Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 oct 2009 - Anul XIV, nr. 244 (4230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Neînţelegeri

Război total între PSD şi PD-L Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social democraţii suceveni îi acuză pe democrat-liberali că fac presiuni asupra primarilor PSD, dar şi asupra parlamentarilor şi şefilor de instituţii membri ai acestui partid pentru a-şi anunţa public susţinerea pentru Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din noiembrie.
Deputatul PSD de Fălticeni, Ioan Stan, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că cei care se dedau la astfel de „fapte abominabile” folosesc diferite proceduri. În primul rând, a spus Stan, li se oferă bani cash pentru uzul personal. Apoi, în cazul primarilor li se promite fonduri pentru asfaltări de drumuri, şcoli, grădiniţe, poduri, podeţe, funcţii pentru copii sau rude în instituţiile publice sau, în unele situaţii, sprijin pentru promovarea echipei de fotbal într-o divizie superioară.
„În condiţiile în care nu reuşeau prin promisiuni, treceau la ameninţări directe, ca, de exemplu, ameninţări de genul ştiu că ai folosit munca la negru, ştiu că ai un dosar penal şi că te putem ajuta să primeşti neînceperea urmăririi penale, sau dacă nu îţi putem fabrica unul”, a spus Stan.
El a declarat că afirmaţiile sale se bazează pe cele spuse de primarii din zona Fălticeni.
„Am să dau ca exemplu localitatea Rădăşeni, în care, în una din zile, au fost chemaţi mai mulţi primari din colegiul meu de la Dolhasca, Mălini, Forăşti, Drăguşeni şi, prin ameninţări, li s-a spus să anunţe că-l sprijină pe Traian Băsescu. Primarul de Rădăşeni nu a făcut absolut nici o declaraţie de susţinere a lui Băsescu, aşa cum am văzut în presă, şi am mandatul lui să spun lucrul acesta. Un anumit parlamentar care nu a exercitat el direct presiunile, ci prin domnul Cadariu (nr. Daniel Cadariu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean) a ieşit şi a declarat că primarul nostru îşi manifestă susţinerea faţă de Băsescu, caz similar cu doamna primar de la Dolhasca. După ce
au ieşit de la întâlnire, primarii au luat legătura cu mine şi mi-au spus cum s-au desfăşurat lucrurile. E un adevărat război psihologic la adresa primarilor noştri”, a explicat deputatul PSD de Fălticeni.

 

Stan susţine că a fost unul dintre cei pe care PD-L a încercat să-l racoleze

Deputatul Stan a declarat că şi el s-a aflat în situaţia de a fi racolat de către democrat-liberali. Stan a spus că încercarea a făcut-o deputatul PD-L Ioan Bălan, precizând că i s-au oferit câţi bani vroia el.
„Eu am fost unul dintre cei care au fost ostracizaţi, au fost agresaţi de către domnii de la PD-L pentru a trece cu toată trupa de primari din zona mea şi cu promisiunea că mi se dă cât vreau. Domnul Viorel Hrebenciuc spunea recent că anumiţi parlamentari au lat 100.000 de euro ca să treacă la PD-L. La mine nu mai aveau preţ, pentru că îmi dădeau cât ceream. Au spus că îmi lasă şi directorii în funcţii. În ziua votului de la moţiunea de cenzură, cu circa un sfert de oră înainte, mi se spune din surse venite de la PD-L că sunt chemat la Parchet. Am spus că, dacă asemenea moduri de a racola stau chiar în caracterul lor, ruşine să le fie”, a spus Stan.
El are convingerea că acţiunea democrat-liberalilor nu va reuşi şi că, la vot, omul va şti pe cine să pună ştampila.
„Va veni examenul şi ce voi spune eu se va adeveri. Cetăţeanul s-a cam luminat şi nu-l mai urmează nici pe edil, nici pe parlamentar, indiferent de propaganda şi zvonistica pe care le face. Omul are propria lui idee şi părere. Aşa că ciocul mai mic la cei care ies şi fac publice diferite lucruri pentru a manipula cetăţeanul”, a mai spus Stan.

 

Mîrza îi sfătuieşte pe cei care au plecat deja la PD-L să revină la matcă acum

La rândul său, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD, senatorul Gavril Mîrza, recomandă deputatului Ioan Bălan „să se lase de acest sport”, precizând că primarii PSD care au fost anunţaţi ca fiind susţinători ai lui Traian Băsescu sunt alături de partid şi de candidatul Mircea Geoană.
„Am avut discuţii cu colegi cărora, la presiunile lui Bălan şi Cadariu, li s-a propus să fie în echipa de susţinători ai lui Traian Băsescu fără a se angaja cu nimic, doar prin vocea lui Bălan. Au fost ameninţaţi că dacă nu, le fac dosare penale sau îi salvează de dosare penale. Nu ştiu dacă domnii Bălan şi Cadariu au în mână Justiţia şi se ocupă de asemenea chestiuni. Atrag atenţia organelor statului şi instituţiilor statului cu atribuţiuni în a veghea la respectarea legii să-şi facă datoria în mod echidistant de orice partid, inclusiv de domnul Bălan, pentru că altfel vom sesiza forurile competente şi se vor lua măsuri. Nu-i este permis nimănui să ameninţe şi nici să spună că rezolvă probleme care depind de justiţie”, a spus Mîrza.
El a cerut preşedintelui Comisiei de abuzuri a Camerei Deputaţilor, Ioan Stan, să se autosesizeze asupra comportamentului democrat-liberalilor suceveni, să ancheteze cazurile şi să ia măsuri împotriva deputatului Ioan Bălan. Mîrza i-a sfătuit pe cei care mai sunt ademeniţi să meargă spre PD-L să meargă pe drumul cel bun, iar pe cei care au plecat deja să revină la matcă de pe acum, pentru că „după 6 decembrie cărările vor fi atât de dens circulate, încât nu vor mai avea loc”.



Bălan: „Domnule Mîrza, nava pe care o conduceţi ia apă şi primarii sar peste bord”

Secretarul general al Organizaţiei Judeţene a PD-L, deputatul Ioan Bălan, respinge acuzaţiile colegului său Ioan Stan, punându-le pe seama confuziei în care se află parlamentarul social democrat.
„Nu vreau să intru în jocul în care încearcă să mă atragă domnia sa, dar dacă totuşi a făcut aprecieri la modul în care primarii PSD şi-au anunţat susţinerea faţă de Traian Băsescu, pot doar să-i comunic că în zilele următoare vor mai fi primari din zona Fălticeni care vor veni alături de actualul şef al statului”, a spus Bălan.
Deputatul PD-L de Suceava a respins şi afirmaţia lui Ioan Stan potrivit căreia ar fi încercat să-l racoleze, catalogând-o drept „o glumă”.
„Pot să o pun pe seama faptului că sub această formă încearcă să-şi fidelizeze membrii de partid”, a subliniat Bălan.
Deputatul democrat-liberal a avut o reacţie şi la cele declarate de liderul PSD Suceava, Gavril Mîrza.
„Referitor la declaraţiile domnului Mîrza, pot să spun doar că: domnule Mîrza, nava pe care o conduceţi ia apă şi primarii sar peste bord”, a încheiat Ioan Bălan.
Vicepreşedintele PD-L al Consiliului Judeţean, Daniel Cadariu, consideră acuzele făcute la adresa sa ca fiind „o altă fabulaţie a liderilor PSD Suceava. Spun o altă fabulaţie, deoarece şi în trecut s-au făcut afirmaţii neconforme cu realitatea în ce priveşte activitatea Consiliului Judeţean”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Război total între PSD şi PD-L Suceava.
 Vizualizări articol: 676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 7 voturi
Război total între PSD şi PD-L Suceava2.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa traiti bine trimis de
(17 oct 2009, 14:37:18
ion balan are dreptate, cei care parasesc corabia sar de pe aceasta cu fundul spre apa in care sta el, sau nu?
1.1  RE: Sa traiti bine trimis de
(17 oct 2009, 16:12:03
Dle Herman,sincer as dori sa-ti strang mana,ca sa nu zic mai mult de atat.Sa votezi bine!
2.   ...si al treilea castiga trimis de
(17 oct 2009, 16:08:38
sa se balacareasca intre ei.. oricum nu mai merge ca nu mai devreme de anu trecut au dat mana dupa ce s-au injurat ca la usa cortului. circul nici n-a inceput. nici nu vreau sa ma gandesc ce va urma. oricum, sper ca "al treilea sa castige"..
3.   PD-L +PSD egal FSN, de ce nu se inteleg? trimis de
(18 oct 2009, 03:34:27
Am vazut noi cat de corecti sunt portocaliii. Sunt toti niste comunisti de culoare noua. Nu au nici o legatura cu dreapta. Sunt cameleoni politici. Poate legatura cu dreapta consta in faptul ca au promovat-o pe Elena Udrea ca ministru, cea care poarte posete de 5000-10000 euro si nu raspunde in fata nimanui. Daca nu se respecta legea, ne-am dus dracului cu totii. PD-L-ul trebuia sa vina in primul rand cu oameni onesti, corecti, nu cu toti profitorii capitalismului rapace. Ce a facut sotul d-nei Udrea sa faca banii? A trasat cu vopsea linii pe asfalt si a incasat banii de la parcarea masinilor. Buna ideea de afaceri,nu? Si onesta pe deasupra! Toata lumea vrea asa, putem si noi? Nu cred Votati bine si ,,sa traiti bine". Dupa alegeri vom vedea noi criza si masuri anticriza. Cumparati-va curele lungi ca avem de strans mult de tot cureaua! Aproximativ 20-40%. Vom fi foarte supli toti. Probabil este o masura impotriva supraponderalilor si obezilor, dar ce fac ceilalti, ce vina au ei? Pamflet
3.1  RE: PD-L +PSD egal FSN, de ce nu se inteleg? trimis de
(18 oct 2009, 03:59:45
Comentariile tale electorale nu sunt binevenite aici. Invata sa faci copy paste in alta parte.
4.   . trimis de
(18 oct 2009, 04:08:19
"Domnisoara Stan se crede racolata"...... Cine te mai crede?
5.   Sondaj CSOP trimis de
(18 oct 2009, 11:33:41
Sondaj CSOP: Traian Basescu - 30%, Crin Antonescu - 25%, Mircea Geoana - 21%. Sorin Oprescu ar obtine 22%, daca ar candida din partea PSD

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei