Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 oct 2009 - Anul XIV, nr. 244 (4230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Am senzaţia că Antonescu vrea să-l folosească pe Iohannis şi ca agent electoral

Duminică, 18 Octombrie 2009 (13:38:00)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, l-a criticat pe liderul PNL, Crin Antonescu, pentru declaraţiile potrivit cărora îl va desemna pe Klaus Iohannis premier şi dacă va deveni şef al statului, spunând că are senzaţia că liberalul vrea să-l folosească pe Iohannis şi ca agent electoral pentru campanie.

Mircea Geoană a făcut declaraţia în acest sens la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV.

Liderul PSD a fost întrebat, în emisiune, cum comentează faptul că liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat că edilul Sibiului, susţinut de PNL, PSD, UDMR pentru funcţia de premier, este şi persoana pe care intenţionează să o nominalizeze ca premier dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, menţionează sursa citată.

"Pe Iohannis îl sprijin din toată inima, dar domnul Antonescu face aceeaşi greşeală pe care i-o reproşăm cu toţii domnului Băsescu. Un preşedinte nu poate să spună înainte să constate o majoritate şi înainte să se consulte cu partidele cine va fi prim-ministru. Am senzaţia că domnul Antonescu vrea să-l folosească pe Iohannis şi ca agent electoral pentru propria campanie", a răspuns Geoană.

Geoană a arătat, în susţinerea afirmaţiilor sale, că nimeni nu poate spune care va fi majoritatea parlamentară după alegerile prezidenţiale şi nici că, după scrutinul prezidenţial, nu va apărea un candidat de premier mai bun decât Iohannis.

"Cine poate garanta, după alegerile prezidenţaile, care va fi majoritatea viitoare? Cine poate garanta că nu apare unul mai bun?", s-a întrebat, retoric, Geoană.

"A spune cum spune Antonescu: «eu am să-l pun pe Iohannis şi asta e decizia mea» este exact ceea ce îi reproşăm lui Băsescu, care nu poate să spună că pune pe cine vrea domnia sa, dincolo de Constituţie", a spus Geoană.

"Traian Băsescu vrea să vină (după căderea lui Croitoru, în Parlament, n.r.) cu o candidatură PDL-istă, explicită, încercând să pună Parlamentul într-o situaţie de şantaj: nu votaţi a doua oară, dizolvăm Parlamentul", a mai arătat Geoană.

Candidatul PNL pentru alegerile prezidenţiale Crin Antonescu a afirmat, sâmbătă, la Ploieşti, că atunci când spune că îl va desemna pe Klaus Iohannis pentru funcţia de prim-ministru dacă el va fi ales preşedinte se bazează pe "majoritatea deja formată în sprijinul acestei formule".

"Când spun că îl voi desemna pe Klaus Iohannis dacă voi fi ales preşedinte mă bazez pe faptul că există deja o majoritate în sprijinul acestei formule. Cum ar negocia Klaus Iohannis cu partidele, partidele între ele componenţa acestui guvern, pentru că va fi un guvern politic, asta este exact problema lor. Răspunderea şi-o asumă partidele care susţin guvernul şi prim-ministrul", a afirmat Antonescu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Am senzaţia că Antonescu vrea să-l folosească pe Iohannis şi ca agent electoral.
 Vizualizări articol: 518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Am senzaţia că Antonescu vrea să-l folosească pe Iohannis şi ca agent electoral0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei