Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 oct 2009 - Anul XIV, nr. 242 (4228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: FMI a amânat misiunea de evaluare a României în absenţa unui guvern

Joi, 15 Octombrie 2009 (14:13:17)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că FMI şi-a amânat misiunea de evaluare a României în absenţa unui guvern în deplinătatea capacităţii de exercitare a funcţiei la Bucureşti, dar a adăugat că România va primi săptămâna viitoare o tranşă de 300 de milioane de dolari.

"Domnul Lucian Croitoru va prelua misiunea formării viitorului Cabinet în următoarele condiţii: FMI a anunţat amânarea misiunii de evaluare a României datorită lipsei unui guvern în deplinătatea capacităţilor de exerciţiu. Misiunea de evaluare va avea loc după ce România va avea un Guvern aprobat în Parlament", a spus Băsescu.

El a adăugat că "efectele unei întârzieri în a avea rapid un Guvern competent şi aprobat de către Parlamentul României sunt extrem de serioase pentru România".

"Într-adevăr, vom primi tranşa de 300 de milioane de dolari de la Banca Mondială săptămâna viitoare. Această tranşă nu este pusă în pericol. Dar România trebuie să mai încaseze până la sfârşitul anului două tranşe: una de la FMI, în valoare de 1,5 miliarde, din care jumătate trebuie să finanţeze deficitul bugetului de stat, şi o altă tranşă de la UE, în valoare de 1 miliard de euro, destinată tot finanţării deficitului bugetului de stat", a explicat preşedintele.

Băsescu a spus că în aceste condiţii, "imperativul trecerii rapide prin Parlament a unui Guvern care să poată fi partener de negociere cu FMI şi UE este esenţial".

România are un acord stand-by cu FMI pe doi ani, pentru suma de 12,95 miliarde euro, bani care intră în rezerva BNR, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Guvernul şi Fondul Monetar Internaţional au convenit, în luna august, asupra unui deficit de 7,3% din PIB în acest an, faţă de ţinta de 4,6% stabilită la momentul încheierii acordului stand-by, în luna martie. Noua proiecţie prevede şi o reducere a deficitului bugetar la sub 6% din PIB anul viitor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: FMI a amânat misiunea de evaluare a României în absenţa unui guvern.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: FMI a amânat misiunea de evaluare a României în absenţa unui guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei