Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 oct 2009 - Anul XIV, nr. 244 (4230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


„Doamne, mami, câte am mai putut să trec şi eu prin viaţa asta!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De piatră să fii şi tot te trece un fior când auzi aceste cuvinte: „Doamne, mami, câte am mai putut să trec şi eu prin viaţa asta!”. Cuvintele aparţin unei fetiţe de 9 ani, Anamaria Boca, diagnosticată cu cancer osos, cancer care avansează rapid spre metastază. Pentru a fi salvată este necesară o operaţie la Viena, care costă 30.000 de euro. Părinţii ei câştigă, împreună, mai puţin de 2.000 de lei, tatăl lucrează la o fabrică, mama la o croitorie.
Anamaria Boca este din Hunedoara. Nu are nici o legătură cu judeţul nostru. Dar are legătură cu solidaritatea umană şi cu sentimentul de neputinţă pe care îl are orice om în faţa unei astfel de situaţii. Am citit povestea ei, pe www.ajutorpentruana.info, , şi am rămas impresionat. O poveste scrisă cu sufletul, o poveste care poate fi scrisă aşa doar de cineva care a stat în faţa acestei fetiţe: „Până acum trei săptămâni, familia Boca era fericită. Anamaria, singurul lor copil, nu făcuse o injecţie în viaţa ei în afară de vaccin şi nici nu călcase vreodată într-un spital. Sărea coarda, mergea pe bicicletă, se dădea cu rolele. Într-o seară s-a plâns că o doare piciorul drept. A doua seară la fel. În a treia zi, mama a dus-o la doctor. După aia au curs toate, pe rând, ca într-un film de groază: radiologii, analize, ecografii, EKG-uri şi la urmă biopsia. Anamaria, copil alintat până acum, la spital a uimit pe toată lumea. La tomograf, de pildă, când au băgat-o în cutia aia pentru 45 de minute, zâmbea şi îşi încuraja mama: “Vezi, mami, noi nu ne speriem, suntem cele mai tari”. La spital, cât a dormit cu mama în pat, o învelea peste noapte, să nu răcească. Când o vedea obosită, ea, copil, o trimitea pe mamă la somn, îngrijorată, ca un om mare. La final, biopsia ţesutului moale tumoral a arătat clar că e cancer cu grad înalt de malignitate la peroneu (...) Piciorul drept al fetiţei e mai îngroşat cu doi centimetri decât cel sănătos. Medicina nu-şi poate explica de ce a apărut tumora şi când. (...) În trei săptămâni, fetiţa s-a maturizat cât în cinci ani, zice. După tot setul acela de analize, după două săptămâni de spitalizare, Anamaria atât a zis: <Doamne, mami, câte am mai putut să trec şi eu prin viaţa asta!>”.
După aflarea cumplitei veşti, toţi cunoscuţii fetiţei s-au mobilizat pentru a strânge bani. La şcoală, un copil a venit cu 1.000 de lei, altul, sărac, cu 4 lei. O bătrânică, pensionară, a donat 10 lei, pentru că atât mai avea. Anamaria a descoperit, în aceste zile, o realitate cinică – pentru ea, banii înseamnă viaţă. S-au strâns nişte bani, fetiţa îi contabiliza probabil, astfel încât a ştiut ce să-i răspundă autorului articolului respectiv, când a fost abordat acest subiect: „<Ce poţi cumpăra cu 25.000 de euro: o casă, o maşină?>, am întrebat-o pe fetiţă. <Operaţia mea>, ne-a răspuns”.
În aceste zile, se fac guverne, se caută prim miniştri, se fac şi desfac alianţe. Contează? Are vreo importanţă pentru Anamaria? Are vreo importanţă, pentru oricare dintre noi, în faţa unei asemenea crâncene încercări?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Doamne, mami, câte am mai putut să trec şi eu prin viaţa asta!”.
 Vizualizări articol: 2314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.54/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 13 voturi
„Doamne, mami, câte am mai putut să trec şi eu prin viaţa asta!”4.5513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Propunere trimis de
(17 oct 2009, 15:36:07
Dle Avram,am fost foarte impresionat de articolul dv,si ca atare as dori sa facem ceva daca se poate.Calea cea mai rapida de a ajunge la posibilitatea de a face o donatie in contul acestei fetite ar fi prin SMS.Nimeni pe lumea asta nu cred ca ar crapa daca ar trimite un SMS cu un euro,doi sau cat o fi.De la cateva mii de cititori de ai nostri doar si s-ar putea strange o suma frumusica.Initiati dv o asemenea campanie si veti avea numai de castigat,nu in sensul neaparat financiar desigur,ci al castigarii simpatiei cititorilor.Va asigur ca personal as aplica imediat la o asemenea propunere.Pt sume mai mari in cazul celor ce pot,sa fie indicate anumite conturi eventual.Succes.
1.1  RE: Propunere trimis de
(17 oct 2009, 15:47:00
Aseara am aflat ca fetita a ajuns la Viena, la operatie. Asta nu inseamna ca nu are nevoie si in continuare de bani, pentru medicamente, pentru perioada post operatorie. Pe acel site, www.ajutorpentruana.info, gasiti conturile in care puteti face donati pentru a o ajuta.

Va multumesc pentru faptul ca demosntrati ca mai exista oameni carora le pasa.

Tiberiu Avram

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei