Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 oct 2009 - Anul XIV, nr. 242 (4228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stil de viaţă

De ce nu întâlnim partenerul de viaţă potrivit

Cei mai mulţi dintre dumneavoastră, care sunt interesaţi de practicile ce armonizează sistemul energetic al corpului uman, au întâlnit uneori anunţuri ai diverşilor practicieni din domeniu, ce conţineau pe lângă indicaţiile clasice legate de păstrarea sănătăţii, vindecarea sau ameliorarea afecţiunilor fizice şi psihice şi unele cu trimitere la, „reuşita în afaceri”, „întâlnirea partenerului potrivit de viaţă”, “armonizarea relaţiilor de cuplu”, etc.
Sunt acestea, obiective terapeutice colaterale ce pot fi atinse sau sunt exagerări menite să atragă clienţii?
De-a lungul timpului au fost prezentate fel de fel de explicaţii, puncte de vedere contradictorii, care mai mult au creat confuzie decât au clarificat incertitudinile.
Una dintre variantele cu caracter explicativ, se referă la faptul că diferitele emoţii negative, traume, perioade de stres, decepţii din viaţă îşi pun mai întâi amprenta asupra sistemului energetic şi după ceva timp, dacă respectiva fiinţă umană nu corectează perturbările câmpului energetic, acestea se instalează în corpul fizic sub formă de afecţiuni; orice corectare a perturbărilor câmpului energetic având un ecou pozitiv imediat asupra planului emoţional, mental şi comportamental.
Un tratament bioenergetic de nivel mediu va determina aşadar, corectarea deficienţelor şi dizarmoniilor, plecând din planul energetic spre cel fizic. De aici putem deduce că, în funcţie de armonia interioară atragem sau respingem un anumit gen de oameni, intrăm în anumite conjuncturi de viaţă, avem experienţe plăcute sau mai puţin plăcute.
Cristaloterapia, biorezonanţa, exerciţiile cu efect asupra sistemului energetic, programarea mentală, administrarea sublinguală a plantelor din sistemul ayurvedic sunt doar câteva dintre modalităţile terapeutice care corelate cu o practică personală zilnică sub îndrumarea unui terapeut, ne vor face să ne schimbăm viaţa: din ce în ce mai multe stări de fericire, armonie interioară, dispariţia gradată a stărilor afective negative, eliminarea stresului şi a stărilor de epuizare psihică şi fizică, apariţia unor conjuncturi pozitive în viaţa profesională, comunicare mult mai uşoară, atragerea prin rezonanţă a unor persoane din ce în ce mai elevate, întâlnirea unui partener de viaţă potrivit, etc.
Rămâne în sarcina dumneavoastră să analizaţi şi să decideţi unde trasaţi linia de demarcaţie dintre şarlatanie şi realităţile terapeutice!


Psiholog Mihai MOISOIU

Trainer life style
Terapeut – terapii alternative
Psihologia muncii – psihologie organizaţională.
- psihologia transporturilor.

E-mail: training.reality@gmail.com
Telefon: 0753937223

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce nu întâlnim partenerul de viaţă potrivit.
 Vizualizări articol: 2272 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
De ce nu întâlnim partenerul de viaţă potrivit5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dumnezeule... trimis de
(15 oct 2009, 11:34:11

Din partea lu asta, nu doresc nici un training in materie de life style, ce sa mai vb de terapii

2.   O myyy God! trimis de
(15 oct 2009, 16:59:17
Draga Mihaita,

Iti reamintesc ca prin ceea ce publici nu esti deloc psiholog. Inceteaza sa te numesti asa pentru tipul asta de articole. Intituleaza-te programator mental. Intoxici oamenii cu "alternative" si teorii de 2 lei. Linia intre sarlatanie si realitati terapeutice te pune in categoria unor amatori care vor sa apara in ziar.

Ar fi bine sa reincepi o reprogramare mentala cu tine insuti.

Pana una alta faci un deserviciu oamenilor si mai ales le insulti inteligenta.

Si daca recitesti cu atentie, unele fraze sunt de umplutura. Exemplu: "De-a lungul timpului au fost prezentate fel de fel de explicatii, puncte de vedere contradictorii, care mai mult au creat confuzie dec�t au clarificat incertitudinile." WAW

Nu te corecta invatatoarea cand faceai compuneri? Rusine!

Numai bine!

3.   Sunt si mai intrigat.. trimis de
(15 oct 2009, 17:05:05
Am recitit. Doamne mor.

Asta este explicatia ta de psiholog?

Hei baiatule ia vezi daca sunt ceva locuri de munca necalificate.

Si as mai adauga o nota catre redactie: Acesta este cel mai bun psiholog din Suceava, care merita sa isi imparta cunostintele sau sa faciliteze accesul la stiinta? WAW
4.   Pro natura trimis de
(16 oct 2009, 15:38:16
Apreciez astfel de articole. Din pacate putini sunt cei ce pot aprecia valoarea alternativelor la tratamentele clasice. Indiferent daca este vorba de plante, tehnici de respiratie, biorezonanta, reflexoterapie... toate au efecte notabile si concrete in domenii in care teoriile conventionale nu au raspuns.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei