoiu, acesta înlocuindu-l pe social-democratul Cristian Diaconescu după ieşirea PSD de la guvernare.

Comisia Europeană, în actuala sa componenţă, are mandat până la 31 octombrie 2009. Membrii Comisiei sunt aleşi o dată la cinci ani.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Ne-am redus singuri şansele pentru comisarul pe Agricultură nemaiavând ministru de Externe.
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Ne-am redus singuri şansele pentru comisarul pe Agricultură nemaiavând ministru de Externe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei