Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 oct 2009 - Anul XIV, nr. 242 (4228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Săptămâna 15 – 22 octombrie

Joi, 15 octombrie

Expoziţie de pictură, la Iulius Mall

Iulius Mall Suceava, în colaborare cu Filiala Uniunii Artiştilor Plastici Suceava, vernisează astăzi, la ora 18:00, o expoziţie de pictură cu titlul „Concret şi abstract - Apologia umanului”.
Amenajată la parterul Iulius Mall, expunerea publică reuneşte 20 de lucrări ale artistei plastice Raluca Schipor, membră a Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Suceava.
Absolventă a Universităţii ”George Enescu” din Iaşi (Facultatea de Arte Plastice, Decorative şi Design, specializarea Pedagogie - Arte Plastice şi Decorative şi, ulterior, a masterului în Arte Plastice din cadrul aceleiaşi universităţi), Raluca Schipor este, în prezent, profesor de Istoria Artelor şi Arhitecturii la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” din Suceava.
Din activitatea artistică a Ralucăi Schipor amintim:
Expoziţii personale: Complexul Muzeal “Bucovina” (2006), Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (2006), Casa Memorială “Nicolae Labiş”, Mălini (2008);

Spectacol folcloric, la Casa de Cultură Suceava

Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” organizează astăzi la Casa de Cultură Suceava, începând cu ora 18:00, un Spectacol muzical – coregrafic de excepţie, la împlinirea a 55 de ani de activitate.
Vor participa peste 120 de invitaţi, artişti care au activat de-a lungul timpului la Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, precum şi reprezentanţi a opt ansambluri artistice profesioniste din ţară.
Invitaţii de onoare sunt Marioara Murărescu, prezentatoare şi realizatoare de emisiuni TVR şi maestrul Constantin Arvinte, unul dintre cei mai cunoscuţi dirijori folclorişti şi compozitori ai timpurilor noastre.
Spectacolul va fi prezentat de Marioara Murărescu.
Intrarea la spectacol este liberă, în funcţie de locurile disponibile în sala de spectacol. Pentru că evenimentul este televizat, accesul în sala de spectacol este permis până la ora 17:30.

Expoziţie de grafică şi pictură, la City Gallery

La City Gallery, în incinta Shopping City Suceava, s-a deschis expoziţia de grafică şi pictură a artiştilor plastici suceveni Puşa Pîslaru şi Iulian Asimionesei.
Având ca temă ”Lumea cailor” (sau lumea noastră şi a lor, pentru că, aşa cum scria poetul Dan Verona, „nu-mi pot imagina / lumea asta fără cai”) expoziţia va fi deschisă până pe data de 28 octombrie a.c.
”Caii liberi fără şei”, despre care scria Dan Verona, ”caii nemuritori” care ”trec uşor ca nişte zei / şi cum trec cu coama-n vânt / zei puternici şi cuminţi / parcă vin de dedesubt / dintr-un sat de la părinţi”, caii ”care sunt un ideal”, constituie laitmotivul vizual al aceste expoziţii, care va fi prezentată de artista plastică Iulia Andrieş.

15-25 octombrie

Expoziţia „Comorile dacilor”, la Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie din Suceava va găzdui, în perioada 15-25 octombrie, expoziţia „Comorile dacilor”. Vor fi expuse peste 200 de piese din aur şi argint reprezentative pentru arta dacică, monede dacice din aur şi argint. Vor mai putea fi văzute brăţări dacice de aur, de argint, fibule, medalioane, vase.

Vineri, 16 octombrie

Maestrul Tudor Gheorghe, la Suceava

Sucevenii sunt aşteptaţi vineri, la ora 19:00, la Casa de Cultură Suceava, la un alt spectacol – eveniment, ce poartă semnătura maestrului Tudor Gheorghe.
„Anotimpurile mele Vara - Toamna 2009”, care face parte din „Stagiunea Permanentelor Frumuseţi”, potrivit organizatorilor, marchează două evenimente extrem de importante pentru cariera maestrului Tudor Gheorghe: împlinirea a 40 de ani de când a ieşit la rampă cu primul său recital, „Menestrel la curţile dorului”, şi aniversarea a zece ani de la primul concert simfonic alături de orchestra dirijorului Marius Hristescu, prin ciclul de spectacole „Anotimpurile poeziei româneşti”.
Maestrul va fi acompaniat pe scenă de dirijorul şi orchestratorul Marius Hristescu, însoţit de prestigioşi instrumentişti ai Filarmonicii din Bacău.
Biletele pentru spectacolul de pe 16 octombrie pot fi achiziţionate de la secretariatul Casei de Cultură Suceava, telefon 0230/523.718 sau 0330/401.807. Un bilet costă 60 sau 70 de lei, în funcţie de aşezarea locurilor în sala de spectacol.


16 – 17 octombrie

Festivalului naţional de poezie „Nicolae Labiş”, ediţia a XLI - a

Festivalul se va desfăşura la Suceava şi Mălini, după următorul program:

Vineri

Ora 11:00: Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava:
• Deschiderea oficială a festivalului.
• O viaţă pentru Labiş : Nicolae Cârlan şi cercetările sale. Lansare de carte: Nicolae Labiş – corespondenţă, Editura Lidana 2009

Ora 17.00: Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava,
Amfiteatrul „Dimitrie Leonida”:
• Adam Puslojic la Suceava. Conferinţă. Lansare de carte:
Adam Puslojic, Asimetria durerii, Editura Proema, 2008

Sâmbătă

Ora 11.00: Mălini, Casa memorială „Nicolae Labiş”:
• Microrecital – Şcoala „Nicolae Labiş”, Mălini
• Lansarea cărţii „Caiete Mălinene”, Editura Lidana 2009
• Festivitatea de premiere. Recitalul laureaţilor.

Ora 16.00: Mănăstirea „Slatina”:
• Destinul Revistelor Literare în momentul actual. Dezbatere.
La ediţia din acest an au participat 69 de creatori literari din toate zonele ţării. Laureaţii sunt din Satu Mare, Târgovişte, Râmnicu Vâlcea, Iaşi, Bucureşti, Vulcan – Hunedoara, Suceava, Vatra Dornei, Ploieşti – Prahova, Botoşani. Premiile sunt acordate de Consiliul Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina, secţia Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.

Sâmbătă, 17 octombrie

Preselecţie, Concursul naţional „Next Generation Models”, la Iulius Mall

Tinerele sucevence au ocazia să fie descoperite şi să se lanseze în lumea modei, participând la preselecţia pentru concursul “Next Generation Models”, care se va desfăşura sâmbătă, începând cu ora 13:00, la Iulius Mall Suceava.
“Next Generation Models”, este un concurs de modele marca Best Models, fiind cea mai importantă campanie de scouting din ţară, care îşi propune în fiecare an să descopere tinerele talente din lumea modei.
Anul acesta scouterii Best Models vor căuta “cel mai bun tânăr model” în Cluj-Napoca, Timişoara, Bistriţa, Târgu-Neamţ, Sibiu, Braşov, Suceava, Piatra-Neamţ, Constanţa, Ploieşti şi Bucureşti.

Sport

Ora 11.00, stadionul Areni, fotbal Liga a 2-a
FC Cetatea Suceava – FC Botoşani

Ora 13.00, stadionul Areni, atletism
Grand Prix „Cristina Casandra”

Ora 17.00, sala LPS Suceava, handbal Liga Naţională
CS Universitatea Suceava – RomCri Braşov


Duminică, 18 octombrie

Ora 12.00, sala LPS Suceava, handbal Divizia A
CS Universitatea II Suceava – CSM Focşani

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 2877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Unde fugim de-acasă...3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei