Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 oct 2009 - Anul XIV, nr. 242 (4228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii veterinarilor suspendă protestele după încheierea unui protocol cu ANSVSA

Joi, 15 Octombrie 2009 (15:49:57)

Sindicaliştii veterinarilor vor suspenda acţiunile de protest şi vor înceta conflictul de muncă, în urma protocolului semnat cu ANSVSA în sensul soluţionării revendicărilor formulate de membrii sindicatului.

Conform protocolului, se va fi asigura finanţarea adecvată a sistemului sanitar veterinar, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) urmând să facă propuneri, la fundamentarea bugetului pe 2010, pentru acoperirea tuturor cheltuielilor necsare bunei funcţionari a instituţii, informează, joi, ANSVSA.

Totodată, ANSVSA şi Federaţia Sindicala a Veterinarilor din România (FSVR) vor comunica Ministerului Muncii punctul de vedere cu privire la legea salarizării unice, în sensul realizării unei echităţi între profesia medicală veterinară şi alte profesii echivalente, în grila de salarizare şi drepturile legale, pentru angajaţii ANSVSA, aşa cum s-a comunicat Ministerului Muncii.

Protocolul se referă şi la asigurarea drepturilor salariale de către ANSVSA, până la sfârşitul anului, şi la stabilirea unei organigrame unice la nivelul direcţiilor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, conform organigramei Autorităţii, stabilită prin ordin al preşedintelui instituţii şi prin consultarea cu sindicaliştii veterinarilor.

ANSVSA şi FSVR vor identifica soluţii pentru păstrarea personalului angajat pe cele trei ordine, conform Regulamentului 854/2004/CE şi Ordonanţei 42/2004 cu modificările ulterioare şi în măsura în care va fi posibil, încadrarea acestora pe perioadă nedeterminată.

Potrviit sursei citate, Autoritatea a demarat procedurile pentru finalizarea Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire şi control al bolilor la animale, al celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului pentru anul 2010. Acesta vor fi dezbătute în Consiliul Ştiinţific şi Consiliul Consultativ al Autorităţii şi trimis spre adoptare Guvernului, până în decembrie, astfel încât, de la 1 ianuarie 2010 să poată fi aplicate.

În 5 octombrie, FSVR a fost în grevă japoneză, iar în 7 octombrie a participat la mitingul CNS Cartel Alfa, la sediul Guvernului. Sindicaliştii veterinarilor anunţaseră că în 12 octombrie începeau strângerea semnăturilor pentru declanşarea conflictului colectiv de muncă, iar în 15 octombrie era stabilit un pichet la ANSVSA.

Principalele probleme reclamate de FSVR se refereau la "subfinanţarea sistemului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor; neimplicarea şi dezinteresul conducerii ANSVSA şi, implicit, a Guvernului pentru înţelegerea şi remedierea problemelor generate de deficienţele Legii unice de salarizare a bugetarilor; neplata anumitor drepturi salariale cuvenite personalului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor în mod abuziv şi fără a avea o justificare legală; organizarea deficitară, fără perspectivă şi în acelaşi timp neunitară a sistemului, în mod particular, problema personalului angajat pe perioadă determinată în sistemul sanitar veterinar; lipsa unui dialog social consecvent şi eficient între Autoritatea Naţionala Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din România şi FSVR".

Federaţia preciza că demersul ei urmăreşte doar rezolvarea problemelor profesionale şi sociale din cadrul sectorului specific de activitate.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii veterinarilor suspendă protestele după încheierea unui protocol cu ANSVSA.
 Vizualizări articol: 422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii veterinarilor suspendă protestele după încheierea unui protocol cu ANSVSA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei