Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 oct 2009 - Anul XIV, nr. 242 (4228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumire

Lungu cere de la Guvern bani pentru combustibil la Termica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nemulţumit de fondurile foarte mici de care a beneficiat Termica Suceava anul acesta, de la bugetul central, primarul Ion Lungu va merge la Guvern, să ceară bani pentru achitarea plăţilor pentru combustibilul care va fi livrat în această iarnă.
“Din luna octombrie deja avem termene scadente de plată pentru aprovizionarea cu cărbune. Voi face demersuri, indiferent care va fi Guvernul, să ne ajute financiar, pentru că în acest an, Termica Suceava, în afară de a fi scutită de datoria istorică la Termoelectrica, nu a beneficiat de foarte multe sume.
Singurii bani care ne-au venit sunt cele 35 de miliarde de lei vechi pentru reabilitarea reţelelor termice”, a declarat ieri Ion Lungu.
Nemulţumirea sa, cât şi a conducerii Termica, vine pe fondul unor ajutoare masive acordate de Guvern altor societăţi de termoficare din ţară, atât prin scutirea de la plata taxelor şi impozitelor datorate la bugetul de stat, cât şi prin achitarea parţială a datoriilor acestora către furnizorii de gaz.
Termica Suceava, care era la zi cu plata taxelor către stat, nu a beneficiat de nici o scutire, la fel cum nu a primit nici bani pentru combustibil, pentru că nu are datorii la gaz metan, principalul combustibil utilizat fiind huila.

 

Nouă centrală termică, pe biomasă

“Voi merge la Guvern, să fim şi noi sprijiniţi pentru a plăti cărbunele în această iarnă. Eu cred că vom reuşi să asigurăm căldura şi apa caldă necesară pe întreaga perioadă de iarnă, urmând ca de anul viitor să stabilim o nouă strategie, pe termen lung, pentru termoficarea municipiului Suceava”, a adăugat Lungu.
Noua strategie de termoficare prevede construirea unei noi centrale termice, dimensionată pentru necesităţile Sucevei, care să funcţioneze în principal pe biomasă (lemn).
“Sunt convins că în acest fel, şi ajutaţi de reducerea pierderilor de pe reţea, prin lucrările făcute anul acesta, vom avea un preţ atât de redus la gigacalorie, încât îi va atrage şi pe cei care s-au debranşat de la sistemul centralizat”, a mai spus edilul şef al Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu cere de la Guvern bani pentru combustibil la Termica.
 Vizualizări articol: 1411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
Lungu cere de la Guvern bani pentru combustibil la Termica4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Obs trimis de
(15 oct 2009, 13:30:00
primarul nostru are numai vise optimiste. cind va merge la guvern va gasi in cabina portarului aprobarea semnata de primul ministru pt plata carbunelui de la termica. astfel nu va fi nevoit sa faca antecamera")))cit despre centrala cu biomasa sa intrebe la vatra dornei daca au destula biomasa pt centrala lor care e mult mai mica!eu totusi cred ca primarul se bazeaza pe biomasa provenind din iarba elefantului., ochiul boului si p...da tzigancii!:)))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei