Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 oct 2009 - Anul XIV, nr. 242 (4228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FMI nu anticipează întreruperea acordului, o misiune va veni în România după formarea guvernului

Joi, 15 Octombrie 2009 (16:38:34)

FMI nu anticipează o întrerupere a acordului cu România, iar o misiune a instituţiei va veni la Bucureşti imediat ce noul Cabinet s-a format, pentru a discuta cu autorităţile a doua revizuire a înţelegerii stand-by, a declarat şeful misiunii instituţii financiare internaţionale Jeffrey Franks.

"FMI urmăreşte îndeaproape evoluţiile politice din România şi nu anticipează o întrerupere a acordului stand-by cu acest stat sau o schimbare a politicii ca urmare a acestor evoluţii. Programele FMI sprijină politicile economice sănătoase ale statelor partenere şi nu un anumit guvern sau partid. Prin urmare, o misiune a FMI, care să iniţieze discuţiile cu autorităţile pentru a doua revizuire a acordului stand-by, este aşteptată să viziteze România imediat după ce s-a format noul Cabinet", a spus, într-un comunicat de presă, Franks.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că FMI şi-a amânat misiunea de evaluare a României în absenţa unui guvern în deplinătatea capacităţii de exercitare a funcţiei la Bucureşti.

A doua evaluare a acordului era programată pentru sfârşitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie, când o misiune a FMI urma să vină la Bucureşti pentru a urmări stadiul îndeplinirii condiţionalităţilor stabilite pentru finele lunii septembrie.

Cea de-a treia tranşă din împrumut are o valoare de 1,409 miliarde DST (aproximativ 1,5 miliarde euro) şi ar urma să fie acordată în luna decembrie, în funcţie de raportul celei de-a doua evaluări.

Băsescu a anunţat, joi, că l-a desemnat pentru funcţia de premier pe Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

România are un acord stand-by cu FMI pe doi ani, pentru suma de 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

La începutul lunii mai, FMI a virat prima tranşa din împrumut, care a intrat la rezerva BNR, iar în luna septembrie a acordat şi banii aferenţi celei de-a doua tranşe din împrumutul stand-by, din care jumătate au intrat la rezerva valutară a Băncii Naţionale a României şi jumătate în contul Trezoreiei statului aflat la BNR.

Guvernul şi Fondul Monetar Internaţional au convenit, în luna august, asupra unui deficit de 7,3% din PIB în acest an, faţă de ţinta de 4,6% stabilită la momentul încheierii acordului stand-by, în luna martie. Noua proiecţie prevede şi o reducere a deficitului bugetar la sub 6% din PIB anul viitor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FMI nu anticipează întreruperea acordului, o misiune va veni în România după formarea guvernului.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FMI nu anticipează întreruperea acordului, o misiune va veni în România după formarea guvernului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei